Как да подобрим здравето си

Препоръчваме ви:

Ето я тайната – по-лесно е да надхитрим човешката природа, отколкото да я превъзмогнем. Затова нека надхитрим болестите и да заздравим тялото си.

Винаги  в чантата си носете удобни дрехи

Когато децата ви са на тренировка на стадиона, обиколете го и накарайте и другите родители да ви придружат при тази здравословна разходка.

Внимавайте с порциите си. Намалете хранителните си порции, винаги слагайте 1/3 от чинията си в зеленчуци и една четвъртина с пълнозърнести храни, това разбира се, ако не сте вегетарианци.

Заложете на портокала

Това е лесен навик, който ви дава много. Една чаша от портокалов сок намалява лошия и увеличава добрия холестерол. Портокалът е пълен с витамини, потасиум и фолат, които премахват от тялото субстанциите водещи до рак.

Успокоите челото си

Вашето чело е като пръстен на настроението и показва, когато сте ядосани или напрегнати. Предлагаме ви 10 минутна техника на професора по психиатрия Гари Смол от калифорнийския университет. Седнете удобно на стола, затворете очи и се съсредоточете върху дишането си. Отпуснете мускулите на челото и около очите. После се концентрирайте върху мускулите около скулите и на челюстта, докато ги отпускате, продължете надолу към врата и раменете, като се опитате да се отървете от напрежението и болката в тях. Не забравяйте да дишате бавно и дълбоко. Правете го два пъти на ден.

Сменете възглавниците си

Оказва се, че мъничко нещо като възглавницата може да ви осигури добър сън. А ако не сте се наспали добре, имунната система отслабва и депресията и напрежението се увеличават. Затова се наспивайте добре. Повечето хора не сменят често възглавниците си, а трябва да го правят на 18 месеца, за да могат да си набавят оптимална почивка.

Запишете се в курс за здравословно готвене

Ако не се храните добре и не познавате полезните и вредните храни или просто не знаете как да приготвите зеленчуците си, така че да ви се овкусят, заложете на курс по здравословно готвене. След приключването му ще може да си приготвяте здравословни и вкусни храни, а здравето ви ще се подобри осезаемо.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *