Митове за грижата за бебетата

Препоръчваме ви:

От всякъде младите майки и татковци ги залива информация за сменянето на памперси, но на кое могат да се доверят, кое е вярно твърдение и кое просто мит носещ се сред обществото? Ето няколко мита, които трябва да имаме предвид повивайки бебенцето.

1. Поръсете с пудра или талк малкото дете, след като му смените памперса.

Всъщност истината е, че няма нужда от това, новите памперси са изминали дълъг път и сега държат детското дупе сухо. Талкът даже може да причини респираторни проблеми у вашето новородено.

2. Никога не оставайте малкото с  мръсен памперс за повече от 20 минути

Всъщност не е хубаво бебето да стои с мръсен памперс, но няма правило за 20-те минути. Повечето деца се подмокрят, докато са будни, но ако памперсът се намокри, докато детето спи, няма нужда да го будите. Ако бебето не спи, е хубаво да смените памперса, за да не се обрине и за да не мирише лошо.

3. Детето трябва да изпразва стомаха си веднъж на ден.

Всъщност фактът е, че детето може да се изхожда след всяко ядене или след няколко дни и това е напълно нормално. Понякога родителите се притесняват, когато червата се освобождават в различно време. Но истината е, че майките и татковците трябва да знаят, че не е задължително да е редовно и по едно и също време всеки ден.

4. Детето трябва да свикне на гърне от 18 до 24 месечна възраст.

Всъщност няма определено време за това, някои родители се хвалят, когато детето им свикне на цукалото по-рано, но истината е, че зависи от самото дете. Някои родители се стараят да ги привикват по-рано.

5. Момчетата привикват към гърнето по-трудно.

Всъщност това също не е вярно. Просто момченцата могат да започнат по-късно. Има няколко важни полови разлики, като размера на пикочния мехур и фактът, че майките първи приучава децата към гърнето, но това са малки разлики във времето, седмици или месеци, не години. Всъщност малките момченца и момиченца си приличат много повече отколкото се различават.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *