Предпазете кожата, като ядете подходящите храни

Препоръчваме ви:

Времето става все по-топло, плажът ни зове, а прекрасният тен е по-желан от всяко време на годината. Но много от нас, изгарят от слънцето и това не е приятната част от ваканцията, нито от лятото. Трябва да се погрижим за кожата си, защото иначе може да си навлечем много проблеми. Но малко от вас знаят, че освен с различни слънцезащитни кремове, ние можем да помогнем на кожата си, докато ядем определени плодове и зеленчуци.

А ето ги и тях:

1. Домати

Едно проучване показва, че само четвърт чаша доматен сок за 10 дена и зачервяванията по кожата намаляват с 35%, когато са причинени от излагане на UV лъчи. Смята се, че лекопенът в доматите държи изгарянията по кожата далеч.

2. Червено грозде

В него се съдържа кверцитрин, който играе главна роля за намаляване на радиацията. Проучване показа, че точно кверцитринът намалява окисляването на ДНК-а то, когато е подложено на UV лъчи и помага за предпазването от възпаления по кожата.

3. Ягоди

Този вкусен плод е с високо съдържание на витамин С, а знаем колко полезният витамин защитава кожата. Проучвания показват, че екстрактът от ягоди поддържа защитните сили на кожата като намаля вредата по нея, затова и много диети ги включват в себе си.

4. Зелен чай

Неговите полезни свойства за човешкия организъм са широко известни още от древността, но малко хора знаят, че зеленият чай защитава кожата от възпаление причинени от дългото излагане на слънце. Благодарение на антиоксидантите в зелените листа, които се борят със свободните радикали.

Слънцето е полезно за кожата, защото така получавате важния за нея витамин D, но все пак не бива да забравяме, че прекаленото показване на слънце може да има обратния ефект. За да не съжаляваме е хубаво не само да защитим кожата от вън, но също така и да похапваме тези полезни храни и да увеличим приема на зелен чай, с което ще помогнем не само на общото си здравно състояние, но и на кожата да е красива и здрава през летните месеци.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *