Неща, които не знаем за яйцата

1.Размерът има значение. Поне до накъде. Тъй като яйцата имат различни размери, те са базирани на обема на яйцата не на тежестта им. Размерът не променя хранителната стойност на яйцето, но по-големите яйца са по-калорични.

2. Всъщност те са много хранителни, макар заради холестерола в жълтъка да влизат в черния списък. Но проучвания продължили 40 години показват, че яйцата могат да са част от здравословната диета. Те имат едва 70 калории, високо съдържание на протеин, лутеин и антиоксиданти, както и витамините А, D и B12.

3. Яйцата са прекрасна фитнес храна. Тъй като в тях има достатъчно протеини, са много полезни за след тренировка. Те ви помагат да се възстановите и да се възстановят жилите между мускулите. Когато искате да влезете във форма чрез спорта, винаги избирайте яйцата като източник на протеини. Тя държат и кръвната захар стабилна и ви държат заредени с енергия. Едно твърди сварено яйце и малко плодове и пълнозърнести бисквити са страхотна закуска след уморителната тренировка.

4. Яйцата са източник на витамин D. заедно с калция и този витамин играят важна роля за здравето на вашите кости. Вашето тяло абсорбира важния витамин чрез слънцето, както и чрез консумирането на някои храни, но ако искате да си го набавите само чрез храната е доста трудна задача. На помощ идват яйцата, не ги изключвайте в ежедневната си храна, ако не прекарвате достатъчно време на слънце, заложете на яйцата.

5. Цветът няма значение за тяхната хранителна стойност. Много хора смятат че кафявите яйца са по-здравословни от белите, но всъщност цветът на черупката не отдава никакво значение за тяхното качество или готварската им стойност. Цветът зависи от храната, която е давана на кокошката, може да има само малка разлика в количеството на витамин А и лутеина. Въпреки цвета, жълтъкът е богат на витамини, минерали и мазнини, докато белтъкът протеини и рибофлавин.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *