5 необичайни ползи от горчицата

Учените знаят от доста дълго време, че горчицата на прах или синапът загрява и разрежда слузта и ни кара да дишаме по-лесно, когато имаме настинка или грип. Но тази кухненска подправка е много повече от лек да се дишаме по-лесно Ето още 5 ползи от нея.

1. Отпушва носа

Тъй като е близка до броколите и зелето, горчицата има различни химикали  с различни лечебни свойства. Само вдишайте от намазания хотдог и ще прочистите носа си веднага.

2. Отървете се от неприятните гъбички

Ако спортувате често или просто сте хванали ужасните гъбички по краката, сложете малко синап (от него се прави горчицата) на прах и измийте краката си в легенче. Скоро гъбичките няма да са ваш проблем.

3. Победете болките в гърба

Тъй като много билкари знаят за загряващото свойство на горчицата ни я препоръчват за болки в гърба, защото тя кара нервните клетки и химикалът, който транспортира сигналите на болка  в мозъка да спре да предава сигнали. Може да натопите  парцалче в настройка от горчица, като сложите една лъжица семена от синап във вряща вода и оставете за 5 минути, след това направете компрес на болното място.

4. Решете и други здравословни проблеми

Когато потопите краката си във вода и добавите малко горчица на прах, ще постигнете многобройни цели така ще отблокирате настинката от главата, ще свалите температурата и ще облекчите главоболието. Увеличавате на кръвообращението и по този начин помага да се разпръсне конгестията, увеличава циркулацията на кръвта и облекчава напрежението в кръвоносните съдове в главата.

5. Стимулирайте апетита си

Ако добавите горчица към яденето, то веднага увеличава слюноотделянето и храносмилателните сокове и така напълно натурално увеличавате апетита си, особено когато приемате по-малко храна отколкото би трябвало.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *