10 причини да се чувствате постоянно уморени

Препоръчваме ви:

1. Понякога причината се хроничната умора се крие в парадоксалното да прескочите упражненията и спорта заради нея. Има много проучвания, които защитават теорията, че физическите упражнения дори за 20 минути на ден гонят умората и енергизират тялото.

2. Не пиете достатъчно вода. Дехидратацията влияе на физическото представяне на тялото ви, намалява концентрацията и бдителността. Дори да сте само леко дехидратирани с около 2%, нивата на енергия падат.

3. Дефицитът на желязо също влияе на вашата енергия. Така ставате летаргични, раздразнителни, слаби и концентрацията ви намалява. Чувствате се уморени, защото тялото ви няма достатъчно червени кръвни клетки, които да доставят кислород. Ако имате такъв недостиг яжте зелени зеленчуци, ядки и фъстъчено масло. Храни високи на витамин С също помагат, но за да сте сигурни изследвайте желязото в кръвта и посетете доктор.

4. Пропускате закуската. Вашето тяло трябва да е добре заредено, няма как да се чувства добре, ако не сте си изяли закуската. Тя е горивото на организма след нощния сън и много важна за тялото.

5. Опитвате се да бъде перфектни, искате на всяка цена да сте постигнали целите си. Но професорът по психиатрия Ирен Ливайн твърди, че щом си поставяте непостижими и трудни цели, няма да може да получите удовлетворение. Няма перфектни хора.

6. Угаждате на хората прекалено много, това често играе срещу вас. Научете се да казвате „не”, живейте за себе си преди всичко, а след това за другите.

7. Живеете на храна от ресторантите за бързо хранене. Тези преработени храни само увеличават кръвната ви захар и карат умората да се увеличи.

8. Работите през ваканцията. Това не ви помага, не може да си починете добре, а без добрата почивка, няма как да се чувствате готови отново за работа.

9. Пиете чаша или две вино преди сън? Алкохолът в крайна сметка възбужда централната нервна система и ни пречи да заспим, а по този начин не можем да сме бодри на сутринта.

10. Проверявате електронната си поща вечер. По този начин да сте пред компютъра или таблета преди лягане гоните съня си, хубаво е да изключите техниката час-два преди да заспите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *