Ако хапвате тези неща, няма нужда да правите диети

Препоръчваме ви:

1. Чесън

Макар да е много известен у нас и да знаем колко ни пази от грипа и простудата, чесънът също ни държи далеч от наднорменото тегло. Диетолози ни уверяват, че алицинът в него убива вредните бактерии в стомашно-чревния тракт и така нямате никакви проблеми тами  заеднос това стомахът по-малко ще се подува. Друго корейско изследване показва, че този член на семейство Лукови бори килограмите, благодарение а протеините, които се стимулират в черния дроб, така че не го избягвайте, неприятната миризма е малка цена за ползите от чесъна.

2. Бобени храни

Когато имате нужда от въглехидрати се обърнете от различните бобови растения. Те са уникални с това, че съчетават фибрите и протеини, като само една чаша от черните бобови растения ви дават 17 грама фибри и 14 грама протеини.  Заедно с това ни карат да се чувстваме сити. А едно прочуване показва, че белите бобови култури се борят с наднорменото тегло като намаляват абсорбирането на калориите и в същото време овладяват глада за сладко.

3. Водорасли

Със сигурност трябва да се поучим от японците, при които наднорменото тегло е най-ниско сред населението. Един техен пример е уакаме, вид водорасло, което е богато на протеини, а неговите съставки помагат за изгарянето на мазнините според проучвания направени върху животни. Дори и по нашите ширини една салата с водорасли ще помогне в името на точното тегло.

4. Картофи

Противно на вярваното, картофите ни помагат да влезем във форма, тъй като те произвеждат мастна киселини, която кара тялото да се справя с мастните отлагания. Според друго проучване тази киселина подобрява чувствителността към инсулин и подпомага увличането на енергията при мишките.

5. Йогурт

Той е много повече от нискокалорично мляко. Калцият в него намалява калцитриола в тялото и така помага на тялото да гори мазнините. Освен това пробиотиците в него помагат за чревната флора и ни помагат да сме здрави и слаби. Ферментирането в млякото ни дава витамини от B групата, протеини, потасиум и магнезий заедно с калция.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *