5 важни грешки, които правите, докато сте на диета

Препоръчваме ви:

1.Изключвате всичкия глутен в диета си.

Дори да залагате на сладките без захар. Но щом махнете глутена се лишавата от важни хранителни вещества и фибри. Не забравяйте, че кексчето си остава кексче макар да няма глутен.

2. Не си набавяте достатъчно протеини.

Много често се среща при веганите и вегетарианците, но не бива да забравяме, че протеините са източници на енергия, а за телата ни и помагат да си изградим антитела, които се борят с инфекциите. Ако не ги приемате достатъчно, имунната ви система ще страда и ще изгубите мускули с което идва и чувството за умора. Според прочуване жените от 19 до 70-годишна възраст трябва да приемат по 46 грама протеини на ден.

3. Пренебрегвате етикетите на храни, които смятате за полезни.

Дори някои от съставките да са трудни за произнасяне, те много лесно могат да ви изиграят лоша шега и да ви накара да пълнеете. Затова винаги четете етикетите. Ако храната идва в кутия или опаковка, тя не трябва да има повече от 5 съставки, винаги проверявайте дневните дози за определени храни, за да не прекалявате с тях.

4. Търсите вълшебна съставка.

Не е необходимо да купувате определена храна или съставка, за да промените диетата си. Много хора искат да добавят различни пробиотици, към храната си, но някои от тези продукти съдържат вредни бактерии, които по-скоро ще увредят стомашния тракт отколкото да му помогнат. Запомнете това, че ако се храните здравословно и разнообразно, ще имате балансирани нива на бактериите в стомаха си и няма да имате нужда от помощник.

5. Пренебрегвате последствията от прекомерната употреба на алкохол.

За много хора да се откажат от алкохола е почти немислимо и невъзможно, но е важно, особено щом си говорим за калории. Алкохолът влияе и на съня или ни кара да забравим здравословните хранителни навици и да нарушим принципите в храненето си. Не е случайно, че винаги ни съветват да консумираме с мярка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *