10 причини да не пропускате сока от джинджифил – част първа

Препоръчваме ви:

Този корен е вълшебен за цялото тяло и ако не го използвате в готвенето си или като чай, то следващите 10 причини ще ви убедят, че е крайно време. Този корен е синоним на здраве и жизненост.

1. Бори се с рака

Тази проста подправка се бори с най-коварната болест на света. Сокът от джинджифил се бори с всички видове рак но най-вече с този на яйчниците. Тъй като съдържа хранителни съставки, които карат раковите клетки да се самоунищожават и да се унищожават едни други, а също така и клетки-щитове, които намаляват риска от рак да се разпространи на други места по тялото.

2. Намалява риска от Алцхаймер

Признато е че джинджифилът спира отказването на нервните клетки, дори предотвратява и унищожава клетки, които обикновено се наблюдават при развитие на болестта на Алцхаймер. Сокът от джинджифил не само ще повили на клетките да регенерират, но ще държат ума ви здрав и остър.

3. Облекчение от мигрена

Ужасната болка при мигрена енеочаквана и почти нелечима, то джинджифилът намалява напрежението и болката в главата, без странните ефекти на силните обезболяващи. Заради неговите противовъзпалителни съставки защитава простагландините, прчиинители за мигрени, освен това успокоява стомаха, а при много пациенти с  мигрена, болката в главата върви с гадене и повръщане.

4. Намалява болките и възпалението

Едно прочуване от 2010 година показва, че сокът от джинджифил се бори с болки в ставите, особено когато болката е причинени от упражнения или артрит. Ако си направите сок от суров джинджифил, вместо да го готвите, болката ще намалее с 25% за 24 часа.

5. Облекчава киселините

Джинджифилът успокоява храносмилането и премахвана газовете, малкото коренче помага и да запазим стомашната киселини, с което pH-то в стомаха се нормализира, така се получава шит в стомаха, които намалява стомашните инфекции. Тези му способности го правят идеален за стомашни болки и газове.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *