16 здравословни ползи от грейпфрута – част втора

Препоръчваме ви:

Макар грешно именуват грейпфрут, (от grape-грозде), всъщност този плод е както е известно е цитрус и братовчед на портокала, мандарината и помелото. И като всеки цитрус трябва да намери място в ежедневните ви хранения, ето защо:

7. Предотвратява артрит

Сокът от гейпфрут с добавен ябълков оцет е прекрасен лек за хора страдащи от артрит. Поради наличието на салицилова киселина, която руши неорганичния калций в тялото, а точно той причинява артрит, когато се натрупа в ставите.

8. Естествен антисептик

Също така същата тази салицилова киселина, служи като антисептик или противовъзпалително средство при наличие на бактериални и гъбични инфекции.

9. Подобрява зрението

Антиоксидантите в розовия и червения грейпфрут подобряват зрението, поради наличието на бета-каротен, витамин А, ликопен и лутеин.

10. Здрави венци.

По два грейпфрута на ден намаляват проблемите при кървящи венци, така че следващия път в супермаркета не само си вземете подходяща паста за зъби, но и някой друг килограм грейпфрути.

11. Респираторни проблеми

Зимата е рая за този вид проблеми. Но тъй като грейпфрутът има високо съдържание на витамин С, той помага при кашлица, сълзящи очи и течащ нос.

12. Облекчава умората

След дълъг и тежък ден, една чаша от грейпфрут ще ви ободри и ще презаредите по-лесно.

13. Лек за безсъние

Ако имате проблем със заспиването, изпийте една чаша сок от цитруса и след няколко дни ще забележите разликата.

14. Лекува болното гърло

Хапнете малко от него, може да боли и да е неприятно, но той убива всички полепнали бактерии по сливиците и така облекчава възпалителния процес.

15. Полезен по време на бременност

Ако сте бременна, грейпфрутът е задължителен за облекчаване на подути крака.

16.Облекчава киселиността

Може да ви се стори странно, защото е киселинен по природа, щом се храносмила грейпфрутът причиниява алкална реакция на тялото, което помага за киселините или подуването на корема. Така че ако имат подобни проблеми, много хора го избягват, но недейте, а напротив.

Хапвате ли не само него, но и другите цитруси, помагате на тялото да се пребори с различни дразнители.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *