Стегнат корем

Препоръчваме ви:

Ако коремът ви е проблемна област, трябва да трансформирате упражненията си, така че да се целите именно там, а не да тренирате и да се чудите защо няма желания резултат. Трябва да има кардио, то гори хиляди калории.

Основи на тлъстините по корема

За съжаление да махнете само мазнини в определена зона на тялото е мит. Това  е невярно твърдение, когато слабеете, вие сваляте от всяка част на тялото и няма как да контролирате коя да е първа. Дори експерти и фитнес треньори твърдят, че както при мъжете, така и при жените основният проблем са мазнини по корема и талията. Така че трябва да накарате цялото тяло да работи.

Затова изберете бягането, скачането на въже аеробиката или бързото каране на колело, въпреки че всичи те са прекрасни да свалите няколко сантиметра от тялото ви. Но за по-интензивни кардио упражнения трябва да се консултирайте с доктора си, дали може да ги правите.

Наръчник на кардиото

Няма магическа формула да ви каже колко и кога да го правите, но все пак има минимум и той е от 30 до 60 минути пет дена в седмицата, колко по-интензивни са упражненията, толкова по-малко време ще трябва да прекарвате, докато ги правите. Ако откриете трудност в това да намирате по час на ден, направете тренировката на две части като например 20 минути тичане на сутринта и 40 минути степ аеробика вечерта след работа, така имате цял час тренировки.

Тренировки на интервали

Опитвайте тренировки на интервали. Те съдържат малки интервали с високо натоварване, следвани от по-дълготрайни интервали и с умерено кардио. Според проучвания няколко такива типове тренировка на седмица ще ви помогнат да намалите „паласките” много по-бързо, тъй като след такова натоварване мазнините се топят от 24 до 48 часа след това. Ако не обичате фитнес залите и пътеките, то отидете в парка редувайте умерено тичане, с няколко минути интензивно бягане, след това разходка и така около 20 минути, но не спирайте през това време.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *