6 от най-здравословните ядки

Препоръчваме ви:

Ядките са едни от най-хранителни закуски, с които можем не само да добием чувство за ситост, но също така са много полезни за здравето и е хубаво да ги хрупаме от време на време. Най-добре е да са сурови, за да са още по-здравословни.

По принцип много хора ги смятат за вредител, заради съдържанието на мазнини, но те са полезни мазнини, без които тялото ни не може да функционира правилно.

1. Орехи

Едно проучване от 2009 на университета в Харвард показва, че орехите поправят холестеролните нива, без да водят до напълняване и редовната хапване на орехи води до редовно изхождане и поправя сърдечната дейност, намалява проблеми по кожата и костите. Не бива да забравяме, че мазнините съдържащи се тях са омега-3 мазни киселини, освен тях имат и антиоксиданти, минерали и витамини.

2. Бадеми

Само малко бадеми ви зареждат с магнезий и повече калций от колкото има в млякото. Те са също така богати на витамин Е и селен. Бадемите помагат за стомашното здраве и поддържат имунната система във форма.

3. Кашу

То е богато на цинк и желязо, помага на кислорода да стигне до клетките и така предотвратява появата на анемия. Също така е добър източник на магнезий.

4. Американски орех

Те са особено полезни през есета и прекрасен източник на витамини и минерали, също контролират нивата на холестерола в кръвта.

5. Бразилско орехче

Много полезно за сърцето и богат на минерали, не лисват фибри, калций и селен. Протеинът е него може да предотврати появата на някои видове рак на гърдата.

6. Шамфъстък

Невероятен за вашето здраве. Помага на артериите да са по-еластични и може да ви запази от сърдечен удар. Те са нискокалорични и са прекрасни за вашата диета.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *