Най-вредните храни, които ядем

Препоръчваме ви:

Може би много от вас ще се учудят на този списък, но истината е че тези навлезли в ежедневието ни храни, ни вредят и ние се спираме да ги консумираме и несъзнателно да вредим на тялото си.

1. Преработено месо

Всеки вид от преработеното месо под формата на колбаси и луканки е пълно не само с много калории, но също така има високо съдържание на натрий и носят риск от наднормено тегло, диабет, сърдечни болести и рак. Всъщност в процеса на преработка на месото се осолява, за да може да се обработи химически.

2. Нискомаслени храни

Макар от десетилетия в САЩ да има нискомаслени храни, то защо американците продължават да пълнеят? Истината се крие в трансмазнините, които са в тези продукти и са много средни за сърцето и нивата на холестерол, така че ако искате да похапнете нещо сладко заложете на „класическите” десерти, вместо да тровите организма си още повече.

3. Майонеза

Поне на едно мнение сме всички, майонезата не е здравословна храна, но много малко знаят колко точно нездравословна е само една лъжичка, която съдържа 90 калории, 10 грама мазнини и 90 милиграма натрий. Сега убедихте ли се?

4. Маргарин

Той стана неизменен в почти всеки хладилник последните десетилетия, но всъщност е много по-нездравословен от доброто старо краве масло. Той също е богат на трансмазнини, които причиняват рак, сърдечни болести и диабет.

5. Газирани напитки

Когато искате да загубите тегло, докторът веднага ще ви препоръча да махнете газираните напитки, но те са отговорни и за друго болести като диабета, рака, увреждане на бъбреците и увеличават риска от удар.

6. Замразени храни за микровълнова

Много удобно и бързо е да се приберете и да сложите нещо в микровълновата и след минути да получите топла вечеря, но истината е, че те са много по-калорични и имат високо съдържание на натрий.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *