Природно лечение на подути лимфни възли – част първа

Препоръчваме ви:

Всички ние в даден период от живота сме усещали болка под мишницата или по врата, това е подут лимфен възел, който показва, че тялото ни се бори с определена инфекция. Дори в някои случаи е знак за рак, затова ако остане подут дълго време е добре да се консултирате с лекар. Разбира се, не всички подутини са знак за нещо страшно. Ето и няколко домашни лека, които да преборите болезненото топче.

1. Останете хидратирани

Повечето проблеми на тялото са от липса на флуиди. Важно е да пиете повечко вода да пиете не само ще ви държи добре хидратирани, но също така ще  ви осигури добро кръвообращение. А така болезнените лимфни възли, след като помогнете на тялото да си осигури необходимите хранителни вещества и антитела  за борба с инфекцията.

2. Лечение с топла вода

Старо, но успешно лечение за подутите лимфни възли. Щом намокрите хавлиена кърпа в топла вода и си набавите компрес на подутото място под мишницата, ще намалите болката и подуването.

3. Масаж

Внимателно масажирайте мястото да увеличете кръвообращението на мястото и да намалите подуването.

4 Вземете витамин Е

Проблемите по кожата се дължат точно на липсата на този витамин, затова ако имате подут лимфен възел, пийте повече мляко и яжте повече зеленчуци и плодове, които съдържат витамин Е.

5. Хапвайте повече диня

Динята има силата да ви освободи от токсините и от кръвта и по този начин се бори с  бактериите. Само една чаша от диня сутрин със закуската ще ви остави хидратирани, ще изчисти тялото ви и ще стопи подутините в лимфните възли.

6. Лимонов сок

Той е богат източни на витамин С, който е силно противовъзпалително средство. Ако пиете повече лимонов сок. Когато имате подути лимфни възли или друга инфекция в тялото, ще му помогнете да я пребори много по-бързо.

7. Индийско орехче

С невероятни противовъзпалителни и антибактериални свойства, малкото орехче при големите проблеми. Малко индийско орехче на прах в чаша вода ще ви помогне да укрепите организма, но ако не го харесате на вкус, винаги може да добавите малко мед.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *