Вкусни Коледни Човечета

Препоръчваме ви:

Необходимо време за приготвяне: 2 часа 25 мин.

Продукти:

3 ч.ч. брашно

1 ½ ч.л. бакпулвер

¾ ч.л.  сода бикарбонат

1 с.л. джинджифил

1 ¾ ч.л. канела

¼ ч.л. карамфил

 ½ пакетче краве масло

¾ ч.ч. тъмна кафява захар

1 голямо яйце

½ ч.ч. меласа

2 ч.л. ванилия

1 ч.л. ситно  настъргана лимонова кора (по желание)

Приготвяне:

Загрейте фурната на 200 градуса. В малка купа смесете брашното, бакпулвера, содата, солта, джинджифила, канелата, карамфила. Разбъркайте до пълното размесване на съставките.

В по-голяма купа разбийте добре маслото, кафявата захар, яйцето на средна скорост.

Добавете меласата, ванилията, лимоновите кори и продължете да разбивате. Разделете полученото тесто на 2 и поставете всяка половина в найлонова торбичка и оставете да престои на стайна температура между 2 и 8 часа.

Тестото може да престои и 4 дни, но в хладилник. След това го оставете да достигне стайна температура и така продължете приготвянето му. Намазнете тавичката или поставете на нея лист за печене.  Поставете едната част от тестото на масата върху набрашнена част. Посипете брашно около брашното и точилката. Разточете тестото на около 1 см дебелина. Отрежете с желана формичка бисквитките от него – в нашия случай човечета. Оставете ги на 2 см разстояние едно от друго в тавата.  Печете за около 7-10 мин. След като се охладят, можете да ги декорирате с каквото и както пожелаете. Бонбони, пръчици, сладко или сметана, както сметнете за добре.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *