6 невероятни упражнения за стягане на цялото тяло

Препоръчваме ви:

Мислите си, че на стола може само да се седи и ви е писнало от това. Ето няколко упражнения, благодарение на които ще разнообразите заседналото ежедневие.

1. Крак настрани

Застанете прави до стола, нека ръцете са сплетени пред гърдите лактите надолу, вдигнете крака над стола, след това надолу, докато не докосне седалката на стола. Кракът е изправен. Тазът се свива при приклякването. Направете 15 повторения и сменете краката.

2. Различни лицеви опори

Облегнете се с ръце към стола, лактите са изправени, повдигнете единия крак. След това направете лицева опора върху стола, като сгънете единия крак останал над земята в коляното, след това върнете в изходна позиция.

3. Заставане на буквата Т

Останете на ляв крак и дясна ръка опряна на седалката, лакътят е изправен, дясната ръка е сгъната в лакътя, левият крак е повдигнат назад, коляното му е изправено. След това се изправете, като поставите левия крак на стола, с десния сте на земята, ръцете се срещат пред гърдите със сгънати лакти.

4. Надолу и нагоре

Застанете с гръб към стола, хванете с ръце облегалката, краката са на пръсти, наклонете тялото надолу и след това върнете в изходна позиция. За да затрудните още повече упражнението може да вдигнете единия крак от земята и да направите по 15 повторения за всяка страна.

5. Облягане на стена

За следващото упражнения имате нужда само от стената, докоснете с гръб, сгънете коленете и вдигнете ръцете нагоре, докато не се изравнят с горната част на тялото. След това останете на левия крак, протегнете дясната ръка, левият крак се повдига вертикално, а дясната ръка остава на място. След това върнете в изходна позиция и повторете от другата страна.

6. Лицева опора с една ръка

Застанете с лице към стената едната ръка е зад гърба, другата е подпряна на стената и направете напъни напред, все едно правите лицева опора, направете по 10 повторения на всяка ръка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *