Храни, които ще отпушат артериите ви

Препоръчваме ви:

Запушените артерии водят до сърдечни заболявания, а само в  Америка 2200 човека умират от сърдечна болест всеки ден. Ето няколко храни, които ще поддържат артериите чисти и няма да ги запушват. Напълно естествени лекове срещу сърдечните заболявания.

1. Чесън

Добрият стар чесън помага и за това. Само няколко скилидки на ден и осезаемо намаляват нивата на холестерола, освен че се борят с вируси, инфекции и дори рак.

2. Нар

Вкусният плод не само ни освежава, но също така е доказано средство в изчистването на плаката от артериите. Освен това ги отваря и така намалява кръвното налягане. Само него или ако го добавите към различни кремове и десерти ви помагат да запазите сърдечното си здраве.

3. Куркума

Поради наличието на полифенол в него, както и калций. Куркумата намалява мастните депа по артериите с 26%. Ето защо трябва да я добавите към храната си, не само ако имате висок холестерол, но и ако искате да се радвате по-дълго на здрави артерии.

4. Семена от чиа

Малките семенца правят много за здравето ни, солиден източник на енергия и фибри, те увеличават добрия, и намаляват лошия холестерол в тялото.

5. Канела

Тя също намалява нивата на вредния холестерол, освен че ви зарежда с анитиоксиданти. Полезна е за общото и артериалното здраве.

6. Ябълки

Когато учехме стихчето: „Една ябълка на ден, държи докторът далеч от мен”, учихме нещо много вярно. Пектинът в ябълките понижава холестерола и ни държи далеч от кардиологичния кабинет. Една ябълка на ден намалява с цели 40% втвърдяването на артериите. Така че защо чакате, идете и схрускайте вкусния плод.

7. Домати

Червеният цвят на домата си дължи на антиоксидант, който намалява окисляването на лошия холестерол, а то води до атеросклероза. Осен това, доматите спомагат за здравето на костите ни, затова не го изключвайте от зимното си меню.

Ако личният ви лекар ви е посъветвал да внимавате за високия холестерол и запушените артерии, обърнете се за помощ към тези природни лекове и бъдете здрави!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *