Как да изберем перфектният фон дьо тен за нашата кожа? – 2 част

Тук можете да прочетете първата част на статията.

5. Течност и пудра в едно

Покритие: Пълно

Предимства: Този вид фондьотен е много дълготраен и е истински дар за всички с много мазна кожа.  При контакт с кожата, течният фон дьо тен се трансформира в кадидена пудро-подобна смес, която абсорбира излишното омазняване на кожата и замаскира несъвършенствата по кожата. Съставът му предлага перфектно покритие, без това да отежнява структурата му и вида при нанасяне на кожата.

Ние препоръчваме:

AVENE крем пудра чувствителна кожа SPF 50

6. Флуид

Покритие: От леко до пълно покритие

Предимства:  Течните основи предлагат най-голяма мултифункционалност и контрол. Те лесно се преливат на кожата и могат да бъдат с различна степен на покритие. Освен това се предлагат и за различните видове кожа – от матиращ до хидратиращ. Съветът на професионалните гримьори е, когато се съмнявате какъв вид фон дьо тен да си закупите, изберете флуид. За пълно покритие, нанесете с четка. За по-ефирен ефект, разнесете на кожата с леко влажен тампон или гъба.

Ние препоръчваме:

KORFF Фон дьо тен флуид 03 SPF 15

7. ВВ крем

Покритие: Леко до средно

Предимство: Или иначе наричаните „козметични балсами”, ВВ кремовете са може би най-мултифункционалните продукти. Те съдържат пигменти, хидратиращи съставки, антиейдж и слънцезащитни продукти в едно.  Всички тези съставки придават естествен вид на кожата и не правят „маска” върху лицето. Чудесни са за ежедневна употреба и в повечето случаи имат копринен завършек.

Ние препоръчваме:

LA ROCHE POSAY Hydreane BB -light крем за чувствителна кожа

8. Минерална пудра

Покритие: Леко до пълно покритие

Предимство: Пигментите премахват блясъка на кожата, изглаждат и омекотяват дефектите по лицето. Този вид прахообразен фон дьо тен е идеален за чувствителна кожа, тъй като нямат химикали и аромати.

Ние препоръчваме:

Avene Кувранс пудра

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *