22 фактора, които доказват, че сте креативна натура – част 1

Препоръчваме ви:

Хората на изкуството са различни, няма спор. Притежават онази очарователна харизма, която им позволява да видят света под друга перспектива. Нещата, които правят и решенията, които вземат са напълно различни от обичайните, характерни за обикновените хора.

Но кое е това, което отличава креативните индивиди от тълпата? И пред какви по-различни проблеми се изправят ежедневно?

Следващата статия е посветена на всички талантливи, а дори и на не толкова талантливите хора, защото в крайна сметка всеки е уникален и неповторим пред лицето на широкия свят по свой начин.

1. Вдъхновението идва винаги в най-неочаквания момент

Естествено не зависи от тях, кога ще се появи следващата велика идея. Тя просто ще дойде по най-неочаквания начин, в най-неочаквания момент.

2. Те са мечтатели. Невероятно големи мечтатели

Те са тук, но всъщност не са. Само така изглежда. Седейки кротко пред Вас, могат незабелязано да отлетят със съзнанието си по всяко едно време на разговора Ви. Не им се ядосвайте. Те са си просто такива… по рождение.

3.  Бързо и лесно се отекчават

Те имат нужда от непрестанна тръпка и живот, за да останат активни и съсредоточени. Те никога не биха фокусирали вниманието си над нещо, което не харесват и е против волята им. Наречете ги както си искате, но това е част от тяхната гениалност.

4. Наблюдават света с очите на дете

Една частичка от всеки един творец, никога не пораства. И може би това е тайната на магията, да гледаш света с детски наивни очи.

5. Те ще претърпят провал, но бъдете сигурни – със сигурност ще опитат пак

Животът е не винаги лек за креативните личности, особено за тези, обвързали тези си качества с работата си. Те ще се провалят 1000 пъти, за да се изправят гордо и да се провалят отново. Всеки един от тази група хора, дори и най-успелият от тях е търпял провал и е бил отхвърлян многократно. Но накрая винаги успяват.

6. Постоянно им се напомня, да си намерят истинска работа

Не е лесно хората да те приемат, заедно с всички тези качества, виждания и идеи, особено когато близките и семейството очакват друго от нас. Но истинските хора на изкуството, винаги следват мечтите си…независимо какво казват другите.

 

7.Те ще последват сърцето си, независимо разумът колко силно им казва обратното

Смята се, че креативните личности се тревожат в пъти по-малко относно техните проблеми, но пък са по-склонни да поемат рискове. Те могат да се провалят многократно, но винаги мислят повече за удоволствието, ако успеят.

 

8. Лесно губят представа за времето

Когато творят нещо, редовно губят ориентация за времето и пространството, могат дори да забравят да ядат, да пият, да спят. Когато думите, цветовете и идеите завалят, всичко друго губи значение.

9. Те творят, докато Вие спите и спят, докато Вие работите

Както казахме в т.1, вдъхновението ги сполита в най-неочаквания момент. Възползвайте се и сътворете нещо невероятно.

10.  Където другите виждат трудности, те виждат възможности

Те перфекно виждат сладката страна на нещата и винаги намират нестандартни решения дори и на непреодолимите проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *