5 естествени лека от кухнята

Препоръчваме ви:

Ако са ви омръзнали разходките до аптеката и дългите рецепти, осъзнайте какво имате в дома си, което ще ви помогне не само да засити глада ви, но също така да се преборите с определен здарвословен проблем.

1. Ябълков оцет

Ако предпочитате органичен ябълков оцет за салатите и гозбите си, той може да ви свърши много повече работа. Той е чудесен пробиотик и помага за здравето на стомаха. Освен това се бори с ушни инфекции. При първия знак на проблеми с ушите, легнете на една страна и с капкомер сложете малко ябълков оцет в ухото си. Ако хванете инфекцията на време, ще ви трябва само една доза, тъй като оцетът убива бактериите и гъбичките инфекции. Ако имате гъбички навсякъде по тялото, само намажете, дори убива досадните гъбички по краката,за болно гърло е прекрасен лек ако се гаргарите с него, само не вдишвайте парите. Ако имате киселини само отпийте, а ако имате вагинална гъбична инфекция разтворете 2 лъжици в 240 грама вода и промивайте.

2. Чесън

Неговото антибактериално, противовъзпалително и противогъбично действие са всеизвестни. Кой има нужда от антибиотик, когато има чесън? Щом болестта ви навести започнете да дъвчете чесън. Може да не е най-вкусното нещо на света, но се справя успешно с инфекцията или вирусите, които се стремят да превземат тялото ви.

3. Алое вера

Няма нищо толкова успокояващо за кожата като алое верата. Чудесно е при ухапване, рани, акне, порязвания, само нанесете върху кожата. Ако се изгорите на котлона, само втрийте малко алое вера, ако кожата ви е раздразнена, промийте я с алое вера.

4. Кокосово масло

То има антибатераилно и противовъзпалително действие, затова е добро и за кожата ви, може да мажете с него ноктите си при гъбички, както и за да избелите зъбите или върху венците, за да ги заздравите. Хубаво е да избирате паста за зъби с кокосово масло.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *