Как да останете здрави, докато работите вкъщи

Препоръчваме ви:

Много хора си представят работата от вкъщи, как по чорапи и пижама стоим в леглото в 3 следобед, но всъщност работата от вкъщи значи със самото отваряне на очи да се настаним на работното място и да не го напускаме за обяд. Работата от къщи може дори да е доста вредна за здравето, затова трябва да добием няколко навика, ако сме поели по този път.

Следвайте разписание

Направете си стриктен график, използвайте, че не губите часове в придвижване и ги използвате за здравословна цел. Например ставате рано и денят ви започва с бягане в 7 и 30. След като се приберете и вземете душ сте пълни с енергия и заставете пред компютъра с чаша димящо кафе.

Отделяйте психически работата от дома

Трябва да осъзнавате къде започват работните ви задължения и къде приключват, ако спортувате преди това ще ви помогне психически да се отделите двете задачи, ако ли не, нека закуската да е далеч от компютъра, за да направи мозъка разликата.

Разхождайте се по време на разговорите по телефона

Хубавото на работата от вкъщи е, че никой не ви гледа какво правите, така че ако говорите по телефона може да се разхождате из стаята, за да предотвратите стоенето на стола през целия ви работен ден.

Пазарувайте здравословно

Работата от дома ви позволява да се храните с това, което обичате и сте си напазарували сами. Затова се заредете със здравословни храни. Това ще ви помогне да сте във форма, макар да работите вкъщи. Това ви помага и да се храните на често и по малко. Да вземете някакъв плод и да се разходите до кухнята, когато „забиете” с някоя задача. Също така ще имате време да си приготвите по-здравословен обяд.

Когато работите вкъщи имате много свобода, която трябва да превърнете в здравословни навици, ако искате да сте работоспособни и заредени с енергия, въпреки че не излизате от къщи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *