8 Причини да обичаме сухия шампоан

1. Пропуснете старомодните шампоани

Определено не Ви казваме да забравите за къпането на косата с шампоан и вода, но сухите шампоани все повече навлизат в ежедневието ни, защото са много компактни, удобни и практични. Особено, когато закъснявате сутрин, трябва да излезете някъде след фитнеса или сте с мазна коса по рождение. Този продукт може да направи от мазната и тежка коса, сияеща и красива грива. Но с това определено не се изчерпват полезните му качества.

Този продукт се появява през 21 век, като присъства в различни форми – пудра, мус, аерозолни форми. Можете да го използвате и на току що изкъпана коса, за да я накарате да засияе още повече.

2. Можете да създадете огромни букли

Използвайте маша за коса, за да оформите буклите с нея по цялата глава. Нанесете сух шампоан в корените, завъртете рязко глава няколко пъти и прекарайте пръсти през къдриците. Завършете с лак за коса, за да фиксирате обема.

3. Бързо решение и превенция срещу влажността

Това, което може би не знаете е, че този шампоан освен почистване и премахване на излишното омазняване на косата я и фиксира. Правата и лъскава коса може да бухне и да се начупи от голямата влажност на въздуха. За да предотвратите това, впръскайте в корените сух шампоан.

4. Има разновидности за Вашия домашен любимец

Ако домашният Ви любимец се прибере от разходката в парка мръсен, не е задължително да го натикате под душа с мъка. Сухите шампоани се предлагат и в разновидност, предназначена за домашни любимци.

5.  Може да миете косата си по-рядко

Когато не сте си мили косата няколко дни, естествените масла на скалпа се появяват на повърхността, като я правят да изглежда сплъстена и мазна. Но ако желаете да премахнете този неприятен вид, може да използвате сухи шампоани, за да поддържате свежестта на косата си за по-дълго, в случай че честото миене не й се отразява добре.

6. Перфектно решение за след фитнес

Обичаме резултатите, които постигаме във фитнеса, но не и вида на косата ни след тренировка – мазна и сплъстена. Особено ако тренирате в обедната си почивка или преди работа, сухия шампоан ще се превърне в добър помощник в дамската Ви чанта.

7. Има подходящи видове за всички коси и претенции

Можете да изберете идеалния за вас сух шампоан – с различни полезни съставки, както и с различен вид опаковка и текстура. Най-популярни са аерозолните шампоани, но се намират и много под формата на пудра, пяна или мус.

8. Пригответе си домашен сух шампоан в домашни условия

Независимо дали сте свършили в най-неподходящия момент шампоана си, или искате да опитате нещо евтино в домашни условия, можете да си приготвите Ваш собствен с подръчни продукти.

Единственото, което трябва да направите е да пръснете малко сода за хляб в корените, докато косата изглежда чиста. 

Ние ви препоръчваме Сух шампоан с овес Клоран

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *