18 закуски, които топят мазнини – част 1

Препоръчваме ви:

Според някои изследвания, хранителните навици на закуска, прибавят твърде много калории и твърде малко хранителни добавки към диетите. Ако закусвате с храни, които съдържат правилното количество хранителни вещества, достатъчно количество калории, ще ви помогне да поддържате тялото си енергизирано и дори да губите излишните килограми. Препоръчително е да консумирате храни, богати на протеини и фибри, тъй като те спомагат за разграждането на излишните калории.

 

Ето няколко закуски, които топят мазнините:

1. Ябълка и обезмаслено мляко.

Почти всеки плод е подходящ за вашата закуска, но се стремите да го комбинирате с повече протеини, за да бъде по-пълноценна. Така протеините поддържат нивата на енергия и глад няколко часа.

Предложение за закуска: 1 голяма ябълка с чаша обезмаслено мляко. Тази комбинация ви осигурява 10 грама протеини и 5 грама фибри за около 200 калории.

2. Пълнено авокадо с извара

Друга комбинация плод-млечен продукт. Издълбайте сърцевината на половин авокадо и запълнете с 2 унции с извара. Закуската съдържа само 200 калории, но ви снабдява с 9 грама протеини и 7 грама фибри.

3. Консервирана риба тон с пълнозърнести крекери

Ако не желаете да включвате млечните продукти във всяка ваша закуска, консерва от риба тон е друг добър източник на протеин, в комбинация с Омега-3 мастни киселини.

200 калории се съдържат в 3 унции риба тон и 6 пълнозърнести крекерчета. Комбинацията съдържа още 3 грама фибри и 20 грама протеини.

4. Леща с питка пълнозърнест хляб

Лещата е добър източник на желязо, хранителна добавка, която подсилва метаболизма, но поне 20% от хората не приемат достатъчно количество. Тази вкусна комбинация, приготвена за 4 порции с по 180 калории, съдържа по 10 грама протеини и фибри.

5. Порция скариди

Може да не смятате, че морските деликатеси са подходящи за бърза закуска. Но трябва да знаете, че порция скариди в комбинация с гръцко кисело мляко и авокадо, е със съдържание на калории – 129, 9 грама протеини и 4 грама фибри.

6. Млечни шейкове с горски плодове

Тази рецепта съдържа соеви протеини и нискомаслено мляко, както и 9 грама протеини, а ако използвате Гръцко мляко, можете да добавите още протеини. Замразените плодове добавят още 4 грама фибри, а ако искате да подсладите комбинацията, добавете мед. И всичко това съдържа само 129 калории.

7. Охладени круши със сирене рикота и канела

Сиренето рикота е богато на протеини, а крушите са източник на фибри. Заедно с чаена лъжичка канела, се получава вкусна закуска, подходяща за всяко време на деня. Всяка порция съдържа 8 грама протеини, 5 грама фибри и 170 калории.

8. Олющени соеви ядки

Една чаша олющени соеви ядки или варена соя съдържа 17 грама протеини, 8 грама фибри и 189 калории. Може да се сервира студена или топла, подправена със сол. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *