8 неща които да правите всеки ден за плосък корем

Препоръчваме ви:

1. Яжте овесени ядки за закуска

Яжте овесени ядки за закуска. Разтворимите фибри, които се срещат в овесените ядки и ябълките, са изключително ефективни за намаляване на талията. За всеки 10 грама повишение в дневната консумация, мазнините по корема намляват с около 4% за 5 години. За най-добри резултати, приемайте между 25 и 30 грама фибри на ден. Пакет овесени ядки съдържат 3 грама, половин чаша свежи горски плодове добавят още 4 грама.

2. Пийте зелен чай

Участници в проучване, които правят упражнения и пият по две или повече чаши зелен чай на ден губят 6 пъти повече коремни мазнини, отколкото тези, които не пият изобщо. Съставките на зеления чай може да увеличат способността ви да горите мазнините.

3. Яжте ядки и масла с мастни киселини

Не пропускайте салатените дресинги. Мононенаситените мастни киселини и полиненаситените мастни киселини, които се срещат в някои масла и ядки, ви позволяват да останете във форма. Включвайте растителни мазнини – като 2 супени лъжици бадемово масло, четвърт авокадо или една супена лъжица салатен дресинг със слънчогледово олио или зехтин – на всяко ядене.

4. Излезте за бърза разходка

Малко упражнения в добавка към вашата диета е ключът за по-голям успех. Но не е достатъчно да обиколите веднъж блока си, истинският ключ за горене на коремните мазнини е да увеличите темпото си. Проучване сочи, че при жени, които правят три бързи 30-минутни разходки и две нормални разходки на седмица, изгарят до 6 пъти повече мазнини в сравнение с тези, които се разхождат бавно 5 дена седмично.

5. Яжте много кисело мляко

Кисело мляко за закуска. Млечните продукти подпомагат запазването на мускулатурата и запасяването с по-малко мазнини. Приемането на повече калций (който се съдържа в киселото мляко), подтиска хормона калцитриол, който е отговорен за струпването на мазнините.

6. Направете си кратка почивка

Преди вечеря, поседнете за 5 минутки настрани, за да помогнете на стреса, натрупан през деня, да отмине. Храненето ускорява производството на инсулин, а стресът – на кортизола. Когато се повишат нивата и на двата, те започват да работят заедно и правят натрупвания на мазнини в коремната област.

7. Здравословна вечеря с пълнозърнести храни

Насладете се на правилните въглехидрати. Яжте пълнозърнести храни, които подпомагат стомаха ви да стои гладък. В сравнение с хората, които просто премахват калории от менюто си, тези, които консумират пълнозърнести храни, губят по-голямо количество коремни мазнини.

8. Наспивайте се

Ако спите само по 5 часа през нощта, в продължение на няколко нощи, това със сигурност няма да се отрази добре на вашия организъм. Проучване от 2012 сочи, че повишаването на часовете сън и на качеството на съня, води до ускоряване на загубата на мазнини при хора, подложени на програми за намаляване на теглото. 

Споделете с приятели, ако тези съвети за топене на коремните мазнини бяха полезни за вас.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *