Храни, спомагащи за Вашия сексуален живот!

Препоръчваме ви:

Ако искате да подправите сексуалния си живот – поправете храната, която консумирате. 

Няма нищо по-добро от романтично, домашно сготвена вечеря. Ето и някои от лесно достъпните храни с доказано влияние като афродизиак.

Авокадо

Авокадото съдържа ненаситени мазнини и много ниско съдържание на наситени такива, което го прави много добър за нормалното функциониране на Вашето сърце и артерии. Авокадото намалява нивото на лошия холестерол в тялото.
Всичко, което помага на сърдечния ритъм помага и с нормалния приток на кръв на правилните места в най-подходящия момент.
Според направено проучване мъже със сърдечни проблеми са два-пъти по-уязвими към еректилна дисфункция от колкото тези без сърдечни проблеми.

Бадеми

Бадемите отдавна се смята, че увеличават страстта, имат ролята на сексуален стимулант и спомагат за плодовитостта. Също като аспержите, бадемите са богати на хранителни елементи и минерали, които спомагат за сексуалната активност и репродуктивни възможности като най-важните от тях са – цинк, селен, витамин Е.

Ягоди

Червеният цвят в плодовете е известен с това, че „разгаря“ огъня на сексуалния живот. Според проучване направено през 2008 година – мъжете намират жените облечени в червено за много по-секси, сравнено с тези носещи синьо или зелено.
Ягодите също са чудесен източник на фолиева киселина, витамин B, който опазва от дефекти при бременност, а също спомага и за високия брой сперматозоиди при мъжете. Комбинацията от черен шоколад и ягоди е най-добрият подарък за свети Валентин! 

Морски храни

Отново опряхме до стридите. Те са едни от най-известните афродизиаци. Те също съдържат високо количество цинк. Мазните риби като – дива сьомга и херинга съдържат важни съставки, спомагащи правилното функциониране на Вашето сърце оттам и спомага за подобреното кръвообращение и либидо.

Рукола

От първи век руколата се смята за афродизиак. Днес изследвания доказват, че руколата съдържа редица минерали и антиоксиданти, които са изключително важни за блокирането на външни замърсители, които влияят негативно на Вашето либидо.

Смокини

Тези смешно оформени плодове имат дълга история за помощници на плодовитостта, също и са чудесни афродизиаци. Те са богати на разтворими и неразтворими влъкна, важни за здравето на Вашето сърце. Като допълнение богатите на фибри плодове спомагат за бързо постигане на чувството на заситеност, което спомага за по-добрата физическа кондиция.

Цитруси

Всеки един член на семейството на тропическите плодове е буквално натъпкан с антиоксиданти, витамин С и фолиева киселина – всички те важни за репродуктивното здраве на мъжете. Насладете се на романтична салата с цитрусови плодове като – розов грейпфрут или мандарини с топинг от лимон или лайм.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *