Как да горим калории извън залата

Препоръчваме ви:

Всички имаме дни, в които не ни остава време да посещаваме салона. И тогава започва чуденето, как да не губим тренировката си. Не се тревожете, може да горите калории и в домашни условия. Ето как.

1. Каране на кънки или ролери

Изгаряте цели 425 калории само за 30 минути.

Карането на кънки или ролери е номер едно в списъка, когато става въпрос за изгаряне на излишни мазнини и калории. Голямото изгаряне се дължи на натоварването на мускулите на бедрата. Като бонус идва факта, че не натоварвате излишно коленете и ставите си. Наложете си постоянно темпо и не забравяйте предпазните каска, наколенки и налакатници.

2. Тичане

Изгаряте 374 калории за 30 минути.

Има причина телата на бегачите да изглеждат стройни и елегантни. Основните мускули, които се натоварват са тези на бедрата, краката и някои основни мускули – те са най-силно горящите калории и мазнини мускули в тялото.

3. Скачане с въже

Изгаряте 340 калории за 30 минути.

Трябва да знаете, че това упражнение е по-високо в таблицата за горене на калории и доста предпочитано. За по-добър ефект, скачайте с леко разкрачени крака, изправено тяло и с ниски отскоци. Ако нямате въже, може да правите същите подкоци и без такова. Често променяйте скоростта и стила си.

4. Въртене на обръч

Изгаряте 300 калории за 30 минути.

Вземете един обръч за възрастни (по-големи и по-тежки от детските, за да се въртят по-лесно). За да започнете, поставете единия си крак пред другия и премествайте тежестта напред назад. Не се притеснявайте, ако не се получи от първия път, с всеки опит изгаряте калории.

5. Тенис

Изгаряте 272 калории за 30 минути.

Не си мислете, че е задължително да ходите на тенис корт с някого. Намерете си просто гладка стена, вземете ракета за тенис в ръка и тренировката може да започне. Редувайте форхенд и бакхенд удари, като застанете на около 20-25 стъпки разстояние от стената. Това ще ви принуди да удряте по-силно топката и по този начин ще накарате тялото ви да изгаря повече мазнини.

6. Танцуване

Изгаряте 221 калории за 30 минути.

Може да не е най-добрият начин за изгаряне на мазнини, но все още си остава отличен и забавен път за ускоряване на метаболизма. Ключът е да поддържате темпото високо, избирайки песен с бърз ритъм и не правете почивки между песните.

7. Ходете по-енергично

Изгаряте 170 калории за 30 минути.

За енергично ходене се смята тогава, когато трудно си поемате дъх, за да водите разговори с приятели. За да натоварите по-пълно мускулите си, правете малки и бързи крачки, дръжте тялото си изправено.

8. Планинско изкачване

Правете това упражнение, за да горите допълнителни калории и да подсилите мускулите на краката, ханша и бедрата. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *