Най-добрите храни за отслабване – част 2

Препоръчваме ви:

към първа част

Леща – лещата е добър източник на протеини и фибри. Половин купа предоставя 3,4 грама устойчиво нишесте, здравословен въглехидрат, който ускорява метаболизма и изгаря мазнините.

 

Банани – леко зелен, среден по размер банан ще ви засити и ще ускори вашия метаболизъм с неговите 12,5 грама въглехидрати. Узрелият банан все още се реди сред храните, които подпомагат отслабването със своите почти 5 грама въглехидрати.

Яйца – не се славят като идеалният продукт за загуба на теглото. Но в добавка към закуската, оставят във вас чувство за заситеност за по-дълъг период от време.

Черен шоколад – консумацията на тъмен шоколад може да забави храносмилането, при което вие ще се чувствате заситени за по-дълго време. Освен това подпомага и изгарянето на мазнините и калориите.

Портокали – само 59 калории, не може да очаквате чудеса от портокалите, но благодарение на голямото количество фибри, се нарежда на по-висока позиция в списъка с храни, които подпомагат редуцирането на теглото.

Картофи – богати на въглехидрати, но част от тях са здравословни и подпомагат вашето тяло в опитите му да изгори излишните мазнини.

Кедрови ядки – любителите на ядки не бива да се пристрастяват само към бадемите. Кедровите ядки съдържат същите мастни киселини и потискат хормоните на глада. Освен това не са висококалорична храна.

Бял боб – половин купа бял боб съдържа почти 4 грама устойчиво нишесте, здравословен въглехидрат, който ускорява метаболизма.

Сирене – прясното козе сирене съдържа мастни киселини, които ви карат да се чувствате заситени и да изгаряте по-голямо количество мазнини.

Нискомаслено мляко –  съдържа същите мастни киселини, които са налични и в сиренето, а млечните протеини, ви карат да се чувствате заситени. В добавка, калцият също спомага за изгаряне на калории, особено при жените, които консумират между 1000 и 1400 милиграма калций на ден.

Нахут –  или познат още като боб Гарбанзо. Съдържанието на устойчиво нишесте в половин купа е около 2 грама. Освен това е добър източник на фибри, протеини и здравословни мазнини.

Пшеничен грис – добавя повече фибри към вашата храна, а в половин купа се съдържат около 2 грама здравословни въглехидрати.

Киноа – още една пълнозърнена храна, която е приятелка с диетите. Съдържа протеини, поддържа ви заситени за по-дълъг период от време и ви предпазва от преяждане при следваща консумация на храна.

Хлебни банани – половин купа от сготвени хлебни банани съдържа почти 3 грама устойчиво нишесте – здравословен въглехидрат, който ускорява метаболизма и помага за активното изгаряне на мазнините в организма. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *