50 най-добри храни за отслабване на всички времена – част 3

Препоръчваме ви:

21. Гарбанзо боб – освен че е страхотен източник на фибри, протеини и здравословни мазнини, бобът гарбанзо съдържа повече от 2 грама нишесте за отслабване в половин чаша боб. Видър „Кабул” е най-често срещан в САЩ, но по-добре да търсите от вида „Деси”, тъй като съдържа повече фибри и антиоксиданти.

22. Грейпфрут – суперхрана за изгаряне на мазнини. Грейпфрутът съдържа съединение, което може да понижава нивата на инсулина. Изяждането на половин грейпфрут седмично може да намали теглото ви, дори ако не променяте храната, която приемате. Поради 90% съдържание на вода, плодът съдейства за намаляване на апетита. Освен това оказва благоприятно влияние за защита на сърцето и за поддържане на здрава кожа.

23. Родното кисело мляко – изключително засищаща закуска, поради неговата плътност, кремообразна текстура и невероятните 17 грама протеин (почти три пъти повече, отколкото в яйцата). Едно проучване сочи, че хората, които консумират киселото мляко на закуска, се чувстват заситени 3 часа след обяд и вечерят по-късно от останалите.

24. Зелен чай – ако искате да подсилите метаболизма си, изпийте чаша зелен чай. Напитката е изпълнена с мощни антиоксиданти, които помагат в борбата с възпаленията, изгаряне на мазнините и увеличаване на енергията. Консумацията на зелен чай намалява риска от болестта Паркинсон, както и рак на яйчниците, дебелото черво, кожата и простатата. Като допълнение може да сложите в чая си резенче лимон или портокал за подсилване на антиоксидантните свойства.

25. Фасул – подобно на нахута, фасулът (червен боб) е богат източник на устойчиво нишесте, което помага за редуциране на теглото, съдържа повече от 5 грама фибри. Освен това, фасулът е богат на Омега-3 мастни киселини и калций, което прави храната подходяща за подобряване на здравето на вашето сърце.

26. Кимчи – кимчи е пикантна корейска трушия, която се получава от ферментирало зеле и е чудесен източник на витамини А, В, С. Освен това, трушията е източник на добри пробиотици, които стимулират храносмилането. Скорошно проучване сочи, че поддържането на здравословни бактерии в червата подобрява състоянието на чревната лигавица, което помага за намаляване на мастната маса и възпаленията.

27. Месни протеини – ако се опитвате да свалите килограми, употребата на много протеини може да попречи за постигане на целите ви. Проучване от 2012 сочи, че консумацията на много протеини може да е причина за по-голямото количество на телесни мазнини, а друго проучване от 2014 установява, че консумацията на малки количества протеин през целия ден подобрява силата на мускулите. Консумирайте повече пилешко, пуешко или постно говеждо месо.

28. Лимони – изцеден лимон добавя моментално свежест към всякакви напитки и салати, без допълнителни калории. Освен това пектиновите влакна в лимоните ви помагат да се чувствате заситени и се борят с глада.

29. Леща за готвене – Има причина, която прави лещата една от най-здравословните храни на света. С 13 грама протеини и 11 грама фибри за порция, прави това растение от семейство бобови изключително подходящо в случаи, че искате да бъдете заситени по-дълго време. Лещата е чудесен източник на устойчиво нишесте, което помага за по-бързото изгаряне на мазнини. Лещата има и два пъти повече желязо от другите бобови култури и е особено добър източник на витамин В и фолиева киселина. В някои сортове леща се среща и пигмент, който е силен антиоксидант и помага в борбата с болестите на сърцето, рак и признаци на стареене.

30. Горчица – следващият път, в който се чудите, какво да намажете върху филията си, изберете горчицата вместо майонеза или друг дресинг. Горчицата е с изключително ниско съдържание на калории, както и на наситени мазнини. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *