Пролетните алергии при децата

Сезонните алергии, известни още като сенна треска или сенна хрема, могат да атакуват детето ви още тази пролет. Трябава да сте особено внимателни за симптомите, особено ако детето ви е на възраст между 2 и 5 години. За разлика от хранителните, сезонните алергии обикновено не се изявяват при кърмачета и малки деца, до 2 годишна възраст. И така, как да различите симптомите и да разберете, че това не е поредния вирус, който вашият наследник е донесъл от детската градина. Следете за тези седем признака и ако детето ви проявява няколко от тях, най-добре е да се консултирате с алерголог.


  1. Наследственост. Ако някой от родителите, най-близките роднини или брат, сестра страдат от алергии, астма или екземи.
     
  2. Хрема или запушен нос, често кихане. Носът на детето ви тече и не спира повече от седмица.
     
  3. Сълзящи, сърбящи очи, в комбинация с течащия нос.
     
  4. Без треска. Не вдига температура и няма болки по тялото.
     
  5. Обрив. Може да се появи навсякъде по тялото.
     
  6. Ушна инфекция. Алергиите можа да доведат до възпаление в ухото.
     
  7. Състоянието се влошава през деня, когато броят на полените е голям.

 

Най-доброто, което може да направи човек, когато страда от алергии е да избягва контакт с причинителят. Но когато става дума за сенна хрема или алергия от полени, това практически е невъзможно. Тъй като за това лек няма, има само начини да се облекчат симптомите, докато сезонът отмине. Освен, медикаментите, има още няколко начина да облекчите положението.

–       Дръжте прозорците затворени – или поне прозореца в детската спалня. Така в къщата ви ще има една чиста от полени зона. Ако е възможно, през деня дръжте детето извън стаята, за да му попречите да внесе със себе си полени. Пуснете го вътре чак вечерта преди лягане, след като се е изкъпало.

–       Излизайте навън след 10 часа сутринта, в ранните часове на деня се отделя най-много цветен прашец. Избягвайте разходките на места, където се коси или се събира трева, където има много цветя или ако денят е ветровит.

–       Не сушете дрехите и спалното бельо навън, защото по тях може да се полепят полени или прашец .

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *