Аптеки оптима - здраве и красота!
+359 878 292 513 | apteka@apteka-optima.com
Сигурни плащания с сигурни плащания
apteki optima icon apteki optima icon
SkincodeАлинEos UsaСибирско ЗдравеVita FocusPremium Health ProductsScotish Fine SoapsJohn FriedaDietrexМирта МедикусRevive Snails ExtractNatural FactorsБалчо
Мовалис таблетки 7.5 мг х 20

Мовалис таблетки 7.5 мг х 20

Цена:4.80 лв.
Продуктът се отпуска с рецепта и не може да бъде закупен онлайн
Телефон
за поръчка
+359 878 292 513
Работно време:
от Понеделник до Петък
09:00 часа - 17:00 часа
3/5
10 гласували
БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА за всяка поръчка над 100 лв. виж повече
България - само за Русе
от 0 до 20 лв над 20 лв
1.90 лв.Безплатна доставка

България
от 0 до 100 лв над 100 лв
4.99 лв.Безплатна доставка

Международна нормална
от 0 до 10000 лв
37.99 лв.

Подробна информация Как да пазарувам?
Вижте още продукти от:

МОВАЛИС 


Мовалис е лекарство отпускащо се по лекарско предписание. Мовалис е има противовъзпалителни свойства. Мовалис се използва за лекуването на артрит.

1. Какво представлява MOVALIS таблетки и за какво се използва

MOVALIS е нестероидно противовъзпалително средство, подходящо за употреба при възрастни и юноши над 12 годишна възраст.

MOVALIS таблетки са показани за лечение на:

- ревматоиден артрит; протичащ с болки остеоартрит (артроза, дегенеративно ставно заболяване);

- анкилозиращ спондилит (болест на Бехтерев)

2. Преди да вземете MOVALIS таблетки

Нe трябва да взимате MOVALIS в следните случаи:

- бременност;

- кърмене;

- при свръхчувствителност към MOVALIS или някое от помощните вещества в лекарствения продукт. Възможна е кръстосана чувствителност към ацетилсалицилова киселина (аспирин) и други нестероидни противовъзпалителни средства /НСПВС/;

- MOVALIS не трябва да бъде прилаган при пациенти с изявени симптоми на астма, назални полипи, ангиоедем или уртикария, след прием на ацетилсалицилова киселина (аспирин) или други НСПВС.

Лекарственият продукт не се прилага също и при:

- активна или скорошна стомашно-чревна язва/перфорация;

- активно възпалително заболяване на червата (болест на Крон или улцерозен колит);

- тежка чернодробна недостатъчност;

- тежка бъбречна недостатъчност без диализа;

- съществуващо стомашно-чревно кървене, скорошно мозъчно-съдово кървене или други нарушения свързани с кървене;

- тежка неконтролирана сърдечна недостатъчност;

- деца и юноши под 12 годишна възраст;

- кървене, независимо от какъв тип;

- пациенти, подложени на лечение с антикоагуланти.

MOVALIS е противопоказан за лечение на следоперативна болка при сърдечна хирургия

- аортокоронарен байпас.

Таблетки:

В случаи на редки вродени заболявания, които могат да доведат до несъвместимост с някои от помощните вещества, употребата на лекарствения продукт е противопоказана.MOVALIS таблетки 7,5 mg съдържа 47 mg лактоза в максималната препоръчвана дневна доза. Пациентите с вродена непоносимост към галактоза, Lapp-лактазна недостатъчност или глюкозен/галактозен синдром на малабсорбция не трябва да приемат този лекарствен продукт.MOVALIS таблетки 15 mg съдържа 20 mg лактоза в максималната препоръчвана дневна доза. Пациентите с вродена непоносимост към галактоза, Lapp-лактазна недостатъчност или глюкозен/галактозен синдром на малабсорбция не трябва да приемат този лекарствен продукт.При жените, които имат затруднения да забременеят или провеждат изследвания за стерилитет трябва да се прекрати употребата на MOVALIS.Този продукт се прилага само по лекарско предписание и под лекарско наблюдение.MOVALIS трябва да се прилага с особено внимание в следните случаи: Преди да започнете лечението с MOVALIS, информирайте Вашия лекар, ако страдате от:

- храносмилателни нарушения (езофагит, гастрит, язва на стомаха

- сърдечна недостатъчност или високо кръвно налягане;

- сърдечно, чернодробно или бъбречно заболяване;

- лечение с диуретици (отводняващи средства), АСЕ инхибитори, ангиотензин II рецепторни антагонисти (лекарствени продукти за понижаване на кръвното налягане) или скорошна операция;

- прекарана астма: в някои случаи е възможна проява на алергични реакции към аспирин или други средства от групата на НСПВС (към които принадлежи и MOVALIS).

Наложително е да прекъснете лечението и да се свържете незабавно с Вашия лекар в следните случаи:

- при стомашно-чревно кървене (кървене от устата или в изпражненията, черно оцветяване на изпражненията);

- признаци, подсказващи свръхчувствителност към това лекарство и по-точно, астматичен пристъп, внезапно подуване на лицето или гърлото, поява на мехури (виж Възможни нежелани лекарствени реакции).Сериозни кожни реакции, някои от тях фатални, включващи ексфолиативен дерматит, синдром на Stevens-Johnson и токсична епидермална некролиза се съобщават много рядко при употреба на нестероидни противовъзпалителни средства. Пациентите са изложени на най-висок риск от поява на тези реакции в началото на курса на лечение, като възникването на реакциите в болшинството от случаите е е първия месец от лечението. Трябва да се прекрати употребата на MOVALIS при първа проява на кожен обрив, мукозна лезия или някакъв друг признак на свръхчувствителност.Нестероидните противовъзпалителни средства може да увеличат риска от сериозни сърдечносъдови тромботични нарушения, миокарден инфаркт и мозъчен удар, които могат да бъдат фатални. Този риск може да се увеличи с продължителността на лечение. Пациентите със сърдечносъдови заболявания или с рискови фактори за сърдечносъдови заболявания може да са изложени на по-висок риск.В никакъв случай не трябва да превишавате препоръчителната максимална дневна доза.

Бременност и кърмене:

Този лекарствен продукт не се препоръчва за употреба по време на бременност. Употребата му по време на кърмене трябва да се избягва.Консултирайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употреба на лекарствени продукти по време на бременност или кърмене.

Шофиране и работа с машини:

Употребата на този лекарствен продукт може да предизвика замаяност, сънливост и много рядко зрителни нарушения.

Употреба на други лекарствени продукти:

Моля, информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако взимате или доскоро сте взимали други лекарствени продукти, дори и такива, отпускани без лекарско предписание. Особено важно е да информирате Вашия лекар, ако взимате перорални антикоагуланти (противосъсирващи лекарствени продукти), други простагландин синтетазни инхибитори, включващи глюкокортикоиди и салицилати (аспирин), други нестероидни противовъзпалителни средства, селективни инхибитори на обратния захващат на серотонина (SSRI), хепарин (прилаган инжекционно), литий, високи дози метотрексат, тиклопидин, противозачатъчни средства, отводняващи средства, лекарствени продукти за понижаване на кръвното налягане, холестирамин, циклоспорин, перорални антидиабетни средства.

3. Как да взимате MOVALIS таблетки

Дозировка:

Остеоартрит: 7,5 mg/ден. Ако е необходимо, дозата може да бъде повишена до 15 mg/ден.Ревматоиден артрит: 15 mg/ден. В зависимост от повлияването дозата може да бъде намалена до 7,5 mg/ден.

Анкилозираш спондилит: 15 mg/ден. В зависимост от терапевтичния отговор дозатаможе да бъде намалена до 7,5 mg/ден.При пациенти с повишен риск от нежелани лекарствени реакции, лечението да се започне с доза от 7,5 mg/ден.При пациенти на диализа с тежки бъбречни увреждания, дозата не трябва да надвишава 7,5 mg/ден.Тъй като възможността от възникване на нежелани реакции се увеличава с дозата и продължителността на лечение, трябва да се прилага най-ниската ефективна дневна доза за възможно най-кратък период.

Юноши:

Максималната доза MOVALIS, която се препоръчва е 0,25 mg/kg.Тъй като дозировката при деца все още не е уточнена, употребата трябва да се ограничи при юноши и възрастни.Максималната дневна доза MOVALIS, която се препоръчва е 15 mg.Комбинирано приложение: Общата дневна доза MOVALIS, приложена под форма на таблетки и супозитории не трябва да надвишава 15 mg.Таблетките трябва да се приемат с вода или друга течност заедно с храна.Ако смятате, че ефектът на MOVALIS е прекалено силен или прекалено слаб, посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт.Ако вземете по-висока доза MOVALIS , отколкото трябва, консултирайте се с Вашия лекар или фармацевт.Ако забравите да вземете дозата MOVALIS, не удвоявайте дозата, за да наваксате пропуснатата.

4. Възможни нежелани лекарствени реакции

Както всички лекарствени продукти, MOVALIS таблетки също може да предизвика нежелани лекарствени реакции.Стомашно-чревни:По-често от 1%: диспепсия (нарушение на храносмилането) гадене, повръщане, коремна болка, запек, метеоризъм (издуване на корема), диария

Съхранение

He изисква особени условия за съхранение.

Да се съхранява на места, недостъпни за деца.

Опаковка:

Таблетки 15 mg х 10 или х 20 таблетки Таблетки 7,5 mg х 10 или х 20 таблетки

Срок на годност:

Срокът на годност на MOVALIS таблетки е 36 месеца.

Продуктът да не се прилага след изтичане на датата, означена върху опаковката.

 
Мнения
Автор: Аптеки Оптима
От дата: 15/01/2011 09:01
Какво е Вашето мнение за "Мовалис таблетки 7.5 мг х 20"?
Прочетете още свързани теми от Здраве и красота
заболявания: Затлъстяване в детска възрастЗатлъстяването представлява патологично състояние, което се дължи на увеличаване на мастната тъкан в тялото. Това състояние обикновено е в резултат на хипертрофия и хиперплазията на мастната тъкан. Увеличаването на мастната тъкан в първите години от живота е за сметка на увеличения брой мастни клетки.
предизвикателство: 18 признака, че страдате от мигрена – част втораПовечето хора с мигрени имат сензорна аура, това означава период от време, когато нямат никакви усещания, тогава и убождане с игри не се отразява, особено от едната страна на тялото от върха на пръстите по ръката до лицето.
полезни съвети: 8 лесни начина да се справите с болката и възпалениетоКогато става дума за болки, повечето хора прибягват до заредената до горе аптечка с болкоуспокояващи, или натъпкания с ледени кубчета фризер. Но по-голямата част от този дискомфорт произлиза повече от хронични възпаления, от колкото от остри.
предизвикателство: 5 големи грешки в тренировките, за които не знаетеДа правите само упражнения за бицепс или трицеп изобщо няма да ви да желания ефект. тези движения, при които натоварват е само един мускул не стимулират мускулните фибри за да го изграждат, нито изразходвате достатъчно калории, за да оформите част от тялото си. Ако искате да изградите мускули да изгорите излишни калории, то тогава едно и също движение не води до никъде, само губите време.
уеб дизайн: Visign Studio - Jump into the web!