Аптеки оптима - здраве и красота!
+359 878 292 513 | apteka@apteka-optima.com
Сигурни плащания с сигурни плащания
apteki optima icon apteki optima icon
LeocremaRocRevive Snails ExtractBarleans OrganicPhytoРоза ИмпексMa ProvenceFlorivitalNatur PharmaDr. FörsterUriageАлинCannaderm
ТРАНСМЕТИЛ ТАБЛЕТКИ 500 МГ Х 10

ТРАНСМЕТИЛ ТАБЛЕТКИ 500 МГ Х 10

Цена:25.90 лв.
Продуктът се отпуска с рецепта и не може да бъде закупен онлайн
Телефон
за поръчка
+359 878 292 513
Работно време:
от Понеделник до Петък
09:00 часа - 17:00 часа
3/5
10 гласували
БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА за всяка поръчка над 100 лв. виж повече
България - само за Русе
от 0 до 20 лв над 20 лв
1.90 лв.Безплатна доставка

България
от 0 до 100 лв над 100 лв
4.99 лв.Безплатна доставка

Международна нормална
от 0 до 10000 лв
37.99 лв.

Подробна информация Как да пазарувам?
Вижте още продукти от:

1. КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ТРАНСМЕТИЛ И ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА

Вашето лекарство се казва Трансметил. Активната му съставка нормално се среща в редица органи и тъкани на човешкия организъм и играе важна роля в множество биологични процеси. В черния дроб адеметионин поддържа механизмите, предотвратяващи появата на холестазата (задържане на жлъчен сок). При чернодробна цироза е установено значително понижение на адеметионина в черния дроб, което от своя страна крие риск от появата на жлъчен застой. Прилагането на адеметионин при пациен­ти с цироза води до възстановяване на неговото количество и съответно предотвратява застоя на жлъчка (жлъчен сок).

Трансметил се прилага за лечение на жлъчен застой в черния дроб при пациенти с прециротично със­тояние и цироза.

Този лекарствен продукт се прилага и за лечение на жлъчен застой в черния дроб по време на бремен­ност.

2. ПРЕДИ ДА ПРИЕМЕТЕ ТРАНСМЕТИЛ

Вие не трябва да приемате този лекарствен продукт, ако имате свръхчувствителност към активно­то вещество (адеметионин) или към някое от помощните вещества в състава на таблетката.

Обърнете специално внимание при употребата на Трансметил

При прециротични и циротични състояния с повишени нива на амоняк в кръвта, лечението трябва да се осъществява под наблюдението на лекар при извършването на определени изследвания. Стомашно-устойчивите таблетки трябва да се изваждат от блистера непосредствено преди употреба. Те не трябва да се дъвчат, а да се глътнат цели. За по-добро усвояване на активното вещество в Трансметил и постигането на по-голям ефект от лечението, таблетките трябва да се приемат преди и след хранене. Ако таблетките се оцветят в друг цвят, различен от бял, което може да се дължи на микроскопично нарушаване целостта на блистера (покриващото фолио), цялата опаковка трябва да бъде върната и заменена с друга.

При някои пациенти може да се появи замайване при приложението на адеметионин. Пациентите трябва да бъдат съветвани да не шофират и работят с машини по време на лечението докато не се уверят, че продуктът не повлиява тяхната способност да извършват тези активности.

Прием на друри лекарства

Няма данни за взаимодействието на Трансметил с други лекарства. Въпреки това, моля, информирай­те Вашия лекар ако приемате или наскоро сте приемали други лекарства, включително и такива, отпус­кани без рецепта.

Препоръчва се повишено внимание при комбинирано приемане на адеметионин със селективни инхибитори на обратното захващане на серотонина (SSК1), трицикпични антидепресанти (като кломипрамин) и лекарства, отпускани без рецепта, съдържащи триптофан.

Бременност и кърмене

Приложението на високи дози адеметионин при жени в последните три месеца на бременността не е довело до нежелани реакции. Препоръчва се продуктът да се прилага в първите три месеца на бре­менността само ако е това е абсолютно необходимо.

Адеметионин трябва да се прилага в периода на кърменето само ако потенциалната полза за майката надвишава риска за новороденото.

Шофиране и работа с машини

При някои пациенти може да се появи замайване при приложението на адеметионин. Пациентите тряб­ва да бъдат съветвани да не шофират и работят с машини по време на лечението докато не се уверят, че продуктът не повлиява тяхната способност да извършват тези активности.

3. КАК СЕ ПРИЛАГА ТРАНСМЕТИЛ

Винаги приемайте Трансметил точно както Ви е казал Вашия лекар. Ако не сте сигурни в нещо попи­тайте Вашия лекар или фармацевт.
Лечението може да започне с приложение на инжекционната форма и пероралната форма и да про­дължи с пероралната форма на продукта.

Адеметионин таблетки се предлагат по 500 мг. Те трябва да се поглъщат цели без да се дъвчат.
За по-добро усвояване на активното вещество и пълен лечебен ефект, адеметионин таблетки не трябва да се приема с храна.

Таблетките трябва да бъдат извадени от блистера непосредствено преди употреба. Ако таблетките са с друг цвят, различен от бял (поради наличието на пробиви в алуминиевата обвивка), не се препоръчва приемането им.

Жлъчен застой в черния дроб

Препоръчваната дневна доза за облекчаване на признаците на застоя и хроничното чернодробно забо­ляване, независимо от причината, е 500-1000 мг при интравенозно и/или мускулно приложение и 1000-1500 мг при прием през устата.

  • Начално лечение - 1 до 2 флакона дневно (екв. на 500-1000 мг дневно) интравенозно или мускулно за 2 седмици.
  • Поддържащо лечение - 1000-1500 мг дневно, приети през устата.

Пациенти в напреднала възраст

Изборът на доза при възрастен пациент трябва да става внимателно, като обикновено трябва да се започне от ниските дози с оглед на по-голямата честота на понижаване на чернодробната, бъбречната или сърдечната функции, съпътстващо заболяване или друга терапия.

Деца

Не са установени ефективността и безопасността на адеметионин при деца.

Чернодробно увреждане

Няма разлика при здрави лица и пациенти с хронични чернодробни заболявания са подобни.

Бъбречно увреждане

Не са провеждани изследвания при пациенти с бъбречно увреждане. По тази причина се препоръчва
приложението на продукта да става с повишено внимание.

Ако сте приели повече от необходимата доза Трансметил

Няма данни за предозиране с този лекарствен продукт.

Ако сте пропуснали да приемете доза Трансметил

Приемете пропусната доза веднага щом се сетите и след това преминете към нормалния режим на лече­ние. Ако наближава времето за прием на следващата доза, пропуснете забравената. Не приемайте двой­на доза, за да компенсирате пропуснатата таблетка.
Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на този лекарствен продукт, моля попитайте Вашия лекар или фармацевт.

4. ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ

Както при всички лекарства и при прием на Адеметионин е възможно да се появат нежелани лекарст­вени реакции. Посочената таблица включва реакциите, наблюдавани при клинични проучвания на про­дукта.

 Класификация                            Нежелана реакция

Инфекции и инфестации  Инфекции на пикочните пътища 
Психични нарушения  Объркване
Безсъние 
Нарушения на нервната система 

Замайване

Главоболие

Мравучкания

Сърдечни нарушения  Сърдечно-съдови нарушения 
Съдови нарушения

Горещи вълни

Повърхностен флебит

Стомашно-чревни нарушения 

Раздуване на червата

Коремна болка

Диария

Киселини

Възпаление на лигавицата на хранопровода

Газове в червата

Болка

Кървене от стомашно-чревния тракт

Гадене

Повръщане

Жлъчно-чернодробни нарушения 

Жлъчна колика

Чернодробна цироза

Нарушения на кожата и подкожната тъкан

Кожни промени (Повишено потене)

Упорит сърбеж

Кожни реакции

Мускуло-скелетни и -нарушения на съединителната тъкан  Ставни болка
Мускулни спазми  
Общи нарушения и реакции на мястото на приложение 

Отслабване

Тръпки

Грипоподобно заболяване 

Периферни отоци

Повишена температура

Неразположение

   
   

 

Реакции, наблюдавани след излизането на продукта на пазара:

Нарушения на имунната система - Тежка алергична реакция, която причинява затруднение на дишането или замайване (анафилактична реакция).

Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

5. КАК ДА СЪХРАНЯВАТЕ ТРАНСМЕТИЛ

  • Съхранявайте на място, недостъпно за деца.
  • Този лекарствен продукт не трябва да се съхранва при температура над 25 °С.
  • Трансметил не трябва да бъде използван след срока на годност, отбелязан върху опаковката. Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец.

Лекарствата не трябва да се изхвърлят в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да унищожите ненужните Ви лекарства. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.

6. ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Какво съдържа Трансметил

  • Активното вещество е адеметионин. Всяка стомашно-устойчива таблетка съдържа 949 мг адеметионин (ademetionine), което отговаря на 500 мг йонно вещество.
  • Другите съставки са: микрокристална целулоза, магнезиев стеарат, полиетиленгликол 6000, полиме-такрилати, полисорбати, силициев диоксид, емулсиран силикон, натриев нишестен гликолат.

Как изглежда Трансметил и какво съдържа опаковката

Стомашно устойчивите таблетки са бели на цвят.
Всяка кутия съдържа 1 блистер (алуминий/алуминий) с 10 стомашно-устойчиви таблетки.

Производител: Германия

 
Мнения
Автор: Аптеки Оптима
От дата: 15/01/2011 09:01
Какво е Вашето мнение за "ТРАНСМЕТИЛ ТАБЛЕТКИ 500 МГ Х 10"?
Прочетете още свързани теми от Здраве и красота
полезни съвети: Най-подходящите дни от цикъла за всяка дейностКога е най-подходящият момент от цикъла да си направите мамограма? А кога е най-добре да тренирате, за да изгорите мазнини? Вижте отговорите на тези и други въпроси малко по-надолу.
здравна информация: Дева - здравен хороскоп за 2015 г.През първите месеци на 2015, особено през зимния сезон, ще забележите влошаване на здравословното си състояние. Заради вродената си педантичност, ще последвате всеки лекарски съвет, но въпреки това няма да се чувствате особено здрави и пълноценни.
заболявания: Очни алергии – как да ги разпознаем и как да се справим – част първаОчните алергии зачервяват очите, ако и вие имате подпухнали червени очи, не сте сами. Само в САЩ милиони се борят с очните алергии или на алергичния конюнктивит. Един студен компрес може да ви върне във форма, ако скоро след като очите ви са изпаднали в това състояние имате излизане сред хора. Но за да се справите за по-дълъг период с очните алергии трябва да ги идентифицирате и да борите симптомите.
предизвикателство: 10 мисли, с които правим живота си по-сложен – част първа„Животът не е сложен. Ние сме сложни. Животът е прост, а простото нещо е най-правилното.” Оскар Уайлд Оскар Уайлд не само е господар на словото и иронията, той е и житейски философ, като само с две изречения ни кара да се замислим, че усложняваме нещата, които имат прости отговори.
уеб дизайн: Visign Studio - Jump into the web!