Аптеки оптима - здраве и красота!
+359 878 292 513 | apteka@apteka-optima.com
Сигурни плащания с сигурни плащания
apteki optima icon apteki optima icon
АлинКокона КозметиксAsamNuxeDailyKentАрдесБългарско ПроизводствоАромаComplete PharmaEurovitalВносBouroff
КЛОБЕДЕРМ КРЕМ

КЛОБЕДЕРМ КРЕМ

Цена:4.39 лв.
Продуктът се отпуска с рецепта и не може да бъде закупен онлайн
Телефон
за поръчка
+359 878 292 513
Работно време:
от Понеделник до Петък
09:00 часа - 17:00 часа
3/5
10 гласували
БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА за всяка поръчка над 100 лв. виж повече
България - само за Русе
от 0 до 20 лв над 20 лв
1.90 лв.Безплатна доставка

България
от 0 до 100 лв над 100 лв
4.99 лв.Безплатна доставка

Международна нормална
от 0 до 10000 лв
35.15 лв.

Подробна информация Как да пазарувам?
Вижте още продукти от:

Клобедерм крем

Лекарствено вещество в 100 g крем: Clobetasol propionate 0,05 g

Помощни вещества: етилов алкохол , пропиленгликол, изопропилмиристат, полисорбат 80, ЕДТА динатрий, карбомер 980NF, триетаноламин, лимонена киселина, пропил парахидроксибензоат, пречистена вода.

Clobederm крем 15 g в двойно лакирани алуминиеви туб

1. КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА КЛОБЕДЕРМ И ЗА КАКВО

Клобедерм крем е кортикостероид за локална употреба с противовъзпалителен и  антиалергичен ефект.

Приложени локално, кортикостероидите стабилизират клетъчните мембрани и способстват за потискане на кожното възпалението и сърбежа. Клобедерм крем се използва за краткотрайно лечение на кортикочувствителни, неинфектирани ограничени по площ дерматози, устойчиви на по-малко мощни кортикостероиди като:

• Psoriasis, с изключение на генерализиран Psoriasis на плаки;

• Резистентни на терапия екземи

• Lichen planus;

• Lupus erythematosus discoides и други кожни заболявания, резистентни на лечение с по-слабоактивни кортикостероиди.

2. КАКВО Е НЕОБХОДИМО ДА ЗНАЕТЕ ПРЕДИ ЗА ЗАПОЧНЕТЕ ЛЕЧЕНИЕТО С КЛОБЕДЕРМ

Клобедерм не се прилага при:

• Свръхчувствителност към активното и помощните вещества;

• Розацея;

• Акне вулгарис;

• Периорален дерматит;

• Перианален и генитален пруритус;

• Първични кожни вирусни инфекции (herpes simplex и варицела);

• Кожни микози;

• Инфектирани с бактерии лезии;

• Медикаментозни дерматити;

• Кожна туберкулоза;

• Кожен сифилис.

При приложението на този лекарствен продукт имайте предвид следното:

При деца до 12-годишна възраст Клобедерм крем се прилага само при строга преценка на показанията и съотношението полза/риск. Ако това се налага, препоръчително е лечението да се контролира веднъж седмично от лекар-дерматолог. Продължително лечение с продукта трябва да се избягва, особено при деца, тъй като е възможно потискане на надбъбречната система дори без оклузивна превръзка. Трябва да се има предвид, че детските пелени могат да действат като оклузивна превръзка.Да се избягва приложението на продукта в слабинната гънка и под мишниците.При използването на продукта върху лицето, лечението трябва да продължи не повече от 5 дни и не трябва да се използва превръзка. Върху лицето, в по-голяма степен отколкото другаде по кожата, може да се развие кожна атрофия.

При приложение върху клепачите трябва да се избягва попадането на продукта в очите, тъй като ъществува риск от повишено вътреочно налягане (глаукома). При попадане в очите е необходимо бързо отмиване с голямо количество вода. В интерес на рационалната терапия по преценка на лекаря спирането на продукта трябва да става постепенно и да се премине на глюкокортикоид с по-слабодействие. _При лечение на псориазис е необходимо внимателно наблюдение на пациента, за да се предотвратят рецидиви, развитие на устойчивост, развитие на местна или обща токсична реакция поради нарушаване на бариерната функция на кожата.

При инфектиране на кожните промени трябва да се приложи подходяща антибактериална терапия. Всяко разпространение на инфекцията изисква прекратяване на лечението с продукта. Бактериална инфекция трябва да се подозира при наличие на затопляне и овлажняване на кожните промени под оклузивната превръзка. 

Приложение на Клобедерм и прием на храни и напитки

Клобедерм е продукт за локално приложение.

Бременност

Преди прием на каквито и да е лекарствени продукти се консултирайте с лекуващия Ви лекар или с фармацевтУпотребата по време на бременност, особено в първите три месеца, е нежелателна.

Кърмене

Преди прием на каквито и да е лекарствени продукти се консултирайте с лекуващия Ви лекар ши с фармацевтДа не се прилага на участъци около мамилата при кърмачки.

Шофиране и работа с машини

Клобедерм не оказва влияние върху способността за шофиране и работа с машини. Приемане на други лекарства.Моля, информирайте своя лекуващ лекар или фармацевт ако приемате или сте приемали скоро други лекарствени продукти, дори ако те не са Ви били предписани от лекар.Няма данни за лекарствени взаимодействия. Данни за помощните вещества.Продуктът съдържа метил и пропил парахидроксибензоат, които могат да причинят алергични реакции от забавен и, в редки случаи, от бърз тип.

3. КАК СЕ ПРИЛАГА КЛОБЕДЕРМ

Винаги приемайте Клобедерм според инструкциите на лекуващия лекар! Клобедерм крем се нанася 1-2 пъти дневно на тънък слой върху кожата до постигане на положителен ефект. Ако такъв не се постигне за период от 2 седмици, лечението трябва да се преоцени. При необходимост е възможно провеждането на кратки повторни курсове. Ако се налага по-продължително лечение трябва да се приложи по-слаб локален кортикостероид.Клобедерм крем се прилага при ненарушена кожна повърхност, тъй като се увеличава рискът от преминаването му през кожата при прилагането му върху кожа с нарушена цялост.При много устойчиви кожни промени, особено когато е налице вроговяване (хиперкератоза), с оглед засилване действието на продукта може да се приложи превръзка.

Ако сте приели по-голямо количество от лекарството:

При прием на по-висока доза от предписаната веднага се обърнете за помощ към лекар!Усвоеният през кожата Клобедерм е възможно да се включи в системното кръвообращение и да потисне хипофизо-надбъбречната функция, клинично изразено с Къшинг синдром, повишаване на кръвната захар и наличие на захар в урината.Установено е и проникване на Клобедерм и през неувредена кожа. Оклузивната превръзка повишава процента на усвояване, поради което е възможно предозиране.

4. ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ

Както всеки друг лекарствен продукт, Клобедерм може за предизвика нежелани лекарствени реакцииКакто и при другите локални кортикостероиди, продължителното лечение с големи количества или прилагането върху обширни участъци може да доведе до навлизането му през кожата, системното кръвообращение и хиперкортицизъм. Този ефект е по-вероятен при деца и особено при налагане на оклузивна превръзка. Продължително и интензивно лечение с Клобедерм може да доведе до локални промени като изтъняване на кожата, стрии и разширяване на повърхностните кръвоносни съдове.Възможна е промяна на пигментацията и повишено окосмяване (хипертрихоза). В редки случаи лечението на псориазис с кортикостероиди (или прекъсването му) може да провокира гнойната (пустуларната) форма на заболяването. Може да се наблюдава изостряне на симптомите на съществуващото заболяване. Ако забележите каквито и да е нежелани реакции, които не са отразени в тази листовка, моля съобщете за това на лекуващия лекар или фармацевт.

5. УСЛОВИЯ НА СЪХРАНЕНИЕ

При температура под 25°С. Да не се замразява!Да се съхранява на място, недостъпно за деца! Срок на годност: 3 (три) годин

 

Прочетете още свързани теми от Здраве и красота
заболявания: ГонореяАко са налице някои от симптомите на заболяването трябва да се направи консултация със специалист лекар-венеролог. Извършва се тест за наличието на заболяването
предизвикателство: Подгответе се за студените дниСтудените месеци са съпроводени от ниски температури, силен вятър и по-ниска интензивност на слънчевата светлина, затова те оказват огромно влияние върху кожата, косата и настроението. През тях има по-голяма вероятност да се разболеем от простудни заболявания, косата се наелектризира по-често, а кожата започва да става по-суха.
здравна информация: Българските болници използват 3 пъти повече антибиотици от европейскитеОт началото на следващата година микробиологичните лаборатории в болниците ще трябва да бъдат ръководени задължително от клиницист микробиолог. Според изследвания, България се намира на средно европейското равнище по прием на антибиотици на доболничното ниво. Спрямо този показател сме на нивото на Германия, което е с 2 пъти по-ниско от това на страни като Франция, Италия и Гърция. Целта е да се подкрепят усилията на национално ниво за редуциране на ненужната употреба на антибиотици.
полезни съвети: 9 трика да изглеждате по-младаКогато сме млади изобщо не обръщаме внимание за това как изглеждаме, но след години ни се ще да сме оценявали младостта си. Когато възрастта започне да оставя следи върху кожата и косата започваме да търсим начини да изглеждаме по-млади.
 
Мнения
Автор: Аптеки Оптима
От дата: 15/01/2011 09:01
Какво е Вашето мнение за "КЛОБЕДЕРМ КРЕМ"?
уеб дизайн: Visign Studio - Jump into the web!