Аптеки оптима - здраве и красота!
тел: +359 878 292 513 | apteka@apteka-optima.com
Сигурни плащания с сигурни плащания
apteki optima icon apteki optima icon
Rene FurtererVitabioticsForever FriendsKloranePremium Health ProductsPierre FabreNatural FactorsAdermaFilorgaHerba MedicaBio FreshEquilibraTnt 21
ЛОРАНО АКУТ  7 ТАБЛЕТКИ Х 10 МГ.

ЛОРАНО АКУТ 7 ТАБЛЕТКИ Х 10 МГ.

Количество:
Цена:4.15 лв.
Телефон
за поръчка
+359 878 292 513
Работно време:
от Понеделник до Петък
09:00 часа - 17:00 часа
5/5
14 гласували
БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА за всяка поръчка над 100 лв. виж повече
България - само за Русе
от 0 до 20 лв над 20 лв
1.90 лв.Безплатна доставка

България
от 0 до 100 лв над 100 лв
4.30 лв.Безплатна доставка

Международна нормална
от 0 до 10000 лв
35.15 лв.

Доставката се извършва със Speedy. При заявка за друга курерска фирма от страна на клиента, клиентът заплаща сумата според ценовата листа на съответната куриерска фирма, независимо от стойността на поръчката му.

Извършваме доставка и с Еконт Експрес econt express, като цената е 3.99лв. - 7лв според вида на доставката.

Подробна информация Как да пазарувам?

Наименование на лекарствения продукт:

Lorano® akut I

 

Кое е активното вещество?

1 таблетка съдържа: 10 mg Loratadine.

 

Какво друго съдържа Lorano®akut таблетки?

Лактоза, магнезиев стеарат, царевично нишесте, силициев двуокис.

 

Съвет към диабетиците:

1 таблетка съдържа по-малко от 0,01 въглехидратни единици.

 

Фармацевтична форма и съдържание:

Таблетки Оригинални опаковки, съдържащи 7 и 14 таблетки.

 

Кой е отговорен за продажбата на Lorano@akut таблетки?

Hexal AGIndustriestrasse 25D-83607 Hoizkirchen, Germany

 

Кой е отговорен за производството на Lorano®akut таблетки?

Salutas Pharma GmbH Otto-von-Guericke-Allee 1 D-39179 Barleben Germany

 

Какво представлява Lorano akut таблетки?

Lorano®akut принадлежи към групата на антиалергичните продукти и осъществява своето действие чрез блокиране на хистаминовите рецептори и чрез потискане на субстанциите, предизвикващивъзпаление.

 

За какво се използва Lorano@akut таблетки ?

Продуктът се прилага при краткотрайно симптоматично лечение на:

- алергичен ринит със симптоми като кихане, хрема, назално дразнене, сърбеж и парене на очите

- хронична уртикария (копривна треска) със симптоматичен кожен сърбеж, зачервяване и мехурчета

- атопична екзема (невродермит) със симптоматичен сърбеж и зачервяване на кожата

 

Кога не трябва да приемате Lorano@akut таблетки?

Lorano®akut не трябва да се прилага при свръхчувствителност към някоя от съставките на продукта и при деца под 6 години. Поради съдържанието на лактоза този продукт не е подходящ за пациенти, страдащи от рядко наследствено заболяване -галактозна непоносимост, от генетичен дефицит на лактоза или глюкозо-галактозна малабсорбция.В какви случаи можете да използвате Lorano@akut таблетки само след консултация с лекар?При определени случаи този продукт трябва да се прилага само при особено внимание. Моля консултирайте се с Вашия лекуващ лекар. Това се отнася също и за наскоро прекарани заболявания.Продуктът трябва да се прилага много внимателно при деца с тежки нарушения на бъбречната и чернодробна функция. Особено при пациенти с тежки чернодробни нарушения се налага намаляване на дозата.

 

Кои други продукти оказват влияние върху ефекта на Lorano®akut таблетки или могат да бъдат повлияни от препарата?

Кетоконазол, еритромицин или циметидин При клинични проучвания при доброволци при едновременно приложен лоратадин с кетоконазол, еритромицин или циметидин не са наблюдавани отрицателни клинични ефекти за пациента. Това се отнася особено за ЕКГ.Няма налични данни за други лекарствени продукти, които потискат метаболитните процеси в черния дроб. Поради тази причина такива лекарствени продукти трябва да се прилагат внимателно с Lorano akut.Моля имайте предвид, че тези дани могат да се отнасят и за наскоро приети продукти.

 

Какви храни и подправки трябва да избягвате?

Храна

Ако Lorano®akut се приема заедно с храна, преминаването на активната съставка в кръвта може да бъде забавено, но това не повлиява ефикасността.

Алкохол

Ефектът на алкохола не се засилва при прием на Lorano®akut.

 

С какво трябва да се съобразяват децата и възрастните пациенти при приложение на Lorano®akut таблетки?

Приложение при деца

Няма налични данни по отношение на поносимостта и ефикасността на Lorano®akut при деца под 6 години. Поради това лечението с Lorano®akut не се препоръчва при тази възрастова група.

Приложение при пациенти в напреднала възраст и при пациенти с нарушена чернодробна/бъбречна функция.

При пациенти в напреднала възраст и при пациенти с нарушена чернодробна/бъбречна функция могат да се наблюдават нежелани лекарствени реакции от страна на ЦНС (напр. сънливост).

 

Какви специални предпазни мерки трябва да се вземат при бременност и кърмене?

Lorano@akut трябва да се приема при бременност само при препоръките на лекар, тъй като не е достатъчен опитът по отношение на бременни жени. Опити с животни не са показали увреждания.Лоратадин преминава в майчиното мляко. Не се очаква количеството на активната съставка, която достига до детето да причини'някакви увреждания.

 

С какво да се съобразявате при шофиране или при работа с машини или в несигурно положение (напр. изкачване по стълби)?

Влиянието на лоратадин върху способността за шофиране -време за реакция, зрителна острота, внимание и поведение при управление са сравними с тези при плацебо. Чувствителни лица, при които лекарственият продукт може да причини необичайни реакции, трябва първо да проверят как реагират на продукта преди да шофират, преди работа с машини или преди извършване на други дейности, изискващи концентрация.

 

Дозировка, начин и продължителност на приложение:

Ако няма друго предписание на Lorano@akut от Вашия лекар, се препоръчва следната дозировка. Моля придържайте се към указанията за употреба, тъй като в противен случай Lorano@akut няма да действа правилно.В каква доза и колко често можете да приемате таблетки? Възрастни и подрастващи над 12 години1 таблетка от Lorano@akut веднъж дневно (съответства на 10 mg лоратадин)

Деца от 6 до 12 години с телесно тегло над 30 kg1 таблетка от Lorano®akut веднъж дневно (съответства на 10 mg лоратадин)

Деца от 6 до 12 години с телесно тегло под 30 kg1/2 таблетка от Lorano®akut веднъж дневно (съответства на 5 mg ( лоратадин)

При тежки чернодробни заболявания се препоръчва лечението да се започне с Ут. таблетка от Lorano®akut на ден (съответства на 5 mg лоратадин) или 1 таблетка от Lorano®akut на два дни (съответства на 10 mg лоратадин). След това тази доза може да бъде повишена постепенно.

 

Кога и как можете да приемате Lorano®akut таблетки?

Таблетките трябва да се приемат без да се сдъвкват с малко течност.

 

Колко дълго можете да приемате таблетки?

Лекуващият лекар определя продължителността на приложение. Тя зависи от протичането на клиничната картина и не трябва да надвишава 6 месеца.За уртикария са налице данни само до 4 седмици. Продължителността на приложение при деца между 6 и 12 години е 2 седмици.

 

Какво трябва да предприемете, ако Lorano®akut таблетки е бил приет в много големи количества (преднамерено или неумишлено предозиране)?

До сега не са известни сериозни проблеми като резултат от неумишлено предозиране. Ако неумишлено сте приели много таблетки от Lorano®akut, моля незабавно информирайте Вашия лекар.

 

Симптоми

При предозиране са били наблюдавани безсъние, учестен сърдечен ритъм и главоболие.Приемът на еднократна доза от 160 mg не предизвиква значими нежелани лекарствени реакции.

 

Терапия: Ако е необходимо интоксикацията трябва да се третира според симптомите: трябва да се предизвика повръщане, дори и да е имало предишно спонтанно повръщане. Добър резултат може да бъде постигнат със сироп от ипекакуана.При пациенти в безсъзнание не трябва да се предизвиква повръщане. Трябва да се вземат предпазни мерки срещу аспирация, особено при деца. След повръщане лекарственият продукт, останал в стомаха може да се абсорбира чрез приложение на разтворен във вода активен въглен. Ако повръщането е без резултат или е противопоказано, трябва да се направи стомашна промивка като използвате физиологичен разтвор от натриев хлорид, особено при деца. При възрастни може да се използва също вода от чешмата. Необходимо е да се отдели колкото е възможно по-голямо количество преди следващо вливане.Солевите лаксативи забавят чревната абсорбция на вода чрез осмоза и поради това са подходящи за бързото разреждане на чревното съдържимо.Лоратадин не може да бъде отстранен от кръвта чрез хемодиализа. Не известно в каква степен може да се елиминира чрез перитонеална диализа.След лечение в спешно отделение пациентът трява да остане известно време под наблюдение.

 

Какво трябва да направите, ако сте приели по-малко от предписаната доза Lorano@akut таблетки или сте пропуснали приема на продукта?

При следващия прием не трябва да удвоявате дозата, а да продължите лечението както е предписано.Какво трябва да знаете, ако сте прекъснали лечението или сте го прекратили преждевременно?Моля консултирайте се с Вашия лекуващ лекар.

 

Какви нежелани реакции може да предизвика приложението на Lorano@akut таблетки?

Рядко може да се наблюдава сухота в устата.Рядко са били съобщени следните нежелани лекарствени реакции: главоболие, умора, безсъние, стомашно-чревни смущения (гадене и гастрит), както и алергични реакции като зачервяване с усещане за парене.В отделни случаи са били съобщени косопад, нарушения в чернодробната функция, алергични кожни реакции (екзантема, пруритус), както и тежки алергични реакции и сърдечна аритмия. По правило повишаване на апетита не се наблюдава по-често, отколкото при плацебо.

 

Какви мерки трябва да бъдат взети във връзка с нежеланите лекарствени реакции?

Моля информирайте Вашия лекар, ако възникнат такива реакции, за да може той да прецени степента и тежестта им и ако е необходимо да предприеме съответни мерки.

 

Инструкции за съхранение:

Срокът на годност на лекарството е напечатан върху опаковката. Да не се употребява след изтичане на срока на годност, посочен върху опаковката.

 

Как трябва да се съхранява таблетки?

Да се съхранява при температура под 25°С. Да се съхранява на недостъпни за деца места!

Прочетете още свързани теми от Здраве и красота
полезни храни: 6 ползи от овесените ядкиОвесените ядки са честа опция за закуска за деца и възрастни. Кашата от сварени или накиснати с малко мляко ядки е вкусна и здравословна храна, която има множество ползи за организма и за добрата форма.
полезни съвети: 8 начина как да правим по-хубав сексПрекалено сте уморени или отегчени на път за спалнята? Опитайте тези изненадващи 8 съвета и се насладете на по-добър сексуален живот.
здравна информация: Близнаци - здравен хороскоп за 2015 г.През 2015 на Близнаците може да им се завижда на доброто здраве. Въпреки това, те не бива да се отпускате и усланяте на този факт. През минали години сте имали оплаквания от определени хронични заболявания, някои от които още продължават да Ви тревожат.
билки: Стевията, най-добрият заместител на захартаСтевията, Stevia rebaudiana, е билка, която е позната на хората още от древността. Тя е многогодишно храстово растение, което произхожда от Южна Америка, от района, в който се намира днес Парагвай.
 
Мнения
Автор: Аптеки Оптима
От дата: 15/01/2011 09:01
Какво е Вашето мнение за "ЛОРАНО АКУТ 7 ТАБЛЕТКИ Х 10 МГ. "?
уеб дизайн: Visign Studio - Jump into the web!