Аптеки оптима - здраве и красота!
+359 878 292 513 | apteka@apteka-optima.com
Сигурни плащания с сигурни плащания
apteki optima icon apteki optima icon
LieracGncBp PharmaYardleyEveline Cosmetics3ChenesIwostinFlorivitalDietrexElancylVitabioticsMa ProvenceA-Z Medica
ЛАТИКОРТ КРЕМ 0. 1 % 15 ГР

ЛАТИКОРТ КРЕМ 0. 1 % 15 ГР

Цена:3.40 лв.
Продуктът се отпуска с рецепта и не може да бъде закупен онлайн
Телефон
за поръчка
+359 878 292 513
Работно време:
от Понеделник до Петък
09:00 часа - 17:00 часа
3.2/5
11 гласували
БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА за всяка поръчка над 100 лв. виж повече
България - само за Русе
от 0 до 20 лв над 20 лв
1.90 лв.Безплатна доставка

България
от 0 до 100 лв над 100 лв
4.99 лв.Безплатна доставка

Международна нормална
от 0 до 10000 лв
35.15 лв.

Подробна информация Как да пазарувам?

 Име на лекарствения продукт

 ЛАТИКОРТ

Количествен и качествен състав на активното вещество 

Hydrocortisone 17- n butyrate 1 mg / g

 Лекарствена форма

Крем

 Клинични данни

Показания

Локална терапия на остри и подостри ексудативни, сърбящи и неимпетигинизирани дерматози, в това число атопичен дерматит, остри екземи и контактни дерматити, Erythema exudativum multiforme

 Дозировка и начин на приложение

Малки количества от крема внимателно се втриват по повърхността на кожните увреждания, не по-често от 1-2 пъти на ден.

Лечението не трябва да продължава повече от две седмици.Латикорт крем не трябва да се прилага върху кожата на лицето за период по-дълъг от една седмица.Ако не е наложително , не се препоръчва използването на повече от 2 g крем на ден. При деца. продуктът трябва да се използва много предпазливо, само веднъж на ден върху малка област от кожата, без да се нанася върху кожата на лицето.

. Противопоказания

Латикорт крем не трябва да се използва при бактериални, вирусни и гъбични кожни инфекции, обикновено акне и розацея, периорален дерматит, след ваксинации и в случай на хиперчувствителност към съставките на препарата. Продуктът да не се използва при деца под двегодишна възраст.

 Специални противопоказания и специални предупреждения за употреба

• Препоръчва се избягването на дългосрочно приложение, особено върху обширна повърхност на кожата, поради възможност от развитие на едеми, хипертензия, хипергликемия, отслабване на имунитета.

• В случай на развитие на инфекция върху мястото на приложение на крема, е необходимо подходящо антибактерално или антимикотично лечение. Ако признаците на инфекцията не намалеят, прилагането на Латикорт крем трябва да се прекъсне до излекуването и.

• Продуктът трябва да се прилага много внимателно върху клепачите и по кожата в областта на клепачите при пациенти с глаукома и с катаракта.

• В състава на помощните вещества влиза Methyl hydroxybenzoate, за който е известно , че причинява уртикария.Обикновено това са забавен тип реакции, например контактни дерматити. Рядко предизвиква незабавна реакция с уртикария и бронхоспазъм.

Продуктът трябва да се прилага внимателно върху кожата на лицето, предвид повишената абсорбция и по-голямата вероятност от развитие на  телеангиектазии, атрофия, периорален дерматит, дори и след недълготрайно приложение.

Лекарствени и други взаимодействия

• Продуктът трябва да се използва с внимание при по- възрастни 

По време на гликокортекостероидно лечение на кожни увреждания, най- вече по време на локално приложение върху големи кожни повърхности, пациентите не трябва да бъдат имунизирани или ваксинирани с живи противовирусни ваксини.

 Бременност и кърмене

Употреба на Латикорт крем по време на бременност

При изследвания върху животни е установено, че гликокортикостероидите проявяват тератогенно действие след перорално приложение на малки дози и след локално приложение. Не са провеждани контролирани изследвания за възможността от тератогенни ефекти след локално приложение на хидрокортизон бутират върху кожата на бременнни жени. Ето защо, продуктът може да бъде използван при бременни само за кратки периоди върху малки кожни повърхности, ако ползите са по- големи от риска. Латикорт крем не трябва да се използва през първите три месеца от бременността. Безопасност за употреба по време на бременност: категория С.

 

Употреба на Латикорт крем при кърмачки

Не е известно до каква степен хидрокортизон бутиратът може да премине в млякото на кърмачките след локално приложение. След перорален прием на гликокортикостероиди не са открити значителни количества в млякото, които могат да предизивкат ефект върху новороденото. Въпреки това се препоръчва да се обръща особено внимание по време на прилагането на Латикорт крем при кърмачки. Само при необходимост може да се. нанася върху малки кожни области за кратък период. Не трябва да се прилага върху кожата на гърдите.

 

 Влияние върху способността за шофиране и работа с машини

Латикорт крем не уврежда психомоторните функции , способността за шофиране и работата с машини.

 Нежелани лекарствени реакции

Възможна е появата на : акне, предизвикана от стероиди пурпура, потискане растежа на епидермиса, атрофия на подкожната тъкан, изсушаване на кожата, хирзутизъм или алопеция, депигментация на кожата, кожна атрофия и стрии, телеангиектазия, периорален дерматит, фоликулит, вторични инфекци. В някои случаи може да се развие уртикария и макулопапуларен обрив, възможно е и обостряне на съществуващи увреждания. След приложение под покриваща превръзка, продуктът може да бъде абсорбиран и може да причини развитие на едеми, хипертензия, отслабен имунитет. След полагане върху кожата на клепачите може да се развие глаукома или катаракта. 4. 9. ПредозиранеПредозиране се постига при дълготрайно приложение на крема върху обширни кожни повърхности и може да се изрази в отслабен имунитет, хипертензия, екзема.

 

 Фармакодинамични свойства

Хидрокортизон бутират е модифициран гликокортикостероид за локално прилагане върху кожата. Когато се употребява в концентрация 0,1% като крем, демонстрира силен ефект ( III по четирибалната система). Притежава липофилни свойства. Лесно прониква в кожата и проявява дълготрайни локални противовъзпалителни , противосърбежни и антиалергични ефекти.

След приложение хидрокортизон бутират потиска синтеза на простогландини и левкотрини в кожата, благодарение на потискане активността на фосфолипазата А2 и намаление освобождаването на арахидонова киселина от фосфолипидите в клетъчната мембрана. Потиска фагоцитозата, освобождаването на интерлевкини и други цитокини, предизвикващи възпалителни процеси, потиска образуването на хистамин и развитие на локални реакции. Отслабва пролиферативните процеси. Поради локалния съдосвиващ ефект , намалява ексудативните реакции. Продуктът намалява белтъчния синтез и колагенните отлагания в кожата.

 

 

Фармакокинетични свойства

След локално приложение на Латикорт крем хидрокортизон бутиратът лесно преминава в роговичния слой на кожата, бавно се метаболизира и може да се натрупа в кератиноцитите. В малка степен може да премине през кожата в тялото и да прояви системно действие. След абсорбция, продуктът се метаболизира главно в черния дроб. Изхвърля се чрез урината под формата на конюгати с глюкуроновата киселина и в малки количества в непроменена форма. Също така , в малки количества преминава през жлъчката в стомашночревния тракт. Абсорбцията на хидрокортизон бутират през кожата се усилва след приложение върху обширни области от кожата, след употреба върху деликатната кожа на лицето и върху региони, където кожата се прегъва, след прилагане върху кожа с увреден епидермис или увредена от патологични процеси кожа, както и след употреба на покриваща превръзка, увеличаваща влажността и температурата. Абсорбцията на хидрокортизон бутират през кожата при деца е по-голяма, отколкото при възрастните. Натрупването на хидрокортизон бутират в кожата на мястото на приложението се увеличава със зачестяване употребата на крема.

 

Прочетете още свързани теми от Здраве и красота
полезни съвети: Колко вода да пиете на ден, за да сте здравиПостоянно ви повтарят, че пиенето на вода е много важно, но колко точно, няма верен отговор, защото всичко е строго индивидуално. Много от вас знаете как пиенето на вода всеки ден влияе на здравето и намаляването на теглото на индивида. Според много експерти само 2 чаши вода, по-малко от бутилка половин литър, преди хранене, може да забърза метаболизма ви и да ви помогнат да достигат мечталото тегло.
предизвикателство: Отървете се от неприятното подуванеНезависимо от това колко често се подувате и имате неприятни усещания в областта на корема, можете да пробвате някоя от тези идейки. Подуването може да има разнообразни причини, предменструален синдром, стомашни болести, задържане на течности.
заболявания: Някои трудно за диагностициране болести – част втораНеочакваните болки могат да се дължат на ревматоиден артрит, това е автоимунно заболяване. За разлика от остеопорозата, състояние, което настъпва при хората с напредването на възрастта, ревматоидният артрит причинява възпаление и подуване на ставите във всяка възраст.
полезни съвети: 9 мита за настинкатаСтуденото време е сезонът на настинките. Повечето хора, особено възрастните и малките деца, както и тези, които водят застоял живот, са абонирани за настинката и грипа. Ако сте от тях, вероятно имате свои методи за лекуване, от които се възползвате веднага, след като усетите първите симптоми на болестта. Много от тях обаче се оказват погрешни заради разпространените митове.
 
Мнения
Автор: Аптеки Оптима
От дата: 15/01/2011 09:01
Какво е Вашето мнение за "ЛАТИКОРТ КРЕМ 0. 1 % 15 ГР "?
уеб дизайн: Visign Studio - Jump into the web!