Аптеки оптима - здраве и красота!
тел: +359 878 292 513 | apteka@apteka-optima.com
Сигурни плащания с сигурни плащания
apteki optima icon apteki optima icon
Eveline CosmeticsCabana SunVichyAbocaPlantersMa ProvenceFlorivitalTopicremAbo PharmaGalenicАромаBotoinaБалчо
категории
ОЛИНТ СПРЕЙ 0.05 % 10 МЛ.

ОЛИНТ СПРЕЙ 0.05 % 10 МЛ.

Количество:
Цена:6.60 лв.
Телефон
за поръчка
+359 878 292 513
Работно време:
от Понеделник до Петък
09:00 часа - 17:00 часа
3/5
10 гласували
БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА за всяка поръчка над 100 лв. виж повече
България - само за Русе
от 0 до 20 лв над 20 лв
1.90 лв.Безплатна доставка

България
от 0 до 100 лв над 100 лв
4.30 лв.Безплатна доставка

Международна нормална
от 0 до 10000 лв
35.15 лв.

Доставката се извършва със Speedy. При заявка за друга курерска фирма от страна на клиента, клиентът заплаща сумата според ценовата листа на съответната куриерска фирма, независимо от стойността на поръчката му.

Извършваме доставка и с Еконт Експрес econt express, като цената е 3.99лв. - 7лв според вида на доставката.

Подробна информация Как да пазарувам?

Лекарствено вещество: ксилометазолин хидрохлорпд За деца от 2 до 6 годишна възраст.

 

• Притежател на разрешението за употреба:

Pfizer НСР, 235 East 42nd Street, New York, NY 10017 -5755, USAПроизводител: Parke-Davis GmbH,5 avenuede Concyr, 45071 Orleans Cedex 02 s France

 

• Състав

1мл разтвор съдържа 0.5мг ксилометазолин хидрохлорид Консервант: 0.2мг бензалкониев хлорид

Помощни вещества: динатриев едетат, натриев хлорид, натриев дихидроген фосфат дихидрат, натриев фосфат дихидрат, сорбитол, дестилирана вода

 

• Показания

- За намаляване отока на носната лигавица при остра хрема, пристъпи на обилна носна секреция (вазомоторен ринит), алергичнахрема (алергичен ринит).

- За улесняване оттока на секрецията в случаи на параназален синузит и при катар на тубалната част на средно ухо в комбинация с настинка.ОлинтО.05% е предназначен за деца от 2 до 6 години.

 

• Противопоказания

Това лекарство не трябва да се използва в следните случаи:

- свръхчувствителност към една от съставките на Олинт 0.05%

- сухо възпаление на носната лигавица (сух ринит)

- деца под 2 годишна възраст.

Поради употребата на безалкониевхлорид като консервант, Олинт 0.05% не трябва да се употребява при известна свръхчувствителност към това вещество.

Това лекарство трябва да се използва при внимателна преценка на ползата и риска при пациенти:

- които са били третирани с моноамино оксидазни инхибитори (МАО инхибитори) или други лекарства с потенциално хипертензивно действие

при повишено вътреочно налягане, в частност от тясноьгълна глаукома

- с тежки сърдечносъдови заболявания (напр. исхемична болест на сърцето, хипертония) 

- феохромоцитом

- с метаболитни заболявания (напр. хипертиреоидизъм, диабет). Употреба при бременни жени и кърмачки

Ксилометазолин не трябва да се употребява по време на кърмене, тъй като няма показателни проучвания за ефектите на лекарството върху плода. Лекарството не трябва да се използва през периода на кърмене, понеже не е известно дали лекарственото вещество се излъчва в кърмата.

 

За какво трябва да се внимава, когато се лекуват деца?

Продължителната употреба и свръхдозирането трябва да се избягват, особено при деца.

Употребата при деца от 2 до 6 години в по-високи дози трябва да се извършва само под лекарско наблюдение.Какво трябва да се знае при шофиране, работа с машини или работа на необезопасени места?При продължителна употреба и във високи дози на Олинт 0.05%, не могат да бъдат изключени ефекти върху сърдечно-съдовата система. Това може да наруши Вашата способност за шофиране и работа с машини.

В такива случаи, Вие може да сте неспособни за бърза и адекватна реакция при неочаквани и внезапни събития. Не управлявайте автомобили или други превозни средства. Не работете с електрически прибори или машини. Не работете на необезопасени места. Помнете, че алкохола намалява способността Ви за шофиране дори повече.

 

• Нежелани лекарствени реакции

Дихателна система

Олинт 0.05% може да причини преходни, леки симптоми на дразнене (парене или сухота на носната лигавица) в носа при чувствителни пациенти.В изолирани случаи, след изчерпване ефекта на лекарство може да се наблюдава увеличение отока на лигавицата (реактивна хиперемия)При продължителна или честа употреба, или в по-високи дози на Олинт 0.05% може да се получи усещане за парене или сухота на лигавицата, както и до реактивна конгестия предизвикана от прекомерната употреба на лекарство (медикаментозен ринит). Този ефект може да се наблюдава дори след 5 - 7 дневно лечение, след продължително прилагане и може да предизвика временно увреждане на лигавицата с образуване на корички (сух ринит).

Нервна система

Изключително рядко могат да се наблюдават главоболие, безсъние или умора. Сърдечно-съдова системаПонякога се наблюдават ефекти върху сърцето и кръвообращението, като сърцебнене, ускорен пулс и повишено кръвно налягане.Ако при Вас се проявят нежелани лекарствени реакции, които не са споменати в тази брошура за пациента, моля информирайте Вашия лекар или фармацевт.

 

• Взаимодействия с други лекарства

При едновременната употреба на Олинт 0.05% и някои подобряващи настроението медикаменти (МАО-инхибитори от транилципроминов тип или трициклични антидепресанти) могат да се наблюдават ефекти върху сьрдечно-съдовата система с повишаване на кръвното налягане.Моля, обърнете внимание, че това важи и за лекарства приемани в последно време.

 

• Инструкции за дозиране и начин на приложение

Следващите инструкции се отнасят за приложението на Олинт 0.05%, освен ако няма друго предписано от Вашия лекар. Моля, запознайте се с инструкциите за приложение, за да осигурите правилно действие на Олинт 0.05%.Не превишавайте препоръчаните дози и продължителност на лечението.Ако не е предписано Друго за деца от 2 до 6 години се прилагат, при нужда, до 3 пъти дневно по 1 впръскване на Олинт 0.05% Дозиращ Спрей във всяка ноздра. Дозировката зависи от индивидуалната чувствителност на пациента и от клиничния ефект.

 

Как да се използва Олинт 0.05%?

Отстранете предпазното капаче. Преди първа употреба, натиснете помпата няколко пъти, докато се получи хомогенен аерозол. Сега вече дозиращият спрей е готов за незабавна употреба, когато е необходимо. При употреба, впръскайте еднократно. По време на впръскване, вдишвайте леко през ноздрата. Дръжте дозиращия спрей в изправено положение, доколкото е възможно. Не впръсквайте в хоризонтално положение или надолу. Сложете отново предпазното капаче след употреба.Колко дълго трябва да се използва Олинт 0.05%?Не употребявайте ксилометазолин дозиращ спрей за повече от 5 до 7 дни, освен ако не е предписано друго от лекар.Повторна употреба трябва да се извършва само след интервал от няколко дни.Консултирайте се с Вашия лекар, за продължителността на употреба при деца.Употребата при хроничен ринит трябва да се извършва само под лекарско наблюдение, поради опасността от атрофия на носната лигавица.

• Предозиране и други грешки при употреба

Какво трябва да направите, ако сте приложили Олинт 0.05% в прекалено големи количества (умишлено или случайно)?

Следните ефекти могат да се получат в следствие на предозиране или случайно поглъщане: разширение на зениците (мидриаза), гадене, повръщане, посиняване на устните (цианоза), треска, гърчове, сърдечно-съдови смущения (тахикардия, аритмии, циркулаторен колапс, сърдечен арест, хипертония), смущения във функцията на белите дробове (белодробен оток, дихателни нарушения), психологични нарушения.В допълнение, могат да се наблюдават сънливост, понижение на телесната температура, забавяне на сърдечната честота, шокоподобно спадане на кръвното налягане, прекъсване на дишането и кома.Терапевтичните мерки са прилагане на медицински въглен, стомашна промивка или апаратно дишане. При необходимост трябва да се лекуват хипертонията, треската и гърчовете.

Какво трябва да се направи, ако сте приели прекалено малко Олинт 0.05% или сте пропуснали апликация?

Не употребявайте двойна доза при следващия прием, но продължете да го прилагате според инструкциите за дозиране.

 

• Бележки

Не използвайте препарата след изтичане срока на годност отпечатан върху опаковката.

Поради хигиенни причини, Олинт 0.05% трябва да бъде изхвърлен 12 седмици след първата употреба на спрея.

Пазете лекарствата на недостъпни за деца места!

 
Мнения
Автор: Аптеки Оптима
От дата: 15/01/2011 09:01
Какво е Вашето мнение за "ОЛИНТ СПРЕЙ 0.05 % 10 МЛ."?
уеб дизайн: Visign Studio - Jump into the web!