Аптеки оптима - здраве и красота!
+359 878 292 513 | apteka@apteka-optima.com
Сигурни плащания с сигурни плащания
apteki optima icon apteki optima icon
EsiАрониадаPurelogicolNeutrogenaNobelSkincodeBell HomeopathyАромаCarrotenМирта МедикусDucrayIkarovFlorivital
Зодак таблетки 10мг. х 10

Зодак таблетки 10мг. х 10

Количество:
Цена:5.59 лв.
Телефон
за поръчка
+359 878 292 513
Работно време:
от Понеделник до Петък
09:00 часа - 17:00 часа
5/5
1 гласувал
БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА за всяка поръчка над 100 лв. виж повече
България - само за Русе
от 0 до 20 лв над 20 лв
Безплатна доставкаБезплатна доставка

България
от 0 до 100 лв над 100 лв
Безплатна доставкаБезплатна доставка

Международна нормална
от 0 до 10000 лв
35.15 лв.

Подробна информация Как да пазарувам?
Вижте още продукти от:
ZODAC®

ЗОДАК  

Какво съдържа ЗОДАК?

Лекарствено вещество: Cetirizine dihydrochloride 10 mg в 1 филмирана таблетка. Помощни вещества: Лактоза монохидрат, царевично нишесте, повидон 30, магнезиев стеарат, хидроксипропил метил целулоза, макрогол 600, талк, титанов диоксид, емулсия диметикон SE 4. 

Каква е лекарствената форма на този продукт?

Филмирани таблетки 

Съдържание на 1 опаковка:

10 или 30 филмирани таблети 

Какво е ЗОДАК?

ЗОДАК (цетиризин) е високо ефективно антихистаминно и антиалергично средство с много ниска честота на проявите на сомнолентност (сънливост) след прилагане на обичайната терапевтична доза. Цетиризин потиска както "ранната" фаза на алергичната реакция, опосредствена чрез хистамина и придвижването на възпалителните клетки, по-специално на еозинофилите, така и освобождаването на медиаторите свързани с "късната" фаза на алергичната реакция. Поради удълженото си действие цетиризин може да се прилага един път дневно както при възрастни така и при деца. 

Защо трябва да вземам ЗОДАК?

ЗОДАК се използва за лечение на целогодишни алергични ринити, сезонни алергични ринити и алергични конюнктивити(сенна хрема), сърбеж, копривна треска при възрастни и деца над 6 години (за деца до 6 години са предназначени ЗОДАК сироп и ЗОДАК капки).Този лекарствен продукт е предписан лично на Вас и не трябва да го давате на друг.

 Кога не трябва да използвате ЗОДАК?

Зодак не трябва да се прилага при пациенти с установена свръхчувствителност към някоя от съставките на лекарствения продукт или към хидроксизин и при пациенти с тежко бъбречно заболяване. ЗОДАК може да се използва от бременни жени само ако това е абсолютно необходимо. Поради това, че ЗОДАК преминава в кърмата, той не трябва да се използва от жени, които кърмят. 

Какво трябва да се има предвид при пациенти с увредена бъбречна функция?

Обикновено дозировката се намалява на половина при пациенти с увредена бъбречна функция. 

Какво трябва да се има предвид при пациенти с увредена чернодробна функция?

При пациенти с увредена чернодробна функция не е необходимо да се коригира дозата.

 Какво трябва да се има предвид при лечение на пациенти в напреднала възраст?

Дозировката остава непроменена при пациенти в напреднала възраст. 

Важна информация за някои от помощните вещества в ЗОДАК

Лекарственият продукт съдържа лактоза. Ако Вашият лекар Ви е казвал, че имате непоносимост към някои захари, консултирайте се с него преди да започнете да приемате този лекарствен продукт.Ако някое от описаните състояния е било вярно за Вас в миналото, трябва да се консултирате с лекар. 

Има ли ЗОДАК нежелани ефекти?

Рядко могат да се появят леки и преходни нежелани ефекти като главоболие, умора, замаяност, сънливост (сомнолентност), раздразнителност, сухота в устата, възпаление на гърлото и носа, храносмилателни разстройства (болка в епигастриума, гадене).

Възможни са и други нежелани ефекти: намален брой на тромбоцитите, тахикардия, диария, нарушения при уриниране, нарушения на чернодробната функция, увеличаване на теглото, агресивност, безпокойство, обърканост, депресия, сънливост, нарушения на зрението. Консултирайте се с лекар, ако забележите някое от описаните състояния или някакви други необичайни реакции. Рядко може да се прояви свръхчувствителност към лекарствения продукт (копривна треска, оток на меките тъкани, затруднено дишане). В този случай трябва незабавно да прекратите приема на този лекарствен продукт и да се консултирате с лекар.

Ако забележите някакви нежелани реакции, включително и такива, които не са описани в тази листовка, или не сте сигурни в ефекта от този лекарствен продукт, моля информирайте за това Вашия лекар или фармацевт. Може ли ЗОДАК да се приема едновременно с други лекарствени продукти?Взаимодействия с други лекарствени продукти или алкохол (концентрация на алкохол в кръвта до 0,5 g/1) не са описани досега. Въпреки това, не се препоръчва употребата на алкохолни напитки по време на лечението. 

Инструкции за правилна употреба

Следващата информация се отнася за приложението на ЗОДАК, в случай, че лекарят не е предписал друго. Моля, спазвайте точно предписаната дозировка, за да бъде ефектът от лечението със ЗОДАК пълен. 

Колко таблетки ЗОДАК и колко често трябва да вземате?

Дозата винаги се определя от лекар. Дозировката на ЗОДАК обикновено е: Възрастни и деца над 12 години: 1 таблетка (10 mg) един път дневно.

Деца от 6 до 12 години: половин таблетка (5 mg) два пъти дневно или 1 таблетка (10 mg) веднъж дневно. При деца с телесно тегло под 30 kg дозата е 1/2 таблетка. 

Как се използва ЗОДАК?

Таблетките трябва да се поглъщат с чаша течност. 

Какво трябва да се има предвид когато шофирате и работите с машини?

По-новите антихистамини, какъвто е цетиризин, се свързват с по-ниска честота на прояви на сомнолентност (сънливост) отколкото по-старите антихистамини. Въпреки това, не трябва да превишавате препоръчваната дневна доза, ако възнамерявате да шофирате или работите с машини. Едновременната употреба на алкохол и други лекарствени продукти, потискащи ЦНС, може да предизвика допълнително понижаване на бдителността. 

Какво трябва да направите, ако сте пропуснали една доза?

Ако случайно сте пропуснали една доза, вземете я веднага след като сте си спомнили за това. Ако времето за следващата доза е наближило, не удвоявайте дозата и продължете съгласно първоначалната схема. 

Какво трябва да се направи, ако Вие или някой друг е взел твърде висока доза?

Сънливостта може да е главният симптом на предозирането (повече от 5 таблетки като 1 доза). Други симптоми могат да бъдат обърканост, диария, замаяност, умора, главоболие, неразположение, разширени зеници, сърбеж, безпокойство, скованост, ускорен сърдечен ритъм, треперене и задържане на урина.

При деца обаче, при предозиране на продукта могат да се появят раздразнителност и възбуда. В случай на предозиране (особено при деца) незабавно потърсете медицинска помощ. Не е известен специфичен антидот. 

Как се съхранява ЗОДАК филмирани таблетки?

Този лекарствен продукт не изисква специални условия за съхранение.

Да не се използва след изтичане срока на годност, посочен на опаковката.

Да се съхранява на място, недостъпно за деца. 

Срок на годност

3 годиниПрочетете още свързани теми от Здраве и красота
полезни храни: Пчелен прашец за имунната системаПчелният прашец представлява смес от зърна, които имат овална форма. Той се получава при събирането на цветен прашец от пчелите. При този процес пчелите кацат от цвят на цвят и събират цветен прашец.
полезни храни: Зелено кафе за здравословна алтернатива на кофеиновите напиткиЗелено кафе се нарича кафето, което все още не е било подложено на термична обработка. Неговите зърна се обработват по специален метод, след като бъдат отделени от меката част на плода. Неговият вкус и аромат нямат нищо общо с тези на изпеченото кафе, което познаваме добре.
полезни съвети: Предпазете се от АлцхаймерРазширявайте кръговете си от приятели, тъй като според изследвания поддържането на социални връзки с хора могат да редуцират риска от деменция с до 60%. Не е поставено ограничение за навършени години за научаването на нова информация, така че ако имате интереси в някаква област, можете да тренирате мозъка като затвърдите и повишите познанията си.
полезни храни: Шийтаке, чудодейната гъбаУчени са установили, че най-ценната съставка на японската гъба е лентинанът, който за разлика от други антиракови агенти, не атакува директно раковите клетки, а настройва имунната система срещу тях. Екзотичният вкус на гъбата се дължи на веществото лентионин.
 
Мнения
Автор: Аптеки Оптима
От дата: 15/01/2011 09:01
Какво е Вашето мнение за "Зодак таблетки 10мг. х 10"?
уеб дизайн: Visign Studio - Jump into the web!