Аптеки оптима - здраве и красота!
тел: +359 878 292 513 | apteka@apteka-optima.com
Сигурни плащания с сигурни плащания
apteki optima icon apteki optima icon
АрдесBouroffNuxeBioveaGncMerz PharmaceuticalsLieracEnglish Soap CompanyHerba MedicaVitabioticsАлинSanct BernardAsam
категории
ОМНИК КАПС. 0.4 МГ.Х 30

ОМНИК КАПС. 0.4 МГ.Х 30

Отстъпката не важи
за продукти в промоция
Цена:58.71 лв.
Продуктът не е в наличност
Телефон
за поръчка
+359 878 292 513
Работно време:
от Понеделник до Петък
09:00 часа - 17:00 часа
4.9/5
1009 гласували
БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА за всяка поръчка над 100 лв. виж повече
България - само за Русе
от 0 до 20 лв над 20 лв
1.90 лв.Безплатна доставка

България
от 0 до 100 лв над 100 лв
4.30 лв.Безплатна доставка

Международна нормална
от 0 до 10000 лв
35.15 лв.

Доставката се извършва със Speedy. При заявка за друга курерска фирма от страна на клиента, клиентът заплаща сумата според ценовата листа на съответната куриерска фирма, независимо от стойността на поръчката му.

Извършваме доставка и с Еконт Експрес econt express, като цената е 3.99лв. - 7лв според вида на доставката.

Подробна информация Как да пазарувам?

1. Име на лекарствения продукт

 

Omnic Tocas 0.4

Омник Токас 0.4

 

2. Качествен и количествен състав

1 таблетка съдържа акивна съставка Tamsulosin hydrochloride 0.4 mg

 

 

3. Лекарствена форма

Таблетки с удължено освобождаване

Омник Токас 0.4 таблетки са приблизително 9 милиметрови, кръгли, двойно-изпъкнали, жълти, филмирани и с означен код "04",

 

 

4. Клинични данни

4.1.Показания

 

Симптоми на долните пикочни пътища /СДПП/, свързани с доброкачествена хиперплазия на простатата /ДПX/,

 

 

4.2 Дозировка и начин на приложение

По 1 таблетка дневно, независимо от храненията.

Омник Токас 0.4 се поглъща цяла, без да се разтрошава или дъвче, за да не се пречи на удълженото освобождаване на активната съставка,

 

4.3 Противопоказания

Свръхчувствителност към Tamsulosin hydrochloride или към някоя от помощните съставки.Данни за ортостатична хипотония в анамнезата.

Тежка чернодробна недостатъчност.

 

4.4 Специални предупреждения и специални предпазни мерки за употреба

Както и при другите а-1 адренорецепторни антагонисти, в отделни случаи може да се появи понижение на кръвното налягане по време на лечението с Омник Токас 0.4, вследствие на което още по-рядко може да се получи синкоп. При първите признаци на ортостатична хипотония /световъртеж, слабост/ пациентът трябва да седне или да легне докато отзвучат симптомите. Преди да започне лечението с Омник Токас 0.4, пациентът трябва да се изследва, за да се изключат други състояния, предизвикващи същите симптоми като доброкачествена хиперплазия на простатата. Преди да започне лечението и в редовни интервали след това трябва да се провежда дигитално ректално изследване и ако е необходимо, и определяне на простатен специфичен антиген /ПСА/.

Лечението на пациенти с тежка бъбречна недостатъчност /креатининов клирънс < 10 ml/min/ трябва да бъде внимателно, тъй като няма изпитания с такива пациенти.

 

 

4.5 Лекарствени взаимодействия и други форми на взаимодействия

Когато тамсулозин хидрохлорид се прилага едновременно с атенолол, еналаприл, нифедипин или теофилин, не се наблюдават взаимодействия.

Едновременният прием на циметидин води до увеличение на плазмената концентрация на тамсулозин, а на фуроземид - до понижение, но тъй като концентрациите остават в нормалния порядък, не се налага адаптиране на дозировката.

Ин-витро диазепам, пропранолол, трихлорметиазид, хлормадинон, амитриптилин, диклофенак, глибенкламид, симвастатин и варфарин не променят свободната фракция на тамсулозин в човешката плазма. Тамсулозин също не променя свободните фракции на диазепам, пропранолол, трихлорметиазид и хлормадинон. Не са наблюдавани взаимодействия на нивото на чернодробния метаболизъм при изследвания "ин-витро" с чернодробни микрозомни фракции /представителни за свързаната с цитохром Р450 ензимна система, метаболизираща лекарствата/, включващи амитриптилин, глибенкламид и финастерид. Диклофенак и варфарин, обаче, могат да увеличат скоростта на елиминиране на тамсулозин. Комбинацията с други а-1-адренорецепторни антагонисти може да доведе до понижение на кръвното налягане.

 

 

4.6 Бременност и кърмене

Не се използва от жени, тъй като Омник Токас 0.4 е предназначен само за мъже.

 

 

4.7Влияние върху способността за шофиране и работа с машини

Няма данни за влиянието на Омник Токас 0.4 върху способността за шофиране и работа с машини. Все пак, пациентите трябва да знаят, че може да се появи замайване.

 

 

4.9 Предозиране

В случай на остра хипотония след предозиране трябва да се поддържа сърдечно-съдовата система. Чрез поставяне на пациента в легнало положение може да се възстанови кръвното налягане и да се нормализира пулса. Ако това не помогне, трябва да се използват разтвори, увеличаващи плазмения обмен, ако е необходимо и съдосвиващи средства. Бъбречната функция трябва да се проследява и да се приложат общи поддържащи мерки. Хемодиализата не би помогнала, тъй като тамсулозин до голяма степен е свързан с плазмените протеини. Може да се предизвика повръщане, за да се предотврати резорбцията. Когато са погълнати големи количества, може да се направи стомашна промивка и да се използва активен въглен и осмотично лекарствено средство, напр. натриев сулфат.

 

 

5. Фармакологични данни

5.1 Фармакодинамични свойства

 

Фармакотерапевтична група а-1-адренорецепторни антагонисти

АТС код : G04C А02.Средства за ексклузивно лечение на простатно заболяване

Механизъм на действие

Тамсулозин се свързва селективно и компетитивно с постсинаптичните арадренорецептори, по-специално с подтип а1A и а1D. Това води до отпускане на гладката мускулатура на простатата и уретрата.

 

Фармакодинамични ефекти

Омник Токас увеличава максималната скорост на уриниране. Той облекчава обструкцията чрез отпускане на гладките мускули в простатата и уретрата, подобрявайки по този начин изпразването на пикочния мехур.Той подобрява също и симптомите при пълен пикочен мехур, при които нестабилността на мехура играе важна роля.Ефектите върху тези симптоми се поддържат чрез продължително лечение. Необходимостта от операция или катетеризация значително се отлага.

Ai-адренорецепторните антагонисти може да понижат кръвното налягане чрез намаление на периферната резистентност. По време на изпитванията на Омник Токас 0.4 не е наблюдавано понижение на кръвното налягане с клинично значение.

 

 

5.2 Фармакокинетични свойства

Резорбция

Омник Токас 0.4 са таблетки с удължено освобождаване от вида на нейонна гелна матрица. При тази лекарствена форма Тамсулозин се освобождава бавно и непрекъснато, като се осигурява концентрация с малки отклонения в продължение на 24 часа. Тамсулозин, приложен като Омник Токас 0.4, се резорбира в червата.Около 57% от приетата доза се резорбира. Скоростта и степента на резорбция на Тамсулозин не се влияе от храната. Тамсулозин е с линейна фармакокинетика.

След прием на единична доза Омник Токас 0.4 на гладно, максимална плазмена концентрация се достига средно за 6 часа. При равновесно състояние, което се постига след 4 -дневен прием, максималната плазмена концентрация се достига за 4-6 часа, на гладно и след хранене. Максималните плазмени концентрации нарастват от 6 ng/ml след първата доза до 11 ng/ml при равновесно състояние. В резултат на свойствата за удължено освобождаване на Омник Токас 0.4, концентрацията на Тамсулозин е до 40% от максималната плазмена концентрация на гладно и след хранене. При отделните пациенти съществуват значително различия в плазмената концентрация, както при единично, така и при многократно дозиране.

 

Разпределение

Тамсулозин се свързва с плазмените протеини около 99%. Обемът на разпределение е малък /около 0.21/kg/.

 

Метаболизъм

Тамсулозин е с нисък ефект на първо преминаване, тъй като се метаболизира бавно. По-голямата част се установява в непроменен вид в плазмата. Метаболизира се в черния дроб.Пли плъхове Тамсулозин не предизвиква индукция на микрозомни чернодробни ензими.При чернодробна недостатъчност не се налага адаптиране на дозата. Нито един от метаболитите не е по-активен от оригиналното съединение.

Отделяне

Тамсулозин и метаболитите му се екскретират главно в урината. Количеството, отделено в непроменен вид, е около 4-6% от приложената доза Омник Токас 0.4.След прием на единична доза Омник Токас 0.4 и при равновесно състояние, времето на полуелиминиране е около 19 и 15 часа съответно.

Не се налага адаптиране на дозата при бъбречна недостатъчност.

 

 

5.3 Предклинични данни за безопасност

Проведени са изпитвания за токсичност с единично и многократно дозиране при мишки, плъхове и кучета. Изследвани са освен това репродуктивната токсичност пли плъхове, карциногенност при мишки и плъхове, както и генотоксичност "ин-виво" и "ин-витро". Профилът на токсичност, както се вижда при високи дози Тамсулозин, е подобен на известните фармакологични ефекти на al-адренорецепторните антагонисти.

При много високи дози при кучета се наблюдават промени в ЕКГ. Тази находка няма клинично значение.Тамсулозин не показва релевантни генотоксични свойства. Съобщава се за увеличена честота на пролиферативни промени в млечните жлези на женски плъхове и мишки. Тези находки, които вероятно са медиирани от хиперпролактинемия и се появяват само при високи дози, не се считат за важни.

 

 

6. Фармацевтични данни

6.1 Списък на помощните вещества

Macrogol 7.000.000 Macrogol 8.000 Magnesium stearate / E470// Butylhydroxytoluene /Е321/ Colloidal silica anhydrous /Е551/ Hypromellose /Е464/ Iron oxide yellow /Е172/

 

 

6.2 Несъвместимости

Не са известни

 

 

6.3 Срок на годност

2 години

 

6.4 Специални условия за съхранение

Не са необходими

 

6.5 Данни за опаковката

Блистери от алуминиево фолио, съдържащи 30 таблетки

 

 

6.6 Указания за употреба

Няма специални указания

 
Мнения
Автор: Аптеки Оптима
От дата: 15/01/2011 09:01
Какво е Вашето мнение за "ОМНИК КАПС. 0.4 МГ.Х 30"?
уеб дизайн: Visign Studio - Jump into the web!