Аптеки оптима - здраве и красота!
тел: +359 878 292 513 | apteka@apteka-optima.com
Сигурни плащания с сигурни плащания
apteki optima icon apteki optima icon
Ния-Милва ЕоодHerba Medica3ChenesАлинGncTnt 21KentDucrayNobelSkincodeVitaslimNuxeSinguladerm
СОТАЛЕКС ТАБЛЕТКИ 160 МГ Х 10

СОТАЛЕКС ТАБЛЕТКИ 160 МГ Х 10

Отстъпката не важи
за продукти в промоция
Цена:7.73 лв.
Продуктът се отпуска с рецепта и не може да бъде закупен онлайн
Телефон
за поръчка
+359 878 292 513
Работно време:
от Понеделник до Петък
09:00 часа - 17:00 часа
4/5
1 гласувал
БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА за всяка поръчка над 100 лв. виж повече
България - само за Русе
от 0 до 20 лв над 20 лв
1.90 лв.Безплатна доставка

България
от 0 до 100 лв над 100 лв
4.30 лв.Безплатна доставка

Международна нормална
от 0 до 10000 лв
35.15 лв.

Доставката се извършва със Speedy. При заявка за друга курерска фирма от страна на клиента, клиентът заплаща сумата според ценовата листа на съответната куриерска фирма, независимо от стойността на поръчката му.

Извършваме доставка и с Еконт Експрес econt express, като цената е 3.99лв. - 7лв според вида на доставката.

Подробна информация Как да пазарувам?
Вижте още продукти от:
BMS

СОТАЛЕКС ТАБЛЕТКИ


ТЕРАПЕВТИЧНИ ПОКАЗАНИЯ

За какво се прилага Sotalex®

Sotalex® се използва за овладяване на аритмии. Таблетките са предназначени за:

• лечение на животозастрашаващи вентрикуларни тахикардии;

• лечение на симптоматични затихващи вентрикуларни тахикардии и симптоматични смущения във вентрикуларните съкращения;

• профилактика на пароксизмална артриална тахикардия , пароксимално, предсърдно мъждене, пароксизмална A-V възлова "re-entrant' тахикардия, пароксизмална A-V възлова "re-entrant" тахикардия свързана с допълнителния път и пароксизмална суправентрикуларна постоперативна тахикардия (след сърдечна операция);

• поддържане на нормален синусов ритъм следващ конверсия на атриално мъждене или атриално биене;

• аритмии, причинени от циркулиращи в излишък катехоламини и такива, дължащи се на повишена чувствителност към катехоламините.

Ангина пекторис: Sotalex® намалява въздействието и остротата на ангинозните атаки и увеличава работния толеранс на сърцето. Той може да се използва при всички случаи на ангина пекторис, включително и при тежки и упорити ангини.

Постмиокарден инфаркт: Препаратът, приложен от 5 до 14 дни след тежък прекаран инфаркт на миокарда предизвиква значително намаляване на реинфарктната честота и тенденция към намаляване на смъртността през първата година след инфаркта.

Хипертония: Препаратът предизвиква постепенно понижаване на кръвното налягане, както в хоризонтално, така и във вертикално положение. Той осигурява достатъчен 24-часов контрол върху кръвното налягане на хипертоници при режим с еднократна дневна доза.

ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ

Кога не трябва да се използва Sotalex®:

Sotalex® е противопоказен при болни с:

- Бронхиална астма или хронично обструктивно заболяване на дихателните пътища;

- Установена свръхчувствителност към препарата;

- Кардиогенен шок;

- Анестезия, предизвикваща миокардно смущение;

- Симптоматична синусова брадикардия;

- Болезнен синусов синдром, AV сърдечен блок от П-ра и Ш-та степен, освен аконе съществува работещ пейсмейкър; 

- Некомпенсирана сърдечна недостатъчност;

- Бъбречна недостатъчност;

- Вродено или придобито удължаване на QT времето (QT синдром);

Предупреждение:

Бета рецепторните блокери /какъвто е Sotalex®/ могат в отделни случаи да влошат състоянието на болните от псориазис или да предизвикат обриви подобни на тези при псориазис.

ПРИЛОЖЕНИЕ ПРИ ДЕЦА:

Няма данни за безопасно и ефективно използване на препарата при деца под 18 години.

ПРИЛОЖЕНИЕ ПРИ БРЕМЕННОСТ И КЪРМЕНЕ:

Въпреки, че липсват достатъчно изследвания на бременни жени е установено, че соталол преминава през плацентата и е намерен в амниотичната течност. Затова препаратът трябва да се използва при бременни жени само ако очакваните предимства надделяват над потенциалния риск.Кърмене: Доказано е, че медикаментът се отделя в майчиното мляко. Поради опасност от нежелани странични реакции при кърмачета, трябва да се вземе решение за прекратяване или на кърменето, или на приемането на препарата, като се вземе под внимание важността на лечението за майката. Влияние върху способността да се шофира или работи с машини: Вследствие хипотензивното действие на Sotalex®, може да се наруши способността да се шофира или работи с машини, особено в началото на лечението , а така също и в комбинация с алкохол.

НЕЖЕЛАНИ ЛЕКАРСТВЕНИ РЕАКЦИИ:

При повечето пациенти Sotalex® има добра поносимост. Най-често странични действия се дължат на бета-блокиращите му свойства. Нежеланите реакции по принцип са преходни и рядко налагат прекъсване или спиране на лечението. Те включват: диспнея /задъхване/; умора; световъртеж; главоболие; треска /висока температура/; брадикардия и/или хипотония. Тези симптоми обикновено изчезват с намаляване на дозата. Най-съществените нежелани реакции, обаче, са тези, дължащи се на проаритмия. 

ЛЕКАРСТВЕНИ ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ:

Препоръчва се внимателно едновременно приемане през устата (перорално) на Соталол и калциеви антагонисти като Верапамил и Дилтиазем поради наслагващото действие върху синус и AV - възли.При комбинирано лечение с антиаритмици клас I трябва да се избягват вещества, които могат да разширят QRS - комплекса (особено хинидиноподобни вещества), особено които могат да доведат голямо QT удължаване с опасност от камерни аритмии.При по-голямо QT удължаване трябва да се избягва и едновременната употреба на антиаритмици от клас III.При едновременното прилагане на нифидипин (и други 1,4-дихидропиридинови деривати) може да се получи по-силно спадане на кръвното налягане и трябва да се мисли и за засилване на супресията на синусовия възел.При едновременното прилагане на Соталол и Норадреналин или МАО-инхибитори. както внезапно прекратяване на едновременното приемане с клонидин, може да доведе до рязко повишаване на кръвното налягане.Едновременното прилагане на Соталол с успокоителни и сънотворни лекарствени средства (трициклични антидепресанти, барбитурати, фенотиазинови, наркотични средства), както и понижаващи кръвното налягане, понижаващи уреята и съдоразширяващи средства, може да доведе до силно понижаване на кръвното налягане.Негативното инотропно действие на Солатол и наркотиците, както и антиаритмичните средства се сумират.

ПРЕДОЗИРАНЕ:

При свръхдозиране сърдечната дейност се забавя, а кръвното налягане спада.Когато е необходимо трябва да се приложи веднага 1-2 мг атропин и.в. , последвано от 500 мкг орципреналин /Алупент/ бавно интервенозно.Ако се получи стесняване на въздушните пътища /бронхоспазъм/ трябва да се даде аминофилин и. в. или инхалационно да се приложи изопреналин.При Torsades de Pointes се прилага стимулатор с честота 80-100 удара/минута.

ДОЗИРОВКА И НАЧИН НА УПОТРЕБА:

Ако нищо друго не е предписано, важи следното дозиране:

За лечение на смущения в сърдечния ритъм с или без сърдечни заболявания дозата е 2 - 3 х 80мг (2-3x1/2 таблетка Sotalex®), съответно 2 х 160 мг (2 х 1 таблетка Sotalex®).При пациенти с намалена бъбречна функция дозите на Sotalex® трябва да се съобразяват с клирънса на бъбреците.При редукция на креатиновия клирънс до стойност 10-30 мл/минута (серумен креатин 2-5 мг/дл) се препоръчва да се редуцира дозата на половина, а при стойности < 10 мл/мин. (серумен креатин > 5 мг/дл) да се редуцира на една четвърт.При пациенти с коронарни заболявания и нарушение на сърдечния ритъм след дълго приемане през устата на Соталол, прекратяването на лечението трябва да стане постепенно, за да се избегне влошаването на картината на заболяването За пациенти с нарушен сърдечен ритъм, застрашаващ живота им, промяната на дозата, съответно прекратяване приемането на Sotalex®, трябва да се съгласува с лекуващия лекар.

Начин на приложение:

Таблетките трябва да се вземат преди ядене с малко течност. Пациенти, прекарали инфаркт на миокарда, или които са със сърдечна недостатъчност, трябва да бъдат внимателно наблюдавани (например контрол на монитор) при назначаване на Sotalex® като антиаритмично средство. По време на постоянно лечение е необходимо да се следи редовно състоянието на пациента чрез контролни прегледи (например в месеца 1 път стандартно ЕКГ; на 3 месеца за продължително време ЕКГ и ЕКГ с натоварване).При влошаване на отделните параметри, например удължаване на QT - времето на повече от 500 mSec, PQ времето повече от 50% или повишаване на някое число или влошаване на сърдечния ритъм, трябва да се преразгледа лечението.

ЛЕКАРСТВЕНА ФОРМА И ОПАКОВКА :

Предлага се като 80 mg, 160 mg таблетки - по 30 таблетки в опаковка

СЪХРАНЕНИЕ

Да се съхранява под 30°С. Да се пази от влага.Да не се използва след изтичане срока на годност, отбелязан върху опаковката.Да се съхранява на места, недостъпни за деца.

Прочетете още свързани теми от Здраве и красота
полезни съвети: Кафе за здраве, не само за бодрост – част втораПиенето на кафе се асоциира с намаляване на риска от рак на гърдата, простата и черния дроб, тъй като тези видове рак се свързват с наднорменото тегло, естрогена и инсулина. Едно шведско прочуване от 2008 година открива, че пиенето на поне 2 или 3 чаши кафе на ден намалява или отлага началото на рака на гърдата.
полезни съвети: 4 модни навика, които са наистина вредни за здраветоМодата може да предизвика много неща – емоция, трансформация, както и най-вече забавление. Въпреки всичко и множеството й красиви и невинни измерения, тя може да повреди тялото Ви, като му остави трайни последици за в бъдеще.
здравна информация: Ваксина срещу лаймска болест до няколко годиниЛаймската болест представлява инфекциозно заболяване, което се причинява от микроба Борелия Бургдорфери, която най-често се пренася от кърлежи. Тя е открита в края на 70-те години в град Лайм в САЩ.
полезни съвети: 5 неща, които зъболекарите рядко споделятКогато седнете на зъболекарския стол, вероятно очаквате от зъболекаря да ви посъветва как да почиствате зъбите си и как да ги предпазите от потъмняване, кое е полезно за венците и какви храни са полезни за емайла. Има обаче неща, които зъболекарите рядко споделят със своите пациенти, по една или друга причина, особено ако не ги попитате конкретно за тях.
 
Мнения
Автор: Аптеки Оптима
От дата: 15/01/2011 09:01
Какво е Вашето мнение за "СОТАЛЕКС ТАБЛЕТКИ 160 МГ Х 10"?
уеб дизайн: Visign Studio - Jump into the web!