Аптеки оптима - здраве и красота!
тел: +359 878 292 513 | apteka@apteka-optima.com
Сигурни плащания с сигурни плащания
apteki optima icon apteki optima icon
BronnleyElancylЦветелина ОодYardleyKloraneAveneLeocremaIkarovAquasourceCarrotenBiodermaTopicremРегал
ЛИПОФУНДИН 20 % 500 МЛ.

ЛИПОФУНДИН 20 % 500 МЛ.

Цена:35.12 лв.
Продуктът се отпуска с рецепта и не може да бъде закупен онлайн
Телефон
за поръчка
+359 878 292 513
Работно време:
от Понеделник до Петък
09:00 часа - 17:00 часа
3/5
10 гласували
БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА за всяка поръчка над 100 лв. виж повече
България - само за Русе
от 0 до 20 лв над 20 лв
1.90 лв.Безплатна доставка

България
от 0 до 100 лв над 100 лв
4.30 лв.Безплатна доставка

Международна нормална
от 0 до 10000 лв
35.15 лв.

Доставката се извършва със Speedy. При заявка за друга курерска фирма от страна на клиента, клиентът заплаща сумата според ценовата листа на съответната куриерска фирма, независимо от стойността на поръчката му.

Извършваме доставка и с Еконт Експрес econt express, като цената е 3.99лв. - 7лв според вида на доставката.

Подробна информация Как да пазарувам?

Състав:

В 1000 мл емулсия се съдържат 
Лекарствени вещества: Соево масло - 50,0 г
Средноверижни триглицериди - 50,0 г

Помощни вещества:

Глицерол, яйчен лецитин, α-токоферол, натриев олеат, вода за инжекции

Съдържание на незаменими мастни киселини:

Линолеова киселина - 24,0 - 29,0 g/l
α-линоленова киселина - 2,5 - 5,5 g/l
Калорийна стойност  - 4280 нj/l=1022 kcal/l
теоретичен осмоларитет - 345 mOsm/l
Титрационна киселинност или алкалност /до рН 7,4 - по-малко 0,5 mmol/l
рН - 6,5 - 8,8

Лекарствена форма:

Емулсия за вливане

Фармакотерапевтична група:

Мастна емулсия за калорийна доставка и осигуряване на незаменими мастни киселини.

Показания:

Калориен внос, включително лесни за метаболизиране мастни компоненти
Въвеждане на есенциални мастни киселини като елемент от пълно парентерално хранене.

Противопоказания:

Липофундин не трябва да се прилага в следните случаи:
Тежки нарушения в кръвосъсирването, шокови и колапсни състояния, остър тромбоемболизъм, тежък сепсис придружен от ацедоза и хипоксия, мастна емболия, остър стадий на миокарден инфаркт и инсулт, кетоацедозна кома, кома с неясен произход, диикомпенсиран диабетен метаболизъм или нестабилен метаболизъм.
Прилагането на Липофундин е противопоказано също, ако серумните триглицериди кумулират в следните случаи: нарушения на ретикуло-ендотелната система, хеморагичен некротизарищ панкреатит.

Общи противопоказания за парентерално хранене:

Ацедоза от различен произход, нелекувани нарушения на електролитния и водния баланс, инхепатална холестаза.


Бременност и кърмене:

Безопасността от прилагане на Липофундин по време на бременност и кърмене не е оценявана, но не се смята, че неговата употреба по време на тези периоди носи опасност. Въпреки това не трябва да се прилагат медикаменти по време на бременност, особено през първите три месеца, освен в случаите, когато се приеме, че очакваната полза превишава възможните опасности за плода.ДОЗИРОВКА:

1. Възрастни и деца в училищна възраст - 1-2 г мазнини за кг телесно тегло на ден, отговарящи на 10-20 мл Липофундин 10% за кг телесно тегло дневно 

2. Новородени
2-3 г липиди за кг телесно тегло на ден, отговарящи на 20-30 мл Липофундин 10% за кг телесно тегло дневно.

Способността за елиминиране на триглицеридите и мастите, особено при преждевременно родените и хипотрофични новородени не е напълно развита, което налага да не се прилага докрай дозовия диапазон и да се следят внимателно триглицеридите и мастните киселини. В края на интервала между ежедневните инфуции не трябва да има хиперлипидемия.

3. Бебета и деца в предучилищна възраст
1-3 г липиди за кг телесно тегло на ден, отговарящи на 10-30 мг Липофундин 10% за кг телесно тегло дневно.Инфузионна скорост

Скоростта на инфузия трябва да бъде колкото е възможно по-ниска.
Скоростта на инфузия през първите 15 минути не трябва да надвишава 0,05 - 0,1 г липиди за кг телесно тегло на час, отговарящи на до 1,5 мл Липофундин 10% за кг телесно тегло на час.
Съответно, скоростта на капката не бива да надвишава 0,5 капки за кг телесно тегло за минути.
Тава означава, че за пациент с тегло 70 кг максималната инфузионна скорост може да бъде приблизително 100 ml/h или 35 капки/min.

Инфузионна скорост трябва да бъде намалена при пациенти с недохранване и при деца.
Препоръчва се инфузионна скорост да бъде подбрана така, че планираната дневна доза да се приложи за период от 24 часа или за не по-малко от 16 часа.


Продължителност на лечението

По принцип продължителността на прилагане на мастна емулсия като съставна част от пълното парентерално хранене е 1-2 седмици. Ако парентералното хранене с мастни емулсии е  допълнително показано, емулсията може да се прилага за по-продължителен период от време при провеждане на необходимите контролни изследвания.

Начин на приложение:

Под формата на интравенозна инфузия.
Мастните емулсии са подходящи за периферно венозно приложение и могат да се прилагат отделно през периферна вена като част от пълното парентерално хранене.

Ако се използват инфузионни системи с вградени филтри, последните трябва да са пропускливи за липиди.
Когато е необходимо мастните емулсии да се вливат едновременно с аминокиселинни и въглехидратни разтвори, Y-образното разклонение или съответния конектор, трябва да се постави възможно най-близо до пациента.

Когато е необходимо да се влиза Липофундин едновременно с други разтвори посредством една и съща система, трябва да се обезпечи  съвместимостта им.
Да се вливат само емулсии, затоплени до стайна температура!


НЕЖЕЛАНИ ЛЕКАРСТВЕНИ РЕАКЦИИ

В много редки случаи по време на интравенозно вливане на липиди могат да се наблюдават остри реакции като диспнея, цианоза, алергични реакции, хиперлипидения, повишена съсирваемост на кръвта, гадене, повръщане, главоболие, зачервяване, хипертермия, хипертензия или хипотензия, изпотяване, втрисане, сънливост, болки в гръдния кош и гърба. В тези случаи вливането трябва да се преустанови.

 

Прочетете още свързани теми от Здраве и красота
здравна информация: Деца срещу цигарения димЗа шестнадесети пореден път Националният център по обществено здраве и анализи, съвместно с италианската Национална асоциация за борба с раковите заболявания, организира международен конкурс за детска рисунка "Не на цигарите".
заболявания: Разликите между алергия и обикновена настинкаНастинките се причинява от множество вируси, когато някои от тях попадне в тялото, имунната система го атакува, а нейни отговори са познатите и кашлица и хрема.
здравна информация: Пада възрастта за част от "женските" болестиЗаболяването се дължи вероятно на неспособността на мускулатурата на таза и маточните връзки да задържат половите органи в тяхната обичайна позиция. При най-малко физическо напрежение, което е съпроводено с напрягане на мускулите на корема, диафрагмата и таза се повишава налягането в коремната кухина и вътрешните органи, в резултат на което вътрешните полови органи се отпускат и слизат надолу.
полезни съвети: 10 ползи от босилекаМислите си, че босилекът е само за храна, но всъщност е много полезен за тялото ни, естествен лек за нашето тяло, затова не бива да го пренебрегваме в ежедневието си.
 
Мнения
Автор: Аптеки Оптима
От дата: 15/01/2011 09:01
Какво е Вашето мнение за "ЛИПОФУНДИН 20 % 500 МЛ."?
уеб дизайн: Visign Studio - Jump into the web!