Аптеки оптима - здраве и красота!
тел: +359 878 292 513 | apteka@apteka-optima.com
Сигурни плащания с сигурни плащания
apteki optima icon apteki optima icon
Ma ProvenceBioveaSchoenenbergerBronnleyVictoria's SecretNobelPremium Health ProductsMerz PharmaceuticalsNiveaGnc3ChenesCabana SunForever Friends
ИНСУМАН COMB25 FOR OPTIPEN 100 IU ЗМ

ИНСУМАН COMB25 FOR OPTIPEN 100 IU ЗМ

Цена:12.50 лв.
Продуктът се отпуска с рецепта и не може да бъде закупен онлайн
Телефон
за поръчка
+359 878 292 513
Работно време:
от Понеделник до Петък
09:00 часа - 17:00 часа
3/5
10 гласували
БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА за всяка поръчка над 100 лв. виж повече
България - само за Русе
от 0 до 20 лв над 20 лв
1.90 лв.Безплатна доставка

България
от 0 до 100 лв над 100 лв
4.30 лв.Безплатна доставка

Международна нормална
от 0 до 10000 лв
35.15 лв.

Доставката се извършва със Speedy. При заявка за друга курерска фирма от страна на клиента, клиентът заплаща сумата според ценовата листа на съответната куриерска фирма, независимо от стойността на поръчката му.

Извършваме доставка и с Еконт Експрес econt express, като цената е 3.99лв. - 7лв според вида на доставката.

Подробна информация Как да пазарувам?

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА INSUMAN COMB 25 И ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА?

INSUMAN COMB 25 е течност за инжектиране под кожата. Инсулинът,  който се съдържа в INSUMAN COMB 25 се произвежда по биотехнологичен процес и е идентичен на собствения инсулин на тялото.
INSUMAN COMB 25 е инсулинов препарат с постепенно начало и голяма продължителност на действие. Той се предлага в патрони, разработени за употреба с инжектиращо изделия от сериите OptiPen.
INSUMAN COMB 25 се използва за понижаване на високата кръвна захар при пациенти със захарен диабет. Захарният диабет е заболяване, при което тялото Ви не произвежда достатъчно инсулин, за да контролира нивото на кръвната захар.

ПРЕДИ ДА ИЗПОЛЗВАТЕ INSUMAN COMB

Не използвайте INSUMAN COMB

- ако сте алергични към инсулина или към някоя от останалите съставки на INSUMAN COMB 25.
- Не инжектирайте INSUMAN COMB 25 във вена. Не използвайте INSUMAN COMB 25 с инсулинови помпи - за тези устройства съществуват специални инсулинови продукти.


Обърнете специално внимание при употребата на INSUMAN COMB 25

Спазвайте стриктно инструкциите за дозирането на инсулина, проследяването, диетата и физическата активност както сте ги обсъждали със своя лекар.

Специални групи пациенти:

Ако имате чернодробни или бъбречни проблеми или сте в напреднала възраст, разговаряйте с Вашия лекар, тъй като може да се нуждаете от по-ниски дози инсулин.

Пътувания

Преди пътуване се консултирайте с Вашия лекар. Може да Ви се наложи да говорите за:
- наличието на Вашия инсулин в страната, която ще посетите
- достатъчно количество инсулина, спринцовки,
- правилно съхраняване на инсулин по време на пътуване
- време за хранене и прилагането на инсулин докато пътуване
- възможните ефекти от смяна на часовите пояси
- евентуални нови опасности за здравето в страните , които ще посетите


Употреба на INSUMAN COMB 25 с храни и напитки

Нивата на кръвната Ви захар могат да се повишат или да спаднат ако приемате алкохол.

БРЕМЕННОСТ И КЪРМЕНЕ

Уведомете своя лекар, ако смятате да забременявате, или сте вече бременна. По време на бременност и след раждане нуждите от инсулин може да се променят. Внимателният контрол на Вашия диабет и предпазването от хипогликемия са особено важни за здравето на Вашето бебе. Няма натрупан опит обаче с приложението на INSUMAN COMB 25 върху бременни жени.

Ако кърмите, консултирайте се с Вашия лекар, тъй като може да се наложат корекции на дозите инсулин и на диетата Ви.


КАК ДА ИЗПОЛЗВАТЕ INSUMAN COMB 25

ДОЗИРОВКА

Въз основа на начина Ви на живот и резултатите от Вашите изследвания на кръвна захар, лекарят ще:
- определи какво количество INSUMAN COMB е необходимо на ден
- ви каже кога да изследвате нивото на кръвната Ви захар и дали са необходими изследвания на урината.
- Ви каже кога може да се нуждаете от инжектиране на по-висока или по-ниска доза INSUMAN COMB 25

Честота на приложение

INSUMAN COMB 25 се инжектира под кожата 30 до 45 минути преди хранене.

Начин на приложение:

Не инжектирайте INSUMAN COMB 25 във вена. Вашият лекар ще Ви покаже в коя област от кожата да инжектирате Вашия инсулин. При всяка инжекция променяйте мястото на убождане в рамките на конкретната област от кожата, в която инжектирате инсулина.

Как да работите с патроните?

Патроните трябва да се използват заедно с инсулинова писалка  OptiPen и с други писалки, подходящи за INSUMAN патрони, както е препоръчано от производителя на изделието.

Оставете патрона на стайна температура за 1-2 часа преди да го поставите в писалката. Размесете добре инсулина и го проверете преди да го поставите в писалката. По-късно, трябва отново добре да го размесвате непосредствено преди всяка инжекция.
Размесването става най-добре като бавно обърнете патрона или писалката надолу-нагоре поне 10 пъти. За улеснение на размесването, в патрона има 3 малки метални топчета.
След размесването суспензията трябва да бъде равномерно млекообразна. Тя не трябва да се използва, ако остане бистра или ако например, има бучки, частици или парцалеста утайка в инсулина, или той залепва по стените и дъното на патрона. В такива случаи се налага да се използва нов патрон с равномерна суспензия.

Винаги използвайте нов патрон ако забележите, че контрола върху кръвната Ви захар неочаквано се влошава. Това е така, защото инсулинът може да е загубил част от ефективността си. Ако мислите, че може би имате проблем с Вашия инсулин, проверете го със своя лекар.

Преди инжекцията отстранете въздушните мехурчета, ако има такива.
Не смесвайте инсулина с други лекарства. Не пълнете и не използвайте отново празните патрони. Не прибавяйте други инсулин в патрона.

ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ

Подобно на всяка терапия с инсулин, най-честата нежелана лекарствена реакция е хипогликемия. Сериозната хипогликемия може да причини мозъчно увреждане и може да бъде животозастрашаваща.
Могат да възникнат тежки алергични реакции към инсулин, които могат да станат животозастрашаващи. Такива реакции към инсулина или към помощните вещества могат да предизвикат обширни кожни реакции, тежък оток на кожата или лигавиците, недостиг на въздух, спад в кръвното налягане с учестено сърцебиене и изпотяване.

Чести: оток, реакции на инжекционното място

Нечести: тежки алергични реакции с ниско кръвно налягане, уртикария на инжекционното място

Други нежелани реакции:
Системни алергични реакции - придружаващите симптоми могат да включват обширни кожни реакции, тежък оток на кожата или лигавиците, недостиг на въздух, спад в кръвното налягане с учестено сърцебиене и изпотяване
Очни реакции - Подчертана промяна в контрола на кръвната Ви захар може да наруши Вашето зрение временно
Кожни изменения на мястото на инжектиране
Кожни  и алергични реакции 

КАК ДА СЪХРАНЯВАТЕ INSUMAN COMB 25

Не използвайте INSUMAN COMB 25 след срока му на годност
Неотворени патрони:
Да се съхранява в хладилник. Да не се замразява. Да не се поставя INSUMAN COMB 25 до замразяващата камера или в хладилна чанта. Съхранявайте патрона в картонената опаковка, за да се предпази от светлина.

Патрони в употреба:
Може да се съхраняват максимум 4 седмици под 25 градуса като се пази от директна топлина или светлина. Патронът в употреба не трябва да се съхранява в хладилник. 

 

Прочетете още свързани теми от Здраве и красота
полезни съвети: 10 мита за грипаХората не винаги правят разлика между обикновената настинка и грипа, затова рядко провеждат правилното лечение, особено ако се самолекуват вкъщи. Всъщност се оказва, че има няколко масово разпространени мита за грипа, които пречат на лечението и на профилактиката, която е от особена важност в сезона на гриповете.
предизвикателство: Как да се справим със запушения нос?Запушеният нос може да бъде много досаден проблем. Носът ви капе, чува се свистене, опитвате се да се издухате, но не излиза секрет. Много хора смятат, че запушеният нос е в резултат от натрупването на слуз в носните канали.
заболявания: Киста на яйчникаПовечето кисти представляват торбичка, която се състои от съединителна тъкан и обикновено е пълна с течност. Те могат да са самостоятелни или множество.
полезни съвети: Как да избегнете грипните епидемииВсички хора в някаква степен търсят начин да се предпазят от болестите, а ако вече са били болни, рискът е още по-голям да се заразят по време на грипна епидемия.
 
Мнения
Автор: Аптеки Оптима
От дата: 15/01/2011 09:01
Какво е Вашето мнение за "ИНСУМАН COMB25 FOR OPTIPEN 100 IU ЗМ"?
уеб дизайн: Visign Studio - Jump into the web!