Аптеки оптима - здраве и красота!
тел: +359 878 292 513 | apteka@apteka-optima.com
Сигурни плащания с сигурни плащания
apteki optima icon apteki optima icon
Велеви ФармаЕвелин 29Dr. FörsterСибирско ЗдравеGalenicMerz PharmaceuticalsNiveaJohnson & JohnsonBronsonNatur ProductWoods Of WindsorSuper DietHaya Labs
ПАМАТОН ТАБЛЕТКИ Х 50

ПАМАТОН ТАБЛЕТКИ Х 50

Цена:3.56 лв.
Продуктът се отпуска с рецепта и не може да бъде закупен онлайн
Телефон
за поръчка
+359 878 292 513
Работно време:
от Понеделник до Петък
09:00 часа - 17:00 часа
3/5
10 гласували
БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА за всяка поръчка над 100 лв. виж повече
България - само за Русе
от 0 до 20 лв над 20 лв
1.90 лв.Безплатна доставка

България
от 0 до 100 лв над 100 лв
4.30 лв.Безплатна доставка

Международна нормална
от 0 до 10000 лв
35.15 лв.

Доставката се извършва със Speedy. При заявка за друга курерска фирма от страна на клиента, клиентът заплаща сумата според ценовата листа на съответната куриерска фирма, независимо от стойността на поръчката му.

Извършваме доставка и с Еконт Експрес econt express, като цената е 3.99лв. - 7лв според вида на доставката.

Подробна информация Как да пазарувам?
Вижте още продукти от:

ПАМАТОН

 

Паматон е комбиниран лекарствен продукт, съдържащ едновременно калиеви и магнезиеви йони. Калиевите йони участват в процесите на провеждане на нервните импулси, в предаване на нервното възбуждение, в съкращението на скелетната мускулатура, сърцето и гладките мускули. Нарушението в калиевата концентрация води до нарушение в нормалното функциониране на нервите и мускулите, в това число на сърдечния мускул.
Магнезият е незаменим елемент в процесите, свързани с доставяне и изразходване на енергия. Той участва в баланса на електролити в организма, транспорта на йони, мембранната пропускливост, нервно-мускулната възбудимост. Аспаргиновата киселина подобрява транспорта на калиевите и магнезиевите йони.

Приложения:
За лечение на състояния свързани с нарушения на електролитния баланс в кръвта и загуба на електролити - хипомагнезиемия (намалено съдържание на магнезий в кръвта) и хипокалиемия (намалено съдържание на калий в кръвта):
При продължително повръщане и профузна диария (тежко протичащо и продължително разстройство).
Като допълнителна терапия при лечение на някои ритъмни нарушения предизвикани от промени в електролитния баланс.
За профилактика при болни със застойна сърдечна недостатъчност, които са на лечение с калий губещи диуретици (лекарствени продукти увеличаващи отделянето на урина) и дигиталисови гликозиди.

Паматон не се прилага при:
• Алергия към към някое от активните или помощните вещества;
• Метаболитна ацидоза (нарушение в киселинното равновесие на кръвта);
• Хиперкалиемия и хипермагнезиемия;
• Остра и хронична тежка бъбречна недостатъчност;
• Едновременно с калий съхраняващи диуретици;
• Високостепенно нарушение в проводимостта на сърдечните импулси (предсърдно-камерен блок Ш-та степен);
• Силно понижение на артериалното налягане или кардиогенен шок (систолично артериално налягане - под 90 mmHg);
• Болест на Адисон;
• Миастения гравис.

При приложението на този лекарствен продукт, имайте предвид следното:
Трябва да се назначава с внимание при обезводнени болни и при пациенти в напреднала възраст. Необходимо е изследване на плазменото ниво на калия преди започване на лечението и периодичен контрол по време на терапията с Паматон®. При приложение на пациенти с язвена болест, чревно стеснение или запушване, намалена стомашна подвижност и други състояния, протичащи със забавено изпразване на стомашното съдържимо е необходимо повишено внимание, поради възможността за дразнене на стомашната лигавица и предизвикване на отпускане на гладката мускулатура.

Приложение на Паматон и прием на храни и напитки:
Стомашната киселина може да намали ефективността му, поради което е препоръчително таблетките да се приема след хранене.

Бременност кърмене:
Преди прием на каквито и да е лекарствени продукти се консултирайте с лекуващия Ви лекар или с фармацевт.

Няма данни за увреждане на плода при прилагането на Паматон® по време на бременността и на новороденото в периода на кърмене. Поради недостатъчно данни е препоръчително да се назначава на бременни и в периода на кърмене само при наличие на съответните показания и след преценка на съотношението полза/риск от лекуващия лекар.

Шофиране и работа с машини
Паматон не влияе върху способността за шофиране и работа с машини.

Приложение на други лекарствени продукти:
Моля, информирайте своя лекуващ лекар или фармацевт, ако приемате или скоро сте приемали други лекарствени продукти, дори ако те не са Ви били Едновременният прием на Паматон® с лекарствени продукти от следните групи: калий съхраняващи диуретици, АСЕ инхибитори, циклоспорин, хепарин, нестероидни противовъзпалителни, може да доведе до развитие на хиперкалнемия (повишено ниво на калия в кръвта), поради което е необходим стриктен контрол на калиевото съдържание в плазмата.

Повишаването на нивото на калия, съответно намалява ефекта на дигиталисовите продукти.
Магнезият потенцира действието на миорелаксантите и централно потискащия ефект на анестетиците и намалява действието на неомицин, стрептомицин, полимиксин В.
Може да се потисне резорбцията на перорално приети тетрациклини, железни соли и натриев флуорид. Това налага оставяне на интервал от около 3 часа между техния прием и приложението на Паматон®. Калциевите продукти намаляват действието на магнезия.

ПРИЕМ:
Винаги прилагайте Паматон според инструкциите на лекуващия лекар. По лекарско предписание! Приема се през устата с достатъчно количество течност, след хранене.

Възрастни:
Обичайната доза е по 2 таблетки 3 пъти на ден, като в тежки случаи може да се увеличи на 3 таблетки 3 пъти на ден в продължение на 1 седмица. След това дневната доза може да се намали до I таблетка 3 пъти дневно. При леки случаи, както и за продължителна профилактика или поддържащо лечение се назначава по 1 таблетка три пъти дневно.


Приложение при деца:
Няма данни за ефективното и безопасно приложение на продукта в детска възраст.
Ако имате впечатлението, че ефектът от приложението на Паматон® е по-силен от очаквания или недостатъчен, обърнете се към своя лекар или фармацевт.
Ако сте използвали по-голяма доза Паматон от предписаната:

При прием на по-висока доза от предписаната, веднага се обърнете за помощ към лекар!
Няма регистрирани случаи на предозиране при спазване на предписания терапевтичен режим.
При евентуално предозиране могат да се очакват симптоми преди всичко на хиперкалиемия, но също така и на хипермагнезиемия (умора, мускулна слабост, ритъмни и проводни нарушения на сърдечната дейност, прояви от страна на централната нервна система). В случай на предозиране е достатъчно да се прекрати прилагането на лекарствения продукт. При по-тежко протичане може да се назначи симптоматично лечение. При водеща хиперкалиемия е подходящо извършването на диализа.
При прояви на симптоми на предозиране, незабавно се обърнете към лекар! Винаги прилагайте Паматон според инструкциите на лекуващия лекар.
По лекарско предписание! Приема се през устата с достатъчно количество течност, след хранене.

Възрастни:
Обичайната доза е по 2 таблетки 3 пъти на ден, като в тежки случаи може да се увеличи на 3 таблетки 3 пъти на ден в продължение на 1 седмица. След това дневната доза може да се намали до I таблетка 3 пъти дневно. При леки случаи, както и за продължителна профилактика или поддържащо лечение се назначава по 1 таблетка три пъти дневно.

Приложение при деца:
Няма данни за ефективното и безопасно приложение на продукта в детска възраст.
Ако имате впечатлението, че ефектът от приложението на Паматон® е по-силен от очаквания или недостатъчен, обърнете се към своя лекар или фармацевт.

ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ
Както и всеки друг лекарствен продукт, Паматон може да предизвика нежелани лекарствени реакции.
При спазване на посочения терапевтичен режим, нежеланите лекарствени реакции при прием на Паматон® са много редки, леки и бързо отзвучаващи при намаляване или спиране на приложението му. Много рядко могат да се наблюдават зачервяване на лицето, жажда, стомашно неразположение, гадене, повръщане, разстройство, понижаване на артериалното кръвно налягане, забавен пулс, забавени рефлекси, нарушения в нервно-мускулната проводимост, спазми, потискане на дишането, ритъмни нарушения, промени в кардиограмата.

Ако забележите каквито и да е нежелани реакции, които не са отразени в тази листовка, моля съобщете за това на лекуващия лекар или фармацевт.

 Да се съхранява на място недостъпно за деца. При температура под 25°С!Прочетете още свързани теми от Здраве и красота
здравна информация: Болница Токуда с безплатни онкологични прегледи от 4 до 12 февруари Онкологичните болести са много опасни, но не бива да забравяме, че ранното диагностициране увеличава силите ни в борбата с тях. Ето защо всички трябва да се информираме за безплатните кампании.
полезни съвети: Най-лошите типове секс, които да избягватеМакар че сексът е интимно изживяване и всеки може да решава как да му се наслади, има типове секс, които носят негативни емоции, особено когато се експериментира. Преди да решите дали да се отдадете на мига, преценете доколко експериментите могат да ви донесат негативни емоции, за да избегнете разочарование.
заболявания: ТуберкулозаТуберкулозата е хронично възпалително заболяване, което засяга предимно белите дробове. Заболяването е известно още от древността, като е доказано, че болестта е съществувала преди 18 000 години. Доказателства за съществуване на туберкулоза са открити при египетските мумии.
здравна информация: Повече от 110 000 българи са заразени с вируса на хепатит CСпоред Световната Здравна Организация болните от хепатит С в световен мащаб са повече от 170 милиона, като всяка година се заразяват нови 3- 4 милиона души
 
Мнения
Автор: Аптеки Оптима
От дата: 15/01/2011 09:01
Какво е Вашето мнение за "ПАМАТОН ТАБЛЕТКИ Х 50"?
уеб дизайн: Visign Studio - Jump into the web!