Аптеки оптима - здраве и красота!
тел: +359 878 292 513 | apteka@apteka-optima.com
Сигурни плащания с сигурни плащания
apteki optima icon apteki optima icon
ArganycaMerz PharmaceuticalsAquasourceАрдесKendy PharmaБалчоKorffSinguladermWalmarkJohn FriedaAbo PharmaNiveaYardley
ПЕНТИЛИН АМПУЛИ 100 МГ/ 5 МЛ

ПЕНТИЛИН АМПУЛИ 100 МГ/ 5 МЛ

Отстъпката не важи
за продукти в промоция
Цена:0.87 лв.
Продуктът се отпуска с рецепта и не може да бъде закупен онлайн
Телефон
за поръчка
+359 878 292 513
Работно време:
от Понеделник до Петък
09:00 часа - 17:00 часа
3/5
10 гласували
БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА за всяка поръчка над 100 лв. виж повече
България - само за Русе
от 0 до 20 лв над 20 лв
1.90 лв.Безплатна доставка

България
от 0 до 100 лв над 100 лв
4.30 лв.Безплатна доставка

Международна нормална
от 0 до 10000 лв
35.15 лв.

Доставката се извършва със Speedy. При заявка за друга курерска фирма от страна на клиента, клиентът заплаща сумата според ценовата листа на съответната куриерска фирма, независимо от стойността на поръчката му.

Извършваме доставка и с Еконт Експрес econt express, като цената е 3.99лв. - 7лв според вида на доставката.

Подробна информация Как да пазарувам?
Вижте още продукти от:

ПЕНТИЛИН АМПУЛИ 

 

Какво е Реntilin?
Реntoxufyline действа върху вискозитета на кръвта като понижава слепването на клетъчните й компюненти и  спонтанното повишаване на дефориируемостта на еритроцитите. По този начин подобрява кръвоснабдяването в малките кръвоносни съдове, по-специално микроциркулацията и снабдяването на тъканите с кислород.

За какво се използва Рentilin?
Той се използва за напреднали нарушения на периферната артериална циркулация (макро- и микроциркулация) предизвикани от артеросклероза, диабет и съдови спазми ( claudicatio intermittens, диабетна макро- и микроангиопатия, синдром на Reynaud).    

Преди да използвате Реntilin

Информирайте Вашия лекар, ако имате каквито и да било хронични заболявания, метаболитни нарушения, ако сте свръхчувствителни или, ако приемате други лекарствени продукти.

Кой не трябва да приема Рentilin?
Вие не трябва да приемате Реntilin:   

  • ако сте свръхчувствителни към реntoxufyline и към помощните вещества на лекарствения продукт;    
  • ако сте свръхчувствителни към ксантинови производни като: теофилин. кофеин, холин теофилинат, аминофилин или теобромин;    
  • ако сте претърпял остър инфаркт на миокарда;
  • ако страдате от обилно кръвотечение или кръвоизлив на ретината;
  • ако имате заболяване, свързано с повишен риск от кръвоизливи.

Специални мерки и предупреждения
Преди да започнете лечение с Реntilin, информирайте Вашия лекар, ако се лекувате за артеросклероза, повишено кръвно налягане, сърдечна недостатъчност, диабет, чернодробно или бъбречно нарушение, ако сте на хемодиализа или, ако имате много ниско или нестабилно кръвно налягане.
При напреднала атеросклероза, реntoxifyline не трябва да се инжектира в засегнатата артерия.
Реntilin трябва да се предписва внимателно на пациенти със сърдечна недостатъчност, защото кръвното налнгане може внезапно да се понижи (хипотония).
Внимателно трябва да се прилага и при пациенти с диабет, защото високите интравенозни дози реntoxifuline могат да засилят действието на инсулина или оралните хипогликемични средства.
Повишено внимание се изисква при пациенти с по-тежко чернодробно или бъбречно увреждане.
Дозировката трябва да се редуцира при пациенти с ниско или нестабилно кръвно налягане, защото могат да възникнат хипотония и стенокардия.
При пациенти с други заболявания и състояния, придружени с кървене (състояния след хирургични операции, пептична язва), трябва да се проследяват протромбиновото време (INR), хематокрита и хемоглобина.
Безопасността на приложение при пациенти под 18 годишна възраст не е доказана, затова те не трябва да приемат този лекарствен продукт.

Бременност и кърмене    
Консултирайте се с Вашия лекар или фармацевт преди да приемете какъвто и да било лекарствен продукт.
Ефектът на Реntilin върху плода не е проучен, затова той се назначава по време на бременност само, ако лекарят прецени, че е жизнено необходим. Реntilin и неговите метаболити преминават в майчиното мляко. Лекарят ще прецени дали той може да се използва по време на кърмене или дали кърменето трябва да се  преустанови.

Влияние върху способността за шофиране или работа с машини
Няма влияние върху способността за шофиране или работа с машини.

Как другите лекарствени продукти могат да взаимодействат с Реntilin?
Информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате или наскоро сте приемали  други лекарствени продукти, дори и такива без лекарско предписание.
Едновременното приложение на реntoxifyline и лекарствени продукти за понижаване на повишено кръвно налягане (антихипертензивни лекарствени продукти) засилва тяхното действие, затова дозата им трябва да се коригира. Пациенти, приемащи реntoxifyline едновременно с лекарствени средства предотвратяващи кръвосъсирването или такива, предотвратяващи тромбоцитната агрегация (антикоагуланти или антиагрегантни лекарствени продукти) може да повиши риска от кървене. Затова се изисква по-често проследяване на протромбиновото време (INR).
Високите интравенозни дози реntoxifyline могат да засилят действието на инсулина или оралните хипогликемични средства, затова тяхната доза трябва да се коригира. Серумните концентрации на реntoxifyline значително се повишават при едновременно приложение с циметидин. Трябва да се обърне внимание за признаците на предозиране на реntoxifyline при пациентите. Другите Н2-рецепторни антагонисти (фамотидин, ранитидин и низатидин) имат по-слабо влияние върху  метаболизма на реntoxifyline. Едновременното приложение на реntoxifyline и теофилин може да доведе до повишаване на серумните нива на теофилина. По тази причина серумните нива на теофилина трябва да се проследяват и дозировката на теофилин да се редуцира при необходимост.
Едновременното приложение на реntoxifyline и кеторолак може да доведе до удължаване на протромбиновото време и до повишаване на риска от кървене. Риска от кървене може да се повиши и при едновременното приложение на реpentoxifyline и мелоксикам. Едновременното приложение на тези лекарствени продукти не се препоръчва.
Ципрофлоксацин намалява метаболизма на реntoxifyline в черния дроб. Едновременното приложение на ципрофлоксацин и реntoxifiline може да доведе до повишаване на серумните концентрации на реntoxifyline. Ако едновременното лечение с реntoxifyline и ципрофлоксацин не може да бъде избегнато, дозата на реntoxifyline трябва да се намали на половина.

Как да се използва Реntilin?

Дозировка и начин на приложение
Точната дозировка и продължителността на лечението трябва да бъде определена от лекар.
За да се установи чувствителността на пациента към реntoxifyline, в началото трябва да му се приложат 50 mg pentoxifyline (половината от една ампула) разредени с 10 ml физиологичен разтвор (0,9% разтвор на NaСl).
Интраартериалното приложение на реntoxifyline се препоръчва само в извънредни случаи и само при пациенти с тежко застрашени крайници, при които друго лечение е било неуспешно.
Лечение с инжекции: 1 ампула (100 мг) дневно се инжектира бавно (около 5 минути) на пациент, лежащ на гръб или интравенозно или интраартериално.

Дозировка при инфузионно лечение:

Интраартериална инфузия
Начална доза- 100 мг в 100 мл физ.р-р
Поддържаща доза- 100 мг до 400 мг в 100 мл. физ.р-р
Обща дневна дозировка- 1200 мг.
Продължителност на инфузията- от 10 до 30мин.

Интравенозна инфузия:
Начална доза- 100 мг в 250 мл физ.р-р
Поддържаща доза- 30 мг до 50 мг/час
Обща дневна дозировка- 800- 1200 мг.
Продължителност на инфузията- от 90 до 180 мин.

Непрекъсната итравенозна инфузия:
Поддържаща доза- 0,6 мг/кг/час
Обща дневна дозировка- 1200 мг.
Продължителност на инфузията- 24 часа

Когато клиничното състояние се подобри, парентералното лечение се заменя с перорална терапия с Реntilin таблетки.

Дозировка при бъбречна недостатъчност:
При креатининов клирънс под 10 ml/ min (0,16 ml /s), дозите се понижават до 50- 70% от обичайните.
Ако имате впечатление, че ефекта от лекарствения продукт е твърде силен или твърде слаб, трябва да се консултирате с Вашия лекар или фармацевт.

Ако сте приели повече Рntilin отколкото би трябвало
При предозиране могат да се проявят следните симптоми: зачервяване на лицето,
сънливост, понижаване на кръвното налягане, загуба на съзнание, гадене, повръщане, повишена температура, безпокойство, гърчове.
Ако мислите, че сте приели по-висока доза от лекарствения продукт, отколкото би трябвало трябва да се консултирате с Вашия лекар незабавно.

 Възможни нежелани лекарствени реакции

Както всички лекарствени продукти, Реntilin може също да прояви нежелани лекарствени реакции.
Може да се появи зачервяване на лицето, главоболие, замаяност, безсъние, тремор, болка в гърдите и засилено сърцебиене.
Възможни са също и реакции на свръхчувствителност (сърбеж, зачервяване на кожата, уртикария, ангиоедем, шок).
Много рядко може да се появи хипотония, възбуда, гадене, повръщане, диария, холестаза, повишение на активността на чернодробните ензими, хипогликемия, тромбоцитопения, левкопения, удължаване на  протромбиновото време (или  повишаване на INR) или кръвоизлив в ретината.
Болшинството от нежеланите реакции са дозозависими. Ако дозата на Реntilin се намали, те отслабват или дори изчезват. В редки случаи се налага спиране на лечението.
Ако забележите каквито и да било нежелани реакции, дори и такива, които не са описани в тази листовка, моля, информирайте Вашия лекар или фармацевт.

 Съхранение на Реntilin

Условия за съхранение
Да се съхранява под 25° С.
Да се съхранява на места, недостъпни за деца.

Срок на годност:
Лекарственият продукт не трябва да се използва след срока на годност, посочен на опаковката.
Информация за предписване

Прочетете още свързани теми от Здраве и красота
здравна информация: Грипната епидемия ще започне от средата на януариГрипът представлява остро инфекциозно заболяване и се счита за една от най-заразните инфекции. Заболяването се характеризира с рязко изразена интоксикация на организма. То се разпространява циклично, под формата на епидемии, които е възможно да прерастнат в пандемии. Грипът има много кратък инкубационен период и се предава много лесно по въздушно-капков път.
полезни съвети: 6 натурални алтернативи на антибиотицитеВ студените месеци обикновено боледуваме по-често. И макар че никога не бива да пренебрегваме съветите на лекарите, можем да заменим част от лекарствата с полезни билки и храни. Те не могат да помогнат, когато боледуваме сериозно и трябва да пием антибиотици, но можем да ги употребяваме профилактично срещу болести и при не толкова сериозни простудни заболявания.
здравна информация: В България има потребност от национална програма за борба с епилепсиятаПреди 1 година в УМБАЛ Св. Иван Рилски беше открит център за епилептична хирургия. Досега в него са лекувани оперативно 25 пациента, като при 17 от тях е налице пълно отсъствие на простъпи след извършване на медицинската интервенция, а при 21 от пациентите е постигнато значително подобряване на състоянието.
полезни съвети: Хъркането – как да се справим с него?Вероятно сте сред 45-те % от нормалните възрастни, които хъркат от време на време или познавате такива. Често хъркането е тема на шеги, но като цяло е доста сериозен проблем, тъй като може да е свързано или да води до сърдечно-съдови проблеми.
 
Мнения
Автор: Аптеки Оптима
От дата: 15/01/2011 09:01
Какво е Вашето мнение за "ПЕНТИЛИН АМПУЛИ 100 МГ/ 5 МЛ "?
уеб дизайн: Visign Studio - Jump into the web!