Аптеки оптима - здраве и красота!
+359 878 292 513 | apteka@apteka-optima.com
Сигурни плащания с сигурни плащания
apteki optima icon apteki optima icon
GncPharmascience IncNiveaPurelogicolExfoliacBeauty FormulasAbo PharmaGalenicIklenЕвелин 29Vita HerbLieracPhyto
САЛОФАЛК ТАБЕТКИ 500 МГ Х 100

САЛОФАЛК ТАБЕТКИ 500 МГ Х 100

Цена:50.39 лв.
Продуктът се отпуска с рецепта и не може да бъде закупен онлайн
Телефон
за поръчка
+359 878 292 513
Работно време:
от Понеделник до Петък
09:00 часа - 17:00 часа
3/5
10 гласували
БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА за всяка поръчка над 100 лв. виж повече
България - само за Русе
от 0 до 20 лв над 20 лв
1.90 лв.Безплатна доставка

България
от 0 до 100 лв над 100 лв
5.49 лв.Безплатна доставка

Международна нормална
от 0 до 10000 лв
37.99 лв.

Подробна информация Как да пазарувам?
Вижте още продукти от:

САЛОФАЛК ТАБЕТКИ

 

ПОКАЗАНИЯ

- Лечение на острия пристъп и профилактика срещу рецидивите (превантивно лечение) на улцерозния колит (хронично възпалително заболяване на дебелото черво).

- Лечение на острия пристъп на болестта на Crohn (хронично възпалително заболяване на червото).

ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ:

Кога ме трябва да приемате Salofalk® 500

Вие не трябва да приемате Salofalk® 500 при предшестваща свърхчувствителност към салицилова киселина ,ацетизал или някоя друга съставка -тежко нарушение на чернодробната или бъбречна функция

- активна стомашна или дуоденална язва

- болестно повишена склонност към кървене (хеморагична диатеза) Кога можете да приемате Salofalk® 500 само след консултация с вашия лекар Тези случаи , при които вие може да приемате Salofalk® 500 само в условия на специален лекарски контрол са описани по-долу. Обърнете се към вашия лекар за допълнителни разяснения.Това се отнася също ако сте имали такива инциденти в миналото.

Ако знаете, че сте свърхчувствителни към препарати, съдържащи сулфасалазин (една субстанция сродна с месалазина)тогава вие може да започнете лечение със Salofalk® 500 само под внимателно лекарско наблюдение ( виж нежелани реакции)

Какво трябва да знаете относно употребата по време на бременост и кърмене

През първите три месеца на бременността,Salofalk ©500 не би трябвало да се употребява освен при стриктно показана необходимост.Жените , които желаят да имат деца ще трябва да изчакат да забременеят във фазата когато заболяването не налага лечение или когато получават възможно най-малка дозировка.Ако заболяването позволява,лечението би могло да прекъсне през последните 2-4 седмици на бременността.За сега опитът с използване на месалазин по време на кърмене е недостатъчен.Ако лечението през този период е наложително кърмачето трябва да се отбие още повече, че експериментални проучвания показват че малки количества месалазин преминават в кърмата.Какво трябва да се знае за прилагане на продукта при кърмачета и малки децаSalofalk® 500 не трябва да се използва за лечение на кърмачета и малки деца,тъй като опитът в тази възрастова група е недостатъчен.

 ПРЕДПАЗНИ МЕРКИ И ПРЕДУПРЕЖДЕНИЯ

Какви предпазни мерки трябва да се съблюдават

Salofalk ®500 трябва да се употребява под лекарско наблюдение.Изследването на кръв и урина преди и по време на лечението трябва да се извършва по лекарска преценка.Като указание се препоръчват една проверка 14 дни след началото на лечението,а след това още 2-3 пъти през 4-седмични интервали.Ако резултатите са нормални/тогава е достатъчна една проверка на тримесечие,или незабавно при поява на допълнителни болестни симптоми.За преценка на бъбречната функция се препоръчва изследване на уреята и креатинина в кръвта и на седимента в урината.Възможно е повишаване нивото на метхемоглобина. В случай на нарушена белодробна функция и в частност астма е необходимо лечението със Salofalk® 500 да се провежда под непосредствено лекарско наблюдение.

ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ С ДРУГИ ЛЕКАРСТВА

Какви други лекарства може да повлияят на действието на Salofalk® 500 или сами да бъдат повлияни от него

Отбележете.че тази информация се отнася също и за лекарства , които са били приемани доскоро!

-Антикоагуланти от кумаринов тип(противосъсирващи лекарства) Възможно засилване на противосъсирващия ефект (повишен риск от кървене в стомашно-чревния тракт)

-Сулфанилуреини (лекарства , които намаляват кръвната захар) Възможно засилване на описания ефект.

-Метотрексат(агент който подтиска клетъчния растеж) Възможно засилване на токсичният му ефект.

-Ргobenecid/сулфинирацон(лекарства , които улесняват отделянето на пикочна киселина от бъбрека) Възможно намаляване на описания ефект.

-Спиронолактон/фуроземид (лекарства , които имат пикочогонен ефект) Възможно намаляване на пикочогонния ефект.

-Рифампицин(лекарство за лечение на туберкулоза) Възможно намаляване натубуркулостатичния ефект

-Глюкокортикоиди (кортизоноподобни противовъзпалителни агенти ) Възможно засилване на нежеланите реакции от стомаха.

При един болен който е получавал едновременно месалазин и комбинация от азатиоприн и б-меркапто- пурин(цитостатични агенти) е наблюдавана панцитопения (намаляване броя на всички кръвни клетки).

МОЛЯ ИНФОРМИРАЙТЕ ВАШИЯ ЛЕКАР ЗА ЛЕКАРСТВАТА , КОИТО ПРИЕМАТЕ ПОНАСТОЯЩЕМ

ИНСТРУКЦИИ ЗА ДОЗИРОВКА,НАЧИН И ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ НА УПОТРЕБА

Приложете следващите инструкции,освен ако вашият лекар не ви е дал друго предписание за Salofalk 02)500.Следвайте внимателно упътванията за употреба,тъй като в противен случайSalofalk® 500 няма да може да действува правилно..

Как и кога трябва да вземете Salofalk® 500

За лечение на остър пристъп от болестта на Crohn:

В зависимост от клиничните нужди на отделния болен се назначават 3 пъти дневно ! до 3 таблети Salofalk ®500mg (равностойни на 1.5 до 4.5g месалазин дневно).

За лечение на остър пристъп отулцерозен колит:

В зависимост от клиничните нужди но отделния болен се приемат 1 до 2 таблети Salofalk® 500mg 3 пъти дневно (равностойни на 1.5 до 3.0g месалазин дневно).

За предотвратяване на рецидиви отулцерозен колит:

трябва да се приема 1 таблета Salofalk® 500mg 3 пъти дневно (равностойна на 1.5g месалазин дневно).Как и кога трябва да вземате Salofalk® 500mg

Вие трябва да приемате таблетите с много течност 1 час преди хранене сутрин,на обяд и вечер.Важно е да вземате таблетите Salofalk® 500 редовно и последователно,защото само по този начин може да постигнете успешно оздравяване .

Колко продължително трябва да вземате Salofalk® 500 mg

Продължителността на лечение зависи от естеството , тежеста и протичането на заболяването.Вашият лекар ще реши колко време ще продължи лечението във вашия случай.

ГРЕШКИ ПРИ УПОТРЕБА И ПРЕДОЗИРАНЕ

Какво трябва да се направи ако вземете повече от предписаните таблети Salofalk® 500mg

До сега не са известни случаи на отравяне.Благодарение на специфичните качества на месалазина в Salofalk® 500mg не са известни никакви признаци на отравяне дори след употреба на високи дози. Тъй като според съвременните познания ^достигането на ексцесивно високо ниво на лекарството в кръвта не е вероятно,не се налагат никакви контрамерки.В случай на съмнение.информирайте вашия лекар, за да реши какво да прави.

Ако сте взели повече таблети Salofalk ©500 ,вземете следващата доза както е предписана, без да я намалявате

Какво трябва да правите ако сте взели по-малко таблети Salofalk® 500mg или сте пропуснали една доза

Не се опитвайте да поправите грешката си като вземете повече таблети следващия път.а просто продължете лечението с обичайната доза.Ако разберете бързо,че сте пропуснали една доза,вие може да я вземете веднага.В случай,че разберете това кратко време преди вземането на следващата доза вземете само с вашия лекар преди да прекъснете поради нежелани реакции лечението със Salofalk® 500mg или да го спрете преди да е завършено.

НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ

Какви нежелани реакции може да се срещнат по време на лечение със Salofalk® 500mg и какви мерки се препоръчват ,за да се справим с тях

Нежелани реакции засягащи стомашно-чревния трактРядко се съобщава за коремен дискомфорт,диария,повече газове,гадене и повръщане.

Нежелани реакции засягащи централната нервна системаВ отделни случаи по време на лечение с месалазин са били наблюдавани главоболие и замайване.

Нежелани реакции на свърхчувствителност:В редки случаи са възможни реакции на свърхчувствителност, които не зависят от дозата и са общи за салициловата киселина и нейните производни(ацетизал),такива като алергичен кожен обр.ив(екзантем),лекарствена треска,спазъм на въздушните пътища (бронхоспазъм),възпаление на обхващащата сърцето ципа и на сърдечния мускул (перикардит и миокардит),остро възпаление на панкреаса (панкреатит),и възпалителни промени на бъбреците с нарушение на функцията им (интерстициален нефрит). Единични случаи на алергично възпаление на въздушните сакчета на белия дроб (алергичен алвеолит) са били наблюдавани.В отделни случаи цялото дебело черво е било възпалено(панколит).При препарати със сходна на месалазина химическа структура е наблюдаван един подобен на лупус еритематодес синдром с пеперудо- образен обрив на лицето.

Други нежелани реакции:Мускулни и ставни болки (миалгия и артралгия) се срещат рядко. Промени в съотношението на кръвния пигмент (повишено ниво на метхемоглобин) не могат да се изключат поради химичната структура на активната съставка на продукта месалазин.

В отделни случаи след употреба на месалазин-съдържащи лекарства са наблюдавани промени в кръвната картина характеризиращи се с намаление на броя па червените и белите кръвни клетки и тромбоцитите (апластична анемия, агранулоцитоза,панцитопения,неутропения,левкопения или тромбоцитопения ). Има единични съобщения за алергично възпаление на черния дроб (хепатит) и такива за промени в показателите на чернодробната функция (повишени трансаминази).

Предупреждения:

Болните с доказана свърхчувствителност към препарати, съдържащи сулфасалазин, трябва да започват лечение със Salofalk ®500mg само под непосредствено лекарско наблюдение.При поява на остри симптоми на непоносимост като:спазми,остра коремна болка ,треска, силно главоболие или кожен обрив, лечението трябва да бъде спряно незабавно!(виж също противопоказания). В редки случаи при оперирани болни с частично отстранено тънко черво или с операция в близост с прехода между тънкото и дебело черво (илеоцекалната клапа) таблетите Salofalk® 500 mg се отделят неразтворени с изпражненията поради твърде ускорения пасаж през червата. Ако вие сте от тази група болни и имате същия проблем,посъветвайте се с ващия лекар.Кажете на вашия лекар ако имате нежелани реакции, особено ако те не са посочени в тази листовка !

ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СРОКА НА ГОДНОСТ

Датата на изтичане срока на годност на лекарсвото е отпечатана върху блистера и на кутията.

Не използвайте лекарството след тази дата !

ОПАКОВКА

Оригинална опаковка от50таблети(N1) Оригинална опаковка от 100 таблети{N2) Оригинална опаковка от 300 таблети(N3) Болнична опаковка от 300 таблети

СЪХРАНЕНИЕ

Винаги осигурявайте съхранение на таблетите Salofalk® 500mg на недостъпно за деца място!

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА БОЛНИЯ

Salofalk® 500 пентеросолвентни (разтворими в червата )таблети Вашият лекар ви е предписал Salofalk® 500mg таблети,тъй като страдате от хронично възпаление на дебелото черво (улцерозен колит).Sa!ofaIk 500mg таблети имат директно противовъзпалително действие върху промените в съединителната тъкан и лигавицата на дебелото черво,причинени от заболяването.Това лекарство се е оказало извънредно ефективно и добре поносимо. Целта на лечението е да преустанови настоящите симптоми. Вие можете да постигнете това ако употребявате таблетите Salofalk 500mg редовно, както ви е посочено от вашия лекар.С оглед предотвратяване рецидивите на симптомите на възпалението след като същото е отстранено е важно лечението със Salofalk® 500mg таблети да продължи и по време на безсимптомния период след острата фаза.Вашето активно съдействие в този безсимптомен период е съществено за успеха на лечението. Следвайте съветите на вашия лекар и спазвайте контролните срещи. По този начин вие ще имате съществено участие в отстраняването на вашите симптоми и предотвратяването на рецидивите.

 
Мнения
Автор: Аптеки Оптима
От дата: 15/01/2011 09:01
Какво е Вашето мнение за "САЛОФАЛК ТАБЕТКИ 500 МГ Х 100"?
Прочетете още свързани теми от Здраве и красота
полезни храни: Сусам за калций и здрав черен дробОще от времената на Древен Вавилон жените са използвали сусама в грижа за своята хубост. В Индия са го давали на воините, за да имат енергия и сила. Сусамът има приложение при различни видове инфекции.
полезни съвети: Разболява ли ви климатикът?За много от нас наличието на включен климатик е необходимо в топлите и влажни месеци през лятото. Но проучвания показват, че всъщност климатикът може да навреди на здравето ни. Едни от неблагоприятните влияния, които климатикът може да ви причини са главоболие, умора, дразнене по кожата и очите, проблеми с горните и долните дихателни пътища и да доведе като симптом и от това да не може да си поемете дъх, стягане в областта на гърдите, кихане, както и болно и сухо гърло.
заболявания: Ендометриозата – заболяване, което се среща при всяка втора женаСпоред статистиката, от ендометриоза страда всяка втора жена, но при повечето тя не се проявява открито и се диагностицира само с ултразвуково изследване. При някои млади жени тя дори е вродена.
във форма: 25 начина да редуцирате по 500 калории на ден – част 2Голямо смути може да съдържа до 800 калории. Това наистина може да увеличи много приеманите калории за седмицата. Вариант за да избегнете това е да започнете с овесена каша с кафява захар и резени банани и чаша черно кафе. Така спестявате 518 калории.
уеб дизайн: Visign Studio - Jump into the web!