Аптеки оптима - здраве и красота!
тел: +359 878 292 513 | apteka@apteka-optima.com
Сигурни плащания с сигурни плащания
apteki optima icon apteki optima icon
English Soap CompanyDicrassinAmbrosФитофармаPiz BuinNiveaNobelMerz PharmaceuticalsGeo NutritionAbocaKendy PharmaVitabioticsHaya Labs
КЛИНДАМИЦИН КАПСУЛИ 150 МГ.  2 Х 8

КЛИНДАМИЦИН КАПСУЛИ 150 МГ. 2 Х 8

Отстъпката не важи
за продукти в промоция
Цена:8.94 лв.
Продуктът се отпуска с рецепта и не може да бъде закупен онлайн
Телефон
за поръчка
+359 878 292 513
Работно време:
от Понеделник до Петък
09:00 часа - 17:00 часа
3/5
10 гласували
БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА за всяка поръчка над 100 лв. виж повече
България - само за Русе
от 0 до 20 лв над 20 лв
1.90 лв.Безплатна доставка

България
от 0 до 100 лв над 100 лв
4.30 лв.Безплатна доставка

Международна нормална
от 0 до 10000 лв
35.15 лв.

Доставката се извършва със Speedy. При заявка за друга курерска фирма от страна на клиента, клиентът заплаща сумата според ценовата листа на съответната куриерска фирма, независимо от стойността на поръчката му.

Извършваме доставка и с Еконт Експрес econt express, като цената е 3.99лв. - 7лв според вида на доставката.

Подробна информация Как да пазарувам?
Вижте още продукти от:

Клиндамицин Актавис твърди желатинови капсули 150 mg Clindamycin.

Лекарствено вещество в една капсула Clindamycin Actavis: Clindamycin 150 mg

Помощни вещества: пшенично нишесте, лактоза монохилрат, магнезиев стеарат, силициев'диоксид колоиден безводен.

Състав на твърдата желатинова капсула: тяло- азорубин (Е 122), индигокармин ( Е13 2), титаниев диоксид (Е 171), желатин ; капаче- азорубин( Е 122), индигокармин (Е132), титаниев диоксид (Е 171), желатин.
Clindamycin Actav-is твърди желатинови капсули 150 mg, осем броя капсули в блистер от PVC/A1 фолио, два блистера в опаковка.


 1. КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА КЛИНДАМИЦИН АКТАВИС И ЗА КАКВО СЕ ПРИЛАГА

Клиндамицин Актавис е широкоспектърен антибиотик, който спира развитието на болестотворни микроорганизми, а във високи дози ги унищожава. Клиндамнцин Актавис се прилага за лечение на инфекции, причинени от чувствителни на антибиотика анаеробни бактерии и аеробни Грам-положителни бактерии, като стрептококи, стафилококи и пневмококи, както и чувствителни щамове Chlamydia trachomatis като:

• " Инфекции, на горните дихателни пътища и ушите, носа и гърлото - тонзилит, фарингит,' синуит, възпаление на средното ухо и скарлатина;

• Инфекции на долните дихателни пътища - бронхит, пневмония, абсцес, емпием;

• Инфекции- на кожата и меките тъкани - акне, фурункулози, целулит, импетиго, абсцеси, инфектирани рани; при специфични инфекции като еризипел и панаринкум;

• Костни и ставни инфекции - остеомиелит и септичен артрит;

• - Гинекологични инфекции - ендометрит, колпит, тубо-овариален абсцес, салпингит. и възпалителни заболявания на органите на малкия таз в комбинация с подходящ антибиотик, подходящ при Грам-отрицателни " аероби; при цервицити, причинени от Chlamydia trachomatis;

• Интраабдоминални инфекции - перитонит и интраабдоминални абсцеси (причинени от анаеробни микроорганизми, които нормално се срещат в стомашно-чревния тракт) в комбинация с антибиотици, които действат на Грам-отрицателни аеробни микроорганизми;

• Селтицемия.и ендокардит - в случаите, когато предварително е доказан бактерицидния ефект по отношение на причинителите при концентрация на продукта; която се достига в серума;

• Одонтогенни инфекции - периодоитален абсцес и периодонтит;

• Токсоплазмозен енцефалит при пациенти със СПИН (в комбинация с пириметин);.

• Пневмония, дричинена от Pneumocystis carina при пациенти със СПИН - при 'пациенти, които не се повлияват от конвенционалната терапия в комбинация с примаквин."

 

2. КАКВО Е НЕОБХОДИМО ДА ЗНАЕТЕ ПРЕДИ ЗА ЗАПОЧНЕТЕ ЛЕЧЕНИЕТО С КЛИНДАМИЦИН АКТАВИС

Клиндамицин Актавис'не се прилага при:

Свръхчувствителност към лекарственото вещество линкомицин или към някои от помощните вешества,
При приложението на този лекарствен продукт имайте предвид следното:
Тъй като лечението с Клиндамицин Актавис е свързано с поява на антибиотикът трябва да се прилага само при сериозни инфекции, когато употребата на друг антибактериален продукт е противопоказана. Клиндамицин Актавис е антибактериален продукт от втора линия за лечение на инфекции причинени от чувствителни щамове пневмококи. стрептококи и стафилококи при пациенти салергия към пеницилин. Той не трябва да се използва за лечение на небактериални инфекции, например на горните дихателни пътища.
Клиндамицин Актавис трябва да се прилага с внимание на пациенти със стомашно-чревни заболявания, особено с колити, тъй като може да предизвика тежък псевдомембранозсн колит като резултат от развитието на Clostridium difficile. В редки случаи няколко седмици след спиране на лечението с Клиндамицин Актавис е възможно да:- се появят диарии и колити. Обикновено леките форми на псевдомембранозен колит отзвучават след спиране на лечението. При средно-тежките и-тежките случаи е необходимо лечение с ванкомицин и метронидазол, кортикоиди/водиоелектролитни разтвори и протеини,
Възможна е появата на алергии - кожни обриви, уртикария, зачервяване на кожата. При такива пациенти лечението с Клиндамицин Актавис трябва да се преустанови и да се назначи подходяща терапия.
При случаи на свръхчувствителност към Линкомкцин е възможна поява на кръстосана алергия.

- При пациенти с алергична диатеза е необходимо особено внимание при прилагането на антибиотика.
При продължително лечение с Клиндамицин Актавис може да се наблюдава свръхрастеж на нечувствителни микроорганизми - например дрожди. При поява на суперинфекпия с такива микроорганизми, приемането на антибиотика трябва да се прекрати и да се назначи подходяща терапия според клиничната картина. Не е необходима промяна, в дозировката при болни с бъбречно заболяване. При пациенти с умерено до тежко чернодробно увреждане се наблюдава удължаване на времето на полуелиминиране на Клиндамицин Актавис. При пациенти с чернодробно увреждане обикновено не се налага намаляване на дозата, но е подходящо удължаване на интервала на дозиране (на 8 или 12 часа) и периодично проследяване на чернодробните ензими. При продължителен курс на лечение трябва да се следят бъбречната, чернодробната и хемопоетичната функции. Продуктът не се прилага за лечение на менингити поради минималните концентрации, които достига в цереброспииалната течност дори при възпалени менинги.

Клиндамицин Актавис е подходящ за лечение при пациенти, алергични на пеницилин като, алтернатива.

Приложение на Клиндамицин Актавис н прием на храни и напитки


Няма данни за необходимост от специален хранителен режим или ограничения на определени видове храни и напитки по време на лечението с този продукт. -За да be избегне дразнещото действие на Клиндамицин Актавис върху стомашната лигавица, антибиотикът трябва да се приема с много течности.

 

Бременност

Преди прием, на каквито и да е лекарствени продукти се консултирайте с лекуващия Ви лекар или с фармацевт
Клиндамицин Актавис се прилага при бременност само при строги показания ако ползата от лечението надхвърля възможния риск за плода.

 Кърмене
Преди прием на каквито и да е лекарствени продукти се консултирайте с лекуващия Ви лекар или с фармацевт
Клиндамнцин Актавис се отделя с майчиното мляко и затова не се прилага в периода на кърменето.

 

Шофиране и работа с машини

Клиндамицин Актавис не оказва влияние върху способността за шофиране и работа с машини 
Приемане на други лекарства
Моля, информирайте своя лекуващ лекар или фармацевт ако приемате или скоро сте приемали скоро други лекарствени продукти, дори ако те не са Ви били предписани от лекар'
Едновременното прилагане на Клиндамицин Актавис с продукти, които намаляват нормалното движение на червата може да засили ефекта им и да влоши • състоянието на болния при поява на колит.
Поради противоположен ефект на Клиндамицин Актавис и еритромицин не се препоръчва едновременното им прилагане.
Клиндамицин Актавис засилва действието на пеницилин, гентамицин, цефтазидим, цефокситин, цефотаксим, мезлоцилин, метронидазол, ципрофлоксацкн. Клиндамицин Актавис потиска нервно-мускулното предаване и при едновременно прилагане с невро-мускулни блокери, миорелаксанти или общи анестетици може да се увеличи нервно-мускулната блокада, което може да доведе до мускулна слабост и даже апнея.

 

Данни за помощните вещества

Продуктът съдържа оцветител Е 122, който може да причини алергичен тип реакции, включително аетма. Рискът от алергии е по-голям при алергични към аспирин пациенти.
Лекарственият продукт съдържа пшенично нишесте, което може да представлява опасност за хора с глутенова ентеропатия,

 

3. КАК СЕ ПРИЛАГА КЛИНДАМИЦИН АКТАВИС

Винаги приемайте, Клиндамицин Актавис според инструкциите на лекуващия лекар!
Дозата и начина на приложение се определят от тежестта на заболяването, състоянието на болния и чувствителността на причинителя.

Възрастни

Обичайната доза е 600-1800 mg дневно, разпределени в 2, 3 или 4 прием на. еднакви дози."За да се избегне дразнещото действие на Клиндамицин Актавис върху стомашната лигавица, лекарствения продукт се приема с пълна чаша вода


Деца над 30 кг

8-25 mg/kg за 24 ч., разделени на 3-4 приема; при тежки инфекци 6-20 mg/kg за 24 ч, разделени на 3-4 приема.

 Продължителността на лечението варира в широки граници в зависимост от тежестта на заболяването. При инфекции, причинени от Р-хемолитични стрептококи и за профилактика на ревматични рецидиви продължителността на лечението е поне 10 дни,

Малария

Възрастни - 10-20 mg/kg дневно и деца - 10 mg/kg дневно, разделени на 2 приема през 12 часа в продължение на 7 дни самостоятелно или в комбинация с хинин (12 mg/kg) на 12 часа или хлороквин (15 до 25 mg на 24 часа) в продължение на 3-5 дни.

Профилактика на инфекциозния ендокардит

Възрастни - единична доза 600 mg 1 час преди процедурата;
Деца - еднократна доза от 20 mg/kg 1 час преди процедурата.

Ако сте приели по-голямо количество от лекарството

При прием на по-висока доза от предписаната веднага се обърнете за помощ към лекар! 
При предозиране обикновено се появява гадене, повръщане, коремни болки. Прилагат се обичайните мерки - стомашна промивка, приложение на активен въглен, симптоматично и поддържащо лечение.
Клиндамицин' Актавис не може да се изведе ефективно от организма чрез хемо-или перктонеална диализа.
Ако сте пропуснали да приложите Клиндамицин Актавис
Ако сте пропуснали да приемете поредната доза, то приемете пропусната час по-скоро, но се не я. приемайте едновременно със следващата.

4. ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ

Както всеки друг лекарствен продукт, Клиндамицин Актавис може за предизвика нежелани лекарствени реакции
Могат да се наблюдават следните нежелани реакции:

• От страна на стомашно-чревния тракт - гадене, повръщане, възпаление на лигавицата на хранопровода, коремни болки, диария; рядко псевдомембранозен колит, характеризиращ се с продължителна и упорита диария и изхождане на кръвно-слузеста маса; при продължително лечение -нарушение на чернодробната функция или поява на жълтеница;

• -Алергични реакции - кожни обриви, уртикария, морбилиподобен обрив,
еритема мултиформе, понякога наподобяващи синдром на Стивънс-Джонсън; рядко - анафилактичен шок;

• От страна' на кожата и лигавиците - сърбеж в областта на половите органи, възпаление на лигавицата на влагалището, в редки случаи дерматит;

• От страна на отделителната система - в редки случаи увеличаване на уреята . и креатинина, намаляване на отделянето на урина, белтък в урината.

 • .От страна на кръвта - намаляване броя на белите кръвни клетки, и кръвните плочки, което обикновено е преходно;

• Други ставни възпаления много рядко.

Ако забележите каквито и да е нежелани реакции, които не са отразени в тази листовка, моля съобщете за това на лекуващия лекар или фармацевт.

 

5. УСЛОВИЯ НА СЪХРАНЕНИЕ

При температура под 25° С! Срок на годност: 3 (три) години

 

Прочетете още свързани теми от Здраве и красота
полезни съвети: Как да съхраните зрението си за по-дългоКомбинирайте тези стратегии и дейности, за да поддържате зрението си в добро състояние по-дълго. Ако спазвате тези практики редовно, ще се радвате на здрави очи и ще избегнете твърде ранната нужда от очила. Те осигуряват на организма полезни вещества и стимулират кръвообръщението.
заболявания: БенкиБенката, melanucitus nevus, е доброкачествено пигментно петно на кожата. То се дължи на увеличаване на броя на меланоцитите в базалния слой на епидермиса. Цветът на бенките се дължи на количеството меланин, което се съдържа в клетките
полезни съвети: Природно лечение на подути лимфни възли - част първаВсички ние в даден период от живота сме усещали болка под мишницата или по врата, това е подут лимфен възел, който показва, че тялото ни се бори с определена инфекция. Дори в някои случаи е знак за рак, затова ако остане подут дълго време е добре да се консултирате с лекар. Разбира се, не всички подутини са знак за нещо страшно. Ето и няколко домашни лека които да преборите болезненото топче.
предизвикателство: Полезни храни, които се борят с инфекциитеИнфекцията е част от имунния отговор на тялото, като без тях то няма да може да се лекува. но когато тя излезе извън контрол, може да увреди тъканите. Вашият начин на хранене има огромно влияние върху процесите на възпаление, като се смята, че захарта и наситените мазнини предизвикват повече инфекции, а други храни са способни да се преборят с тях без лекарства. Вижте кои са те, за да ги включите в менюто си.
 
Мнения
Автор: Аптеки Оптима
От дата: 15/01/2011 09:01
Какво е Вашето мнение за "КЛИНДАМИЦИН КАПСУЛИ 150 МГ. 2 Х 8"?
уеб дизайн: Visign Studio - Jump into the web!