Аптеки оптима - здраве и красота!
+359 878 292 513 | apteka@apteka-optima.com
Сигурни плащания с сигурни плащания
apteki optima icon apteki optima icon
Natur PharmaКокона КозметиксEwopharmaVita HerbHerba MedicaHaya LabsYardleyБалчоSvrCouleur CaramelBouroffPranaromEsi
АТОРИС ТАБЛЕТКИ 20 МГ Х 30

АТОРИС ТАБЛЕТКИ 20 МГ Х 30

Цена:4.40 лв.
Продуктът се отпуска с рецепта и не може да бъде закупен онлайн
Телефон
за поръчка
+359 878 292 513
Работно време:
от Понеделник до Петък
09:00 часа - 17:00 часа
3/5
10 гласували
БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА за всяка поръчка над 100 лв. виж повече
България - само за Русе
от 0 до 20 лв над 20 лв
1.90 лв.Безплатна доставка

България
от 0 до 100 лв над 100 лв
5.49 лв.Безплатна доставка

Международна нормална
от 0 до 10000 лв
37.99 лв.

Подробна информация Как да пазарувам?
Вижте още продукти от:

АТОРИС

 

Аторис е лекарство отпускащо се по лекарско предписание. Аторис се използва за регулирането на нивата на липидите в кръвта. Аторис се използва при стенокардия.

Как действа Аторис?

Аторис инхибира образуването на холестерол в черния дроб, като по този начин регулира нивото на липидите в кръвта. Поради по-слабото образуване на холестерол в черния дроб и неговото съдържание в чернодробните клетки се редуцира. : Максимален терапевтичен ефект се постига приблизително след 2-4 седмичен прием.

Кога да използваме Аторис?

Аторис се прилага за регулиране нивото на плазмените липиди, когато изследванията показват, че независимо от диетата бедна на мазнини, нивата на някои от тях персистират холестерол с ниска плътност и триглинериди. Добре известно е ,че високите нива на тези липиди водят до развитие на различни сърдечносъдови заболявания. Тогава вашият лекар ви предписва Аторис. По време на лечението с Аторис вие трябва да продължите диетата бедна на мазнини съобразно инструкциите на лекуващия лекар

Кога не трябва да се прилага Аторис?

Не приемайте Аторис:

• Ако сте бременна или очаквате бременност

• Ако сте с белодробно заболяване

• Ако имате чернодробно заболяване

• Ако имате заболяване на мускулатурата

• Ако в миналото сте имали реакции на свръхчувствителност (обрив. затруднения при дишане, рязко спадане на кръвното налягане) при приемане на atorvastatin или някои от другите съставки

Предпазни мерки и предупреждения

Моля информирайте Вашия лекар за наличието на хронично или метаболитно заболяване (на обмяната на веществата), ако, сте с високо кръвно или вземате други медикаменти.

Аторис влияе върху чернодробната функция. Това може да доведе до повишаване на някои субстанции /ензими/ екскретирани от черния дроб. Независимо; че тази екскреция обикновено е малка и с неголямо значение, лекарят може. да препоръча изследване на ензимите преди началото на лечението и да ги проследи по време на последното. Вашият лекар е този който ще определи колко често това е необходимо. В случай на повишаване нивото на ензимите трябва да преустановите лечението. Ако сте имал чернодробни проблеми в миналото, трябва да уведомите-за.това лекарят, който ви предписва Аторис. Ако приемате Аторис, трябва да редуцирате употребата на алкохол. Ако не сте сигурен какво количество, алкохол можете да консумирате, консултирайте се с Вашия лекар. Ако сте жена в детеродна възраст И':не използвате подходящи контрацептивни препарати не приемайте Аторис И той не е подходящ за вас. Ако по време на лечението с Аторис имате желание да забременете, прекратете прима на препарата поне един месец преди планираната бременност.

Аторис влияе върху мукулния метаболизъм. Това рядко може да доведе.до болки в мускулатурата, мускулна ригидност или слабост. Много рядко може. да се развие по-тежка форма на мускулна дисфункция, която може да доведе до бъбречна /. недостатъчност. Рискът от такива мускулни проблеми е по-висок, когат,о.освен Аторис приемате и други медикаменти отбелязани в раздела " На какво трябва да обръщате внимание, ако приемте и други медикаменти?" Ако вие приемате някои от тях, консултирайте се с Вашия лекар преди лечението с Аторис. Ако забележите някой от мускулните симптомите описани по горе, незабавно уведомете за това лекуващият ви лекар. Ако той прецени,че е необходимо, спрете веднага лечението

Приемане на Аторис с течности и храна

Можете да приемате Аторис на гладно или след нахранване. Ако'консумирате сок от грейпфрут по време на лечението с Аторис, ефектът може да се засили. Необходимо е да обсъдите това с Вашия лекар.

Бременност и кърмене

Винаги се съветвайте с Вашия лекар или аптекар преди приема на някакво лекарство. Не приемайте Аторис ако сте бременна. Не приемайте Аторис ако кърмите

Влияние върху способността за шофиране или работа с машини.

Липсват съобщения, че аторовастатин влияе върху способността за шофиране или работа с машини.

На какаво трябва да обръщате внимание ако приемата други медикаменти?

Ако Аторис се приема заедно с други медикаменти, са възможни взаимодействия, които могат да засилят или отслабят ефекта на едно или друго лекарство. Преди започване на лечение с Аторис, информирайте Вашия лекар ако приемате някой от следните препарати:

- други медикаменти, които намаляват серумните липиди /фибрати, никотинова киселина, холестипол/

- антибиотици: еритромицин, кларитромицин, квинупристин/далфопристин.

- антимикотични препарати (за лечение на гъбички): флуконазол, кетоконазол, итраконазол

- лекарства, потискащи имунния отговор: циклоспорин

- антивирусни препарати: ампренавир, индинавир, ритонавир

- лекарства залечение на психични разстройства: нефазодон" .

- лекарства за лечение на епилепсия: фенитоин

- орални контрацептиви (против забременяване): /норетиндрон, етинилестрадиол/

- регулатори на стомашната киселинност (антиациди): .суспенсии на магнезиев или алуминиев хидроксид - антикоагуланти (повлияващи кръвосъсирването): варфарин..

- лекарства за лечение на сърдечни заболявания: дигоксин

Дозировка и начин на приложение

Спазвайте стриктно инструкциите на Вашия лекар. Не променяйте дозировката и не прекъсвайте лечението без консултация с Вашия лекар.

Началната дневна доза Аторис е 1 табл от 10 мг. 80 мг. в зависимост от желания ефект. Трябва дневно, независимо от часа , но винаги по едно увеличена след 4 седмична терапия. При хиперлипидемия (повишено ниво на липидите в 80 мг. дневно с добър ефект в повечето случаи, заболяване се определя винаги от лекар.

Вашият лекар може да я увеличи до да приемате лекарството един път и също време. Дозата може да бъде пациенти с фамилно обусловена кръвта), се препоръчва обикновено Началната дозировка при този тип

Лекарят може да предпише по-ниска доза, ако имате чернодробно заболяване или приемате успоредно друг медикамент при който съществува риск от взаимодействие.Опитът от лечение на деца е оскъден и ограничен само при някои фамилни форми на заболяването, като дозировката е била до 80 мг. дневно. Специалистът ще ви даде подробни инструкции за използването на Аторис при деца.Ако имате впечатлението, че ефектът от лечението е слаб или много изразен, споделете това с Вашия лекар.

Ако забравите да вземете Аторис?

Не приемайте двойна доза като компенсация на пропуснатата. Продължете с обичайната доза в определеното време.

Ефекти при прекъсване лечението с Аторис

Кроткосрочно прекъсване на лечението с Аторис не представлява директен риск. При прекъсване за по-дълъг период е възможно прогресиране на съдовото заболяване с натрупване на мазнини в съдовата стена /атеросклероза/, което повишана риска от развитие или рецидив на сърдечносъдовото заболяване.

Ако приемете по-висока от предписаната доза Аторис?

Ако сте приел по-висока от предписаната доза, консултирайте се с Вашия лекар или фармацевт; незабавно. Лекарят ще определи подходящо .лечение и функционален контрол ,на органите, които би могло да се очаква да бъдат увредени: черен дроб, мускули, бъбреци. Ако не можете да се свържете с лекар опитайте се да повърнете препарата преди да се е резорбирал в кръвта

Нежелани лекарствени реакции

Като всички медикаменти, Аторис предизвиква нежелани реакции.Много рядко се наблюдават сериозни странични ефекти: мускулни проблеми /рабдомиолиза/ или реакции на свръхчувствителност. Рабдомиолизата се манифестира : като мускулна болка, намален обем на мускулатурата или мускулна слабост. Бъбреците също така могат да бъдат засегнати. Ако това е налице, намалява количеството на урината отделена за 24 ч., последната е тъмно оцветена, а болният е общо отпаднал. Бъбречната недостатъчност може да доведе до тежки ритъмни нарушения. Реакцията на свръхчувствителност може да се прояви като зачервяване на лицето и шията, затруднено дишане, тежка хипотония, както и болки, зачервяване и отоци на ставите. Ако забележите такива симптоми, спрете веднага лечението и информирайте лекуващия лекар. Обикновено, нежелани .реакции при прием на Аторис са умерени и преходни. Най-честите нежелани реакции са смущения от страна на стомашночревен тракт / запек, гадене, газове, парене, стомашни болки и диария/, главоболие, болки в мускулите и смущения в съня. При пациенти участвали в клинични проучвания са отбелязани и следните нежелани смущения: загуба на апетит, гадене, хълцане, периферни неврити (възпаление на периферните нерви) , мускулни крампи (схващане), болки в гърдите, възпаления на черния дроб и панкреаса, промени в кръвнозахарните нива, обриви, косопад и намалено либидо. В единични случаи са наблюдавани анемия, зрителни смущения. При голяма част от тях не е установена причинно- следствена връзка с приема на препарата. Ако при вас са налице някои от тези нежелани реакции, или други, които не са отбелязани по-горе, незабавно уведомете за това Вашия лекар.

Съхранение и срок на годност

Да се пази на недостъпни за деца места. Да се съхранява при температура под 25°С

Да не се използва след изтичане на срока отбелязан върху опаковката.

Опаковка

30 филмирани таблетки от 10 мг.

90 филмирани таблетки от 10 мг.

Указания за предписване:

Само по лекарско предписание

Производител и притежател на разрешителното за употреба

Krka, d.d., Novo mesto, Slovenia

 
Мнения
Автор: Аптеки Оптима
От дата: 15/01/2011 09:01
Какво е Вашето мнение за "АТОРИС ТАБЛЕТКИ 20 МГ Х 30 "?
Прочетете още свързани теми от Здраве и красота
заболявания: ФарингитФарингитът е възпаление на гърлото, обикновено в задната част, където е глътката. Гърлото може да бъде раздразнено и обикновено преглъщането е болезнено
здравна информация: НЗОК: През 2012 ще има достатъчно направления за специалистНационалната здравноосигурителна каса (НЗОК) отчете за първи път, че през 2011 г. няма напрежение сред пациентите и недоволство от страна на лекарите, свързано с липса на достатъчно направления.
полезни храни: Защо трябва да ядем диня всеки ден?Много проучвания показват, че когато хапваме диня, това намалява риска oт наднормени тегло, гони диабета и сърдечните болести. Тя помага и за по-хубава коса и увеличава енергийните нива на организма
полезни съвети: 5 здравословни навика, които ви пречат да отслабнетеРешили сте да отслабвате, отказали сте се от сладкото и от мазната храна, започнали сте да спортувате, но желаната фигура все още е мираж. Дори да живеете здравословно, може би част от навиците, които имате, може би саботират усилията ви да отслабнете. Както се оказва, дори здравословното хранене може да се окаже не много здравословно, ако не внимавате какво точно ядете.
уеб дизайн: Visign Studio - Jump into the web!