Аптеки оптима - здраве и красота!
+359 878 292 513 | apteka@apteka-optima.com
Сигурни плащания с сигурни плащания
apteki optima icon apteki optima icon
A-Z MedicaАромаCarrotenBettina-BartyLa RocheБиовеаTnt 21TopicremNatural FactorsBiodermaNobelRevive Snails ExtractFilorga
категории
ТОБРЕКС УНГВ.

ТОБРЕКС УНГВ.

Цена:3.70 лв.
Продуктът не е в наличност
Телефон
за поръчка
+359 878 292 513
Работно време:
от Понеделник до Петък
09:00 часа - 17:00 часа
3/5
10 гласували
БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА за всяка поръчка над 100 лв. виж повече
България - само за Русе
от 0 до 20 лв над 20 лв
1.90 лв.Безплатна доставка

България
от 0 до 100 лв над 100 лв
5.49 лв.Безплатна доставка

Международна нормална
от 0 до 10000 лв
37.99 лв.

Подробна информация Как да пазарувам?

Tobrex® (тобрамицин 0.3%) е стерилен антибиотичен продукт, предназначен за локално лечение на външните възпалителни заболявания на очната ябълка. Тобрамицин е широкоспектърен аминогликозиден антибиотик. Лекарственият продукт се доставя в две форми -капки и маз за очи.

 

КАКВО СЪДЪРЖА TOBREX® И КАК СЕ ДОСТАВЯ? (Състав и лекарствена форма)

Всеки милилитър от TOBREX® капки за очи, разтвор съдържа: Лекарствено вещество: тобрамицин (3 мг)
Помощни вещества: бензалкониев хлорид 0.01% (като консервант); борна киселина; натриев сулфат; натриев хлорид; тилоксапол; сярна киселина/ натриев хидроксид (за постигане на необходимото рН), дестилирана вода.

TOBREX® капки за очи, разтвор се доставя в пласмасови флакони от 5 мл.
Всеки грам от TOBREX® маз за очи съдържа: Лекарствено вещество: тобрамицин (3 мг)
Помощни вещества: хлоробутанол 0.5% (като консервант); минерално олио; бял вазелин TOBREX® маз за очи се доставя в тубички от 3.5 гр.

 

КОЙ ПРОИЗВЕЖДА TOBREX®?

TOBREX® капки и маз за очи се произвеждат от s.a. Alcon - Couvreur n.v., Rijksweg 14, B-2870 Puurs / Belgium и/или от Alcon Laboratories, Inc., 6201 South Freeway, Forth Worth, Texas 76134, USA

 

 

ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА TOBREX®? (Терапевтични индикации)

TOBREX® е предназначен за лечение на външните възпалителни заболявания на очната ябълка и нейните придатъци, предизвикани от чувствителни на тобрамицин бактерии. Употребата на лекарствения продукт трябва да бъде съпроводена с проследяване на бактериалния отговор към локално приложения антибиотик.

 

 

КОГА HE ТРЯБВА ДА СЕ ИЗПОЛЗВА TOBREX®? (Противопоказания и специални предупреждения)

Информирайте Вашия лекар, ако сте алергични към тобрамицин или други аминогликозидни антибиотици, например гентамицин, неомицин, стрептомицин или към някое от обявените помощни вещества.
TOBREX® капки и маз за очи не трябва да се използват в тези случаи. СПЕЦИАЛНИ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЯ
Внимание: Както може да се наблюдава и при други антибиотици, продължителната употреба на лекарствения продукт може да доведе до бърз растеж на нечувствителни микроорганизми, включително и на гъбички. В този случай е наложителна консултация с офталмолог за препоръчване на подходяща допълнителна терапия. Очните мази могат да забавят заздравяването на роговицата.

 

Предупреждения:

ДА НЕ СЕ ИНЖЕКТИРА В ОКОТО!

• При някои пациенти е възможно да се появи реакция на свръхчувствителност към приложеният върху окото антибиотик. Преустановете употребата на TOBREX® при появата на подобна реакция и се консултирайте с Вашия лекар!

• TOBREX® капки за очи съдържа като помощно вещество борна киселина. Препоръчва се лекарственият продукт да не се използва при бебета и деца под 3 години, освен в случаите когато е абсолютно необходимо!

Помнете!

 
Това лекарство е предписано лично за вас, не го преотстъпвайте на други хора. То може да им навреди, дори и ако техните симптоми са същите като вашите.

 

МОГАТ ЛИ ДА СЕ НОСЯТ МЕКИ КОНТАКТНИ ЛЕЩИ ПО ВРЕМЕ НА УПОТРЕБА НА TOBREX®?

Ако носите меки контактни лещи, отстранете ги непосредствено преди да накапете TOBREX® кaпки в окото. Препаратът съдържа бензалкониев хлорид, за който е известно, че се абсорбира от меките контактни лещи. Изчакайте 10-15 минути преди да поставите контактните лещи обратно!

 

КАКВО ТРЯБВА ДА ИМАТЕ ПРЕДВИД ПО ВРЕМЕ НА БРЕМЕННОСТ И КЪРМЕНЕ?

Ако сте бременна, подозирате че сте бременна или кърмите консултирайте се с Вашия лекар преди да използвате TOBREX®.

 

УПОТРЕБА ПРИ ДЕЦА

TOBREX®(tobramycin) капки е безопасен и ефективен при лечение на деца над 3 години. Забележка: При по-малки пациенти в случаите когато лечението е абсолютно необходимо според лекуващия лекар.
TOBREX®(tobramycin) маз е безопасен и ефективен при лечение на деца.

 

С КАКВО ТРЯБВА ДА СЕ СЪОБРАЗЯВАТЕ ПРИ ШОФИРАНЕ И ПРИ РАБОТА С МАШИНИ?

Малко вероятно е TOBREX® да се отрази на способността Ви за шофиране или при работа с машини. Ако при поставянето на препарата се появи краткотрайно замъгляване на зрението или дискомфорт, Вие трябва да изчакате докато зрението ви се проясни и едва тогава да шофирате или да работите с машини.

 

КАК ДА СЕ ИЗПОЛЗВА TOBREX®? (Приложение и дозировка)

Само лекуващият Ви лекар може да определя или променя схемата на лечение!

Капки за очи: При леки и умерени възпаления - 1 до 2 капки в засегнатото око/очи - на всеки 4 часа. При по-тежки форми навъзпаление капките се поставят на всеки час, като при подобряване на състоянието постепенно се намаляват.

• Внимавайте да не докосвате върха на откапващото устройство, тъй като може да се замърси.

• Флаконът трябва да се пази добре затворен, когато не се използва!

 

Маз за очи: При леки и умерени възпаления - лентичка от 1.5см в засегнатото око/очи - 2 или 3 пъти дневно. При по-тежки форми навъзпаление се поставя лентичка от 1.5см в засегнатото око/очи на всеки три - четири часа до подобряване на състоянието. След което приложението постепенно трябва да се редуцира до окончателното спиране на лечението. ТоЬгех® очна маз може да се използва едновременно с ТоЬгех® капки за очи.

 

TOBREX®MA3 ЗА ОЧИ - НАЧИН НА УПОТРЕБА:

1. Наклонете главата назад.

2. Поставете пръста си на бузата, точно под окото и внимателно издърпайте надолу до образуване на джоб под формата на буквата "V" между окото и долния клепач.

3. Поставете малко количество от унгвента (приблизително 1.5 см) в така оформения V - образен джоб. Не докосвайте окото с върха на тубичката.

4. Погледнете надолу преди да затворите очи си.

 

КАКВО ТРЯБВА ДА СЕ НАПРАВИ ПРИ ПРЕДОЗИРАНЕ НА TOBREX®?

Клинично предозирането на ТоЬгех® капки и маз за очи може да се прояви със следните признаци и симптоми: точковиден кератит (възпаление на роговицата), зачервяване, повишено слъзоотделяне, оток и сърбеж на клепачите. Необходимо е да се консултирате с лекар!

КАКВИ НЕЖЕЛАНИ ЛЕКАРСТВЕНИ РЕАКЦИИ МОЖЕ ДА ИМАТЕ. ПРИ УПОТРЕБА НА 7ШйБ^?(Нежелани лекарствени реакции)

Всеки един лекарствен продукт може да предизвика нежелани лекарствени реакции. Понякога те са сериозни, но в повечето случаи не са.
Най-често срещаните нежелани лекарствени реакции, свързани с употребата на TOBREX® капки и маз за очи са: развитие на свръхчувствителност и поява на локализирана очна интоксикация, проявяваща се със сърбеж и подуване на клепачите и със зачервяване на конюнктивата. Тези реакции се наблюдават при по-малко от 3 на сто от лекуваните болни.
Ако забележите някои нежелани лекарствени реакции от споменатите вече или пък някои не споменати в тази листовка, то незабавно прекратете употребата на ТоЬгех® и се консултирайте с Вашия лекар или фармацевт!

 
Мнения
Автор: Аптеки Оптима
От дата: 15/01/2011 09:01
Какво е Вашето мнение за "ТОБРЕКС УНГВ."?
уеб дизайн: Visign Studio - Jump into the web!