Аптеки оптима - здраве и красота!
+359 878 292 513 | apteka@apteka-optima.com
Сигурни плащания с сигурни плащания
apteki optima icon apteki optima icon
AmbrosDr. HanssSkincodeTnt 21Nature's WayBettina-BartyСибирско ЗдравеJohn FriedaDelaromKentEveline CosmeticsDavinesSuper Diet
категории
ТОБРЕКС УНГВ.

ТОБРЕКС УНГВ.

Отстъпката не важи
за продукти в промоция
Цена:3.70 лв.
Продуктът не е в наличност
Телефон
за поръчка
+359 878 292 513
Работно време:
от Понеделник до Петък
09:00 часа - 17:00 часа
3/5
10 гласували
БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА за всяка поръчка над 100 лв. виж повече
България - само за Русе
от 0 до 20 лв над 20 лв
1.90 лв.Безплатна доставка

България
от 0 до 100 лв над 100 лв
4.30 лв.Безплатна доставка

Международна нормална
от 0 до 10000 лв
35.15 лв.

Доставката се извършва със Speedy. При заявка за друга курерска фирма от страна на клиента, клиентът заплаща сумата според ценовата листа на съответната куриерска фирма, независимо от стойността на поръчката му.

Извършваме доставка и с Еконт Експрес econt express, като цената е 3.99лв. - 7лв според вида на доставката.

Подробна информация Как да пазарувам?

Tobrex® (тобрамицин 0.3%) е стерилен антибиотичен продукт, предназначен за локално лечение на външните възпалителни заболявания на очната ябълка. Тобрамицин е широкоспектърен аминогликозиден антибиотик. Лекарственият продукт се доставя в две форми -капки и маз за очи.

 

КАКВО СЪДЪРЖА TOBREX® И КАК СЕ ДОСТАВЯ? (Състав и лекарствена форма)

Всеки милилитър от TOBREX® капки за очи, разтвор съдържа: Лекарствено вещество: тобрамицин (3 мг)
Помощни вещества: бензалкониев хлорид 0.01% (като консервант); борна киселина; натриев сулфат; натриев хлорид; тилоксапол; сярна киселина/ натриев хидроксид (за постигане на необходимото рН), дестилирана вода.

TOBREX® капки за очи, разтвор се доставя в пласмасови флакони от 5 мл.
Всеки грам от TOBREX® маз за очи съдържа: Лекарствено вещество: тобрамицин (3 мг)
Помощни вещества: хлоробутанол 0.5% (като консервант); минерално олио; бял вазелин TOBREX® маз за очи се доставя в тубички от 3.5 гр.

 

КОЙ ПРОИЗВЕЖДА TOBREX®?

TOBREX® капки и маз за очи се произвеждат от s.a. Alcon - Couvreur n.v., Rijksweg 14, B-2870 Puurs / Belgium и/или от Alcon Laboratories, Inc., 6201 South Freeway, Forth Worth, Texas 76134, USA

 

 

ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА TOBREX®? (Терапевтични индикации)

TOBREX® е предназначен за лечение на външните възпалителни заболявания на очната ябълка и нейните придатъци, предизвикани от чувствителни на тобрамицин бактерии. Употребата на лекарствения продукт трябва да бъде съпроводена с проследяване на бактериалния отговор към локално приложения антибиотик.

 

 

КОГА HE ТРЯБВА ДА СЕ ИЗПОЛЗВА TOBREX®? (Противопоказания и специални предупреждения)

Информирайте Вашия лекар, ако сте алергични към тобрамицин или други аминогликозидни антибиотици, например гентамицин, неомицин, стрептомицин или към някое от обявените помощни вещества.
TOBREX® капки и маз за очи не трябва да се използват в тези случаи. СПЕЦИАЛНИ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЯ
Внимание: Както може да се наблюдава и при други антибиотици, продължителната употреба на лекарствения продукт може да доведе до бърз растеж на нечувствителни микроорганизми, включително и на гъбички. В този случай е наложителна консултация с офталмолог за препоръчване на подходяща допълнителна терапия. Очните мази могат да забавят заздравяването на роговицата.

 

Предупреждения:

ДА НЕ СЕ ИНЖЕКТИРА В ОКОТО!

• При някои пациенти е възможно да се появи реакция на свръхчувствителност към приложеният върху окото антибиотик. Преустановете употребата на TOBREX® при появата на подобна реакция и се консултирайте с Вашия лекар!

• TOBREX® капки за очи съдържа като помощно вещество борна киселина. Препоръчва се лекарственият продукт да не се използва при бебета и деца под 3 години, освен в случаите когато е абсолютно необходимо!

Помнете!

 
Това лекарство е предписано лично за вас, не го преотстъпвайте на други хора. То може да им навреди, дори и ако техните симптоми са същите като вашите.

 

МОГАТ ЛИ ДА СЕ НОСЯТ МЕКИ КОНТАКТНИ ЛЕЩИ ПО ВРЕМЕ НА УПОТРЕБА НА TOBREX®?

Ако носите меки контактни лещи, отстранете ги непосредствено преди да накапете TOBREX® кaпки в окото. Препаратът съдържа бензалкониев хлорид, за който е известно, че се абсорбира от меките контактни лещи. Изчакайте 10-15 минути преди да поставите контактните лещи обратно!

 

КАКВО ТРЯБВА ДА ИМАТЕ ПРЕДВИД ПО ВРЕМЕ НА БРЕМЕННОСТ И КЪРМЕНЕ?

Ако сте бременна, подозирате че сте бременна или кърмите консултирайте се с Вашия лекар преди да използвате TOBREX®.

 

УПОТРЕБА ПРИ ДЕЦА

TOBREX®(tobramycin) капки е безопасен и ефективен при лечение на деца над 3 години. Забележка: При по-малки пациенти в случаите когато лечението е абсолютно необходимо според лекуващия лекар.
TOBREX®(tobramycin) маз е безопасен и ефективен при лечение на деца.

 

С КАКВО ТРЯБВА ДА СЕ СЪОБРАЗЯВАТЕ ПРИ ШОФИРАНЕ И ПРИ РАБОТА С МАШИНИ?

Малко вероятно е TOBREX® да се отрази на способността Ви за шофиране или при работа с машини. Ако при поставянето на препарата се появи краткотрайно замъгляване на зрението или дискомфорт, Вие трябва да изчакате докато зрението ви се проясни и едва тогава да шофирате или да работите с машини.

 

КАК ДА СЕ ИЗПОЛЗВА TOBREX®? (Приложение и дозировка)

Само лекуващият Ви лекар може да определя или променя схемата на лечение!

Капки за очи: При леки и умерени възпаления - 1 до 2 капки в засегнатото око/очи - на всеки 4 часа. При по-тежки форми навъзпаление капките се поставят на всеки час, като при подобряване на състоянието постепенно се намаляват.

• Внимавайте да не докосвате върха на откапващото устройство, тъй като може да се замърси.

• Флаконът трябва да се пази добре затворен, когато не се използва!

 

Маз за очи: При леки и умерени възпаления - лентичка от 1.5см в засегнатото око/очи - 2 или 3 пъти дневно. При по-тежки форми навъзпаление се поставя лентичка от 1.5см в засегнатото око/очи на всеки три - четири часа до подобряване на състоянието. След което приложението постепенно трябва да се редуцира до окончателното спиране на лечението. ТоЬгех® очна маз може да се използва едновременно с ТоЬгех® капки за очи.

 

TOBREX®MA3 ЗА ОЧИ - НАЧИН НА УПОТРЕБА:

1. Наклонете главата назад.

2. Поставете пръста си на бузата, точно под окото и внимателно издърпайте надолу до образуване на джоб под формата на буквата "V" между окото и долния клепач.

3. Поставете малко количество от унгвента (приблизително 1.5 см) в така оформения V - образен джоб. Не докосвайте окото с върха на тубичката.

4. Погледнете надолу преди да затворите очи си.

 

КАКВО ТРЯБВА ДА СЕ НАПРАВИ ПРИ ПРЕДОЗИРАНЕ НА TOBREX®?

Клинично предозирането на ТоЬгех® капки и маз за очи може да се прояви със следните признаци и симптоми: точковиден кератит (възпаление на роговицата), зачервяване, повишено слъзоотделяне, оток и сърбеж на клепачите. Необходимо е да се консултирате с лекар!

КАКВИ НЕЖЕЛАНИ ЛЕКАРСТВЕНИ РЕАКЦИИ МОЖЕ ДА ИМАТЕ. ПРИ УПОТРЕБА НА 7ШйБ^?(Нежелани лекарствени реакции)

Всеки един лекарствен продукт може да предизвика нежелани лекарствени реакции. Понякога те са сериозни, но в повечето случаи не са.
Най-често срещаните нежелани лекарствени реакции, свързани с употребата на TOBREX® капки и маз за очи са: развитие на свръхчувствителност и поява на локализирана очна интоксикация, проявяваща се със сърбеж и подуване на клепачите и със зачервяване на конюнктивата. Тези реакции се наблюдават при по-малко от 3 на сто от лекуваните болни.
Ако забележите някои нежелани лекарствени реакции от споменатите вече или пък някои не споменати в тази листовка, то незабавно прекратете употребата на ТоЬгех® и се консултирайте с Вашия лекар или фармацевт!

 
Мнения
Автор: Аптеки Оптима
От дата: 15/01/2011 09:01
Какво е Вашето мнение за "ТОБРЕКС УНГВ."?
уеб дизайн: Visign Studio - Jump into the web!