Аптеки оптима - здраве и красота!
+359 878 292 513 | apteka@apteka-optima.com
Сигурни плащания с сигурни плащания
apteki optima icon apteki optima icon
Ma ProvenceAquasourceScotish Fine SoapsDucrayМирта МедикусExfoliacSvrHimalaya DragLoveaАлинPharmascience IncMason NaturalNatur Product
ФОРСИД СОЛУТАБ 1 ГР ТАБЛЕТКИ Х 14

ФОРСИД СОЛУТАБ 1 ГР ТАБЛЕТКИ Х 14

Цена:12.99 лв.
Продуктът се отпуска с рецепта и не може да бъде закупен онлайн
Телефон
за поръчка
+359 878 292 513
Работно време:
от Понеделник до Петък
09:00 часа - 17:00 часа
3/5
10 гласували
БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА за всяка поръчка над 100 лв. виж повече
България - само за Русе
от 0 до 20 лв над 20 лв
1.90 лв.Безплатна доставка

България
от 0 до 100 лв над 100 лв
5.49 лв.Безплатна доставка

Международна нормална
от 0 до 10000 лв
37.99 лв.

Подробна информация Как да пазарувам?
Вижте още продукти от:

ФОРСИД СОЛУТАБ


Форсид е лекарство отпускащо се по лекарско предписание. Форсид се използва при лекуване на инфекции. Форсид съдържа антибиотика амоксицилин.

1. Описание на Форсид Солутаб и опаковката му

Форсид Солутаб 875/125mg са светло-кремави продълговати диспергиращи се таблетки с печат "лого Yamanouchi" и код 425. Блистерните двуслойни ленти са поставени в картонена опаковка с бял, сив и син цвят с означение Форсид Солутаб 875mg/125mg

За какво се използват Форсид Солутаб 875mg/125mg?

Форсид Солутаб 875mg/125mg се използват за лечение на инфекции на горните и долни дихателни пътища, на бъбреците, на долните пикочни пътища и кожата, причинени от бактерии, чувствителни към амоксицилин и клавуланова киселина.

Форсид Солутаб 875mg/125mg съдържа амоксицилин, антибиотик от пеницилиновата група, който унищожава чувствителните бактерии. Съдържа и клавуланова киселина, която разширява спектъра на действие на амоксицилин и срещу бактерии, които обикновено са устойчиви на него.

Симптомите /напр. температура/ обикновено изчезват след няколко дни, но е важно да се довърши предписаният курс на лечение. Ако след няколко дни не се почувствате по-добре, трябва да се
консултирате с Вашия лекар.

2. Какво трябва да знаете преди да приемате Форсид Солутаб 875mg/125mg?

Кога не трябва да използвате Форсид Солутаб 875mg/125mg?

Ако сте свръхчувствителни/алергични/ към амоксицилин, други пеницилинови антибиотици, цефалоспорини, клавуланова киселина или към някоя от помощните съставки

Ако в миналото сте страдали от жълтеница или друго чернодробно смущение в резултат от комбинацията амоксицилин/клавуланова киселина Ако боледувате от лимфатична левкоза, /характеризираща се с увеличение на белите кръвни клетки в кръвта и подуване на лимфните възли/, или инфекциозна мононуклеоза.

Специални предупреждения за Форсид Солутаб 875mg/125mg -трябва да го приемате внимателно

- Ако страдате от тежка и продължителна диария или от стомашно-чревни смущения с повръщане

- Ако страдате от чернодробно заболяване, се консултирайте с Вашия лекар преди да започнете приема на Форсид Солутаб 875mg/125mg. Може би ще се наложи проверка на чернодробната Ви функция.

- Ако страдате от бъбречно заболяване, се консултирайте с Вашия лекар. Може да се наложи адаптиране на дозата.

- Ако приемате лекарствени средства, разреждащи кръвта /антикоагуланти/, лекарят може да Ви назначи редовно изследване на кръвта

- Ако страдате от тежка алергия или астма, Форсид Солутаб 875mg/125mg трябва да се използва внимателно, тъй като е по-вероятно да получите алергична реакция

Приемайте Форсид Солутаб 875mg/125mg с храна и вода

За да се намали възможността от поява на стомашно-чревни смущения, се препоръчва да приемате Форсид Солутаб 875mg/125mg в началото на храненето.

Таблетката може да се глътне цяла или да се разтвори в половин чаша вода и тогава да се изпие.

Употреба по време на бременност

Поискайте съвет от Вашия лекар или фармацевт преди да приемате каквото и да е лекарство.
В предписаните дози употребата се счита за безопасна в последните 6 месеца на бременността, но в първите 3 месеца трябва да се прилага по лекарска преценка, тъй като и двете лекарствени вещества достигат до ембриона/плода през плацентата.

Употреба по време на кърмене

Малки количества амоксицилин преминават в кърмата. За клавулановата киселина няма информация. Поради това при кърмачето може да се появи диария и гъбичкова инфекция на лигавиците, което налага прекратяване на кърменето. Трябва да се има предвид, че е възможно и сенсибилизиране на кърмачето. Няма доказателства, че употребата на Форсид Солутаб 875mg/125mg по време на кърмене представлява риск за кърмачето

Влияние върху способността за шофиране и работа с машини

Само в много редки случаи Форсид Солутаб 875mg/125mg може да предизвика нежелани реакции, които могат да повлияят на способността за шофиране и работа с машини.

Важна информация за някои от съставките на Форсид Солутаб 875mg/125mg

1 таблетка съдържа 25 mg калий. Форсид Солутаб не съдържа захар, лактоза и глутен.

Едновременно приемане на други лекарства/Взаимодействие

Моля уведомете Вашия лекар или фармацевт за други лекарства, които приемате или сте приемали досега, дори и такива, които се отпускат без рецепта.

Комбинациите от различни лекарства може да са вредни за Вас. Форсид Солутаб не трябва да се комбинира с някои видове антибиотици - тетрациклини, макролиди и хлорамфеникол, особено при остри инфекции, както и с дисулфирам /лекарство за лечение на алкохолизъм/. Не се препоръчва също и комбинацията с пробенецид /продукт, който забавя екскрецията на някои антибиотици, използвани и за лечение на подагра/.

Едновременната употреба на алопуринол /лекарство за лечение на подагра/ увеличава честотата на поява на обрив. Когато Форсид Солутаб се комбинира с дигоксин /лекарство за сърдечни смущения/, може да се наложи лекарят да адаптира дозировката на дигоксина.

Ако използвате перорални контрацептивни средства /хапчета/, надеждността на ефекта им може да се намали и може да получите добавъчно кръвотечение. Затова се препоръчва по време на лечение с Форсид Солутаб и 1-2 седмици след това да използвате други средства за предпазване от забременяване /напр. презерватив/. Ако приемате и лекарствени средства, разреждащи кръвта /антикоагуланти/, лекарят Ви може да назначи редовно изследване на кръвта.

3. Как да приемате Форсид Солутаб?

Приемайте Форсид Солутаб точно както е предписано от лекаря. Трябва да попитате Вашия лекар или фармацевт, ако не сте сигурни. За да се намали появата на стомашно-чревни смущения, се препоръчва да приемате Форсид Солутаб в началото на храненето.

Форсид Солутаб може да се приема по 2 начина:

1. Поглъщате таблетката цяла с чаша вода

2. Поставете таблетката в половин чаша вода, разбъркайте добре до пълното разпадане и изпивате получената леко сладка суспензия с плодов мирис.

Обичайната доза за възрастни и деца над 12 години е 2 пъти дневно на 12 часа.

Средната продължителност на лечението е 7-10 дни Трябва да изпълните целия курс на лечение.

Ако сте приели Форсид Солутаб повече от предписаното?

Може да възникнат стомашно-чревни оплаквания - гадене, повръщане и диария. Необходимо е да се консултирате с Вашия лекар.

 Ако сте забравили да приемете Форсид Солутаб навреме?


Ако сте забравили да приемете таблетката навреме, може да я вземете когато си спомните. Ако обаче наближава времето за следващия прием, не трябва да я вземате, а да продължите по предишната схема.

4. Възможни нежелани лекарствени реакции

Както всички лекарствени продукти и Форсид Солутаб може да предизвика нежелани реакции.
Кожа
Алергични кожни реакции под формата на червени плаки /понякога с връхчета/.

По-рядко може да се появят следните алергични реакции:

- Кожни реакции със сърбеж и образуване на връхчета /уртикария , копривна треска /

- Локално натрупване на течност в кожата и лигавиците /напр. на гърлото или езика/, затруднено дишане и/или сърбеж и кожен обрив /ангионевротичен оток/.

- Шок /значително понижение на кръвното налягане, пребледняване, нарушено съзнание/ поради внезапното силно разширение на кръвоносните съдове, предизвикано от тежка алергична реакция към някое от веществата /анафилактичен шок/

- Тежко възпаление на кожата или кожен обрив с червени /сълзящи/ петна с неправилна форма /мултиформена едема/ се среща по-рядко.

Възможна е сухота в устата и промяна във вкусовите възприятия.

Стомашно-чревен тракт

Стомашно-чревни смущения се появяват рядко. Те може да се изразяват като гадене, повръщане, диария, болка в стомаха, кашави изпражнения или сърбеж около ануса. Тези симптоми обикновено изчезват спонтанно. При тежка диария трябва да се свържете с Вашия лекар.

Както и при другите пеницилинови антибиотици, в отделни случаи може да се появи възпаление на дебелото черво, понякога придружено с температура или отделяне на слуз или кръв.

Пикочна система

Понякога може да се появи инфекция на бъбреците с кръв в урината, температура и болка в бъбречната област /интерстициален нефрит/.

Кръв

В редки случаи може да се появят аномалии в кръвната картина, като понижение броя на белите кръвни клетки, анемия, причинена от разграждане на червените кръвни клетки, хемолитична анемия, понижаване броя на тромбоцитите и удължаване на протромбиновото време. Те може да бъдат придружени от внезапна висока температура, силна болка в гърлото, язви в устата /агранулоцитоза/, сини петна по кожата и кръвоизливи /тромбоцитопения/.

Чернодробна функция

В редки случаи се наблюдава леко повишение на чернодробните ензими, чернодробни инфекции и хепатит. Обикновено те се проявяват по време на лечението или непосредствено след това, но може да се и оявят и няколко седмици след края на лечението.

Други нежелани реакции

По-рядко възникват тежки алергични реакции и локално задържане на течност под кожата и около ставите или възпаление на кръвоносните съдове /васкулит/.

Също така, рядко възниква хиперактивност, главоболие, замайване -ообикновенно при функционална бъбречна недостатъчност или при високи дози.

Ако забележите, че кожата или очите ви са пожълтели или че урината Ви е по-тъмна от нормалната, прекратете приема на Форсид Солутаб и се обърнете към Вашия лекар. Тези симптоми може да се появят и известно време след приключване на предписания курс на лечение. В този случай също трябва да уведомите Вашия лекар.

Ако забележите нежелана реакция, неописана в тази листовка, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

В случай на оплаквания, моля запишете партидния номер, означен върху опаковката.

5. Как да съхранявате Форсид Солутаб ?

Форсид Солутаб трябва да се съхранява при температура под 25°С.

Трябва да се съхранява на място, недостъпно за деца.

Не трябва да се използва след изтичане срока на годност, означен върху опаковката.

Yamanouchi Europe B.V. Forcid Solutab 875/125 (СЕЕ)
MRP appr. PIL 11 -2002 / BUL prop. PIL 09-2003

 
Мнения
Автор: Аптеки Оптима
От дата: 15/01/2011 09:01
Какво е Вашето мнение за "ФОРСИД СОЛУТАБ 1 ГР ТАБЛЕТКИ Х 14"?
Прочетете още свързани теми от Здраве и красота
заболявания: ВарицелаВарицелата е позната още като лещенка и е вид шарка. Тя е вирусна заразна болест, която е разпространена основно сред деца до 10-годиншна възраст. Преди да бъде унищожена в световен мащаб едрата шарка, вариолата, варицелата е била позната като дребна шарка, макар че днес лекарите наричат така морбилите, които са отделно заболяване
предизвикателство: Промените при бременните – лошите, добрите и злитеВсички очакваме бъдещите мами да сияят, но щом напредне бременността започвате да са забелязвате как ставате с по-червени бузки, хормоните бушуват и влияят на красотата ви в добрия и лошия смисъл. Повечето жени се примиряват в наддаването на килограми, но не са готов за другите промени.
представяме ви..: Ехинацея, астрагал и рейши – супер трио за силен имунитет и енергия!Дойдат ли студът и мрачното време, умората превзема тялото и ума, а имунната система отслабва. Чувстваме се отпаднали и апатични, и никак не изгаряме от желание да вършим ежедневните задължения. Фактът, че прекарваме по-голямата част от времето си в затворени помещения, че хапваме по-тежки и мазни храни, както и дефицитът на слънчеви лъчи допълнително скапват не само настроението, но и имунната ни система.
полезни съвети: Как добрите мазнини ви предпазват от сърдечни заболявания – част 2Омега-3 мастните киселини EPA/DHA се считат за важни мазнини, които тялото не е в състояние да произведе само, следователно в своята храна трябва да включите продукти, от които да си ги набавите. Този вид мастни киселини са есенциални полиненаситени мазнини, от които организмът се нуждае, за да работи правилно.
уеб дизайн: Visign Studio - Jump into the web!