Аптеки оптима - здраве и красота!
тел: +359 878 292 513 | apteka@apteka-optima.com
Сигурни плащания с сигурни плащания
apteki optima icon apteki optima icon
Johnson & JohnsonVichyPwm GamaBorolaEveline CosmeticsUriageКокона КозметиксDelaromBronnleyВносNature's WayDietrexАрома
АДИФАРМ АСПЕТИН ПРОТЕКТ 100 МГ. Х 50

АДИФАРМ АСПЕТИН ПРОТЕКТ 100 МГ. Х 50

Количество:
Цена:2.36 лв.
Телефон
за поръчка
+359 878 292 513
Работно време:
от Понеделник до Петък
09:00 часа - 17:00 часа
3/5
10 гласували
БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА за всяка поръчка над 100 лв. виж повече
България - само за Русе
от 0 до 20 лв над 20 лв
1.90 лв.Безплатна доставка

България
от 0 до 100 лв над 100 лв
4.30 лв.Безплатна доставка

Международна нормална
от 0 до 10000 лв
35.15 лв.

Доставката се извършва със Speedy. При заявка за друга курерска фирма от страна на клиента, клиентът заплаща сумата според ценовата листа на съответната куриерска фирма, независимо от стойността на поръчката му.

Извършваме доставка и с Еконт Експрес econt express, като цената е 3.99лв. - 7лв според вида на доставката.

Подробна информация Как да пазарувам?

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА АСПЕТИН ПРОТЕКТ АДИФАРМ И ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА

 

Аспетин Протект Ади фарм 100 mg принадлежи към групата на лекарствени продукти, които потискат агрегацията на вид кръвни клетки (тромбоцитите) и предотвратяват образуването на тромби. Аспетин Протект Адифарм 100 mg притежава кардиопротективен ефект. Използва се при:

•             лечение на нестабилна ангина пекторис;

•             остър инфаркт на миокарда - като част от стандартната терапия;

•             вторична профилактика след инфаркт на миокарда;

•             след артериални съдови операции или интервенции (след аортокоронарен байпас^при перкутанна транс-луминална коронарна ангиопластика);            

• за профилактика на преходни исхемични атаки и мозъчни инфаркти, когато се наблюдават предупредителни симптоми.

Аспетин Протект Адифарм 100 mg не е подходящ за лечение на болкови състояния.

 

 

Аспетин Протект Адифарм 100 mg не трябва да се използва при:

 

-              известна свръхчувствителност към ацетилсалицилова киселина или към някое от помощните вещества, съдържащи се в таблетките Аспетин Протект Адифарм;

-              патологично повишена склонност към кървене;

-              лошо храносмилане, пептична язва на стомаха и/или дванадесетопръстника;

Този продукт не трябва да се използва през първи и трети триместър от бременността, тъй като е възможно да причини сериозна вреда на плода, може да доведе до забавяне или удължаване на раждането и удължаване на кървенето.

През втори триместър на бременността лекарственият продукт не трябва да се използва, освен ако това не е абсолютно неизбежно. При наличието на сериозни причини за прилагане на продукта при жени, които очакват да забременеят или са във втори триместър на бременността, дозата трябва да бъде възможно най-ниската и лечението да продължи възможно най-кратко време.

 

 

Обърнете специално внимание при употребата на Аспетин Протект Адифарм

 

Преди да приемете Аспетин Протект Адифарм, непременно се консултирайте с лекар, ако страдате от някое от по-долу посочените заболявания. При тези групи пациенти трябва да се прилага с особено внимание: астма и полипи в носа; заболявания на кръвотворната система; заболявания на черния дроб или бъбреците; неконтролирана хипертония; диабет; пациенти приемащи концентриран алкохол всеки ден в количество над 75 мл.

Аспетин Протект Адифарм 100 mg не бива да се приема от деца под 18 год. и подрастващи, при болни от варицела и други вирусни заболявания, поради опасност от синдрома на Рей. Аспетин Протект Адифарм 100 mg може да се дава на деца под 18 год. само по изрично предписание на лекар и при липса на други ефикасни средства.

 

 

Прием на други лекарства

 

Моля, информирайте своя лекар или фармацевт, ако приемате ши скоро сте приемали други лекарствени продукти, дори ако те не са Ви били предписани от лекар. Аспетин Протект Адифарм може да взаимодейства с алкохол, противовъзпалителни средства, антикоагуланти, хормони, антидиабетични средства, антиепилептични средства, гинко билоба. 

 

 

Бременност и кърмене

 

Посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на което и да е лекарство. Не се препоръчва приемането на Аспетин Протект Адифарм по време на бременност, освен ако не е изрично предписан от лекар.

 

 

Шофиране и работа с машини

 

Не са необходими специални мерки.

Важна информация относно някои от съставките на Аспетин Протект Адифарм

Този лекарствен продукт съдържа лактоза. Ако Ви е известно, че страдате от непоносимост към някои захари, моля уведомете Вашия лекар, преди да приемете това лекарство.

 

 

КАК СЕ ПРИЛАГА АСПЕТИН ПРОТЕКТ АДИФАРМ

 

Ако лекарят не е предписал друго, спазвайте следните правила за употреба на Аспетин Протект Адифарм 100 mg. Придържайте се към инструкциите, защото в противен случай е възможно на Аспетин Протект Адифарм 100 mg да не покаже задоволителен ефект!

Таблетките трябва да се приемат веднъж дневно, по възможност винаги по едно и също време на деня, след хранене с достатъчно количество течност. Избягвайте употребата на празен стомах. В случай на остър инфаркт на миокарда първата таблетка трябва да се сдъвче, преди да се преглътне.

Аспетин Протект Адифарм 100 mg е предназначен за продължителна употреба. Продължителността на лечението ще бъде определена от Вашия лекар.

След аортокоронарен байпас терапията с Аспетин Протект Адифарм 100 mg започва 24 часа след операцията.

При лечение на нестабилна ангина пекторис (болки в гърдите, предизвикани от нарушение на кръвния поток през коронарните артерии на сърцето):

Дневната доза е между 75 и 300 mg ацитилсалицилова киселина. На базата на по-добра поносимост, препоръчваната дневна доза е 1 таблетка Аспетин Протект Адифарм 100 mg (еквивалентна на 100 mg ацетилсалицилова киселина).

При остър инфаркт на миокарда:

Дневната дозировка е от 100 до 160 mg ацетилсалицилова киселина. Препоръчваната дневна доза е 1 таблетка Аспетин Протект Адифарм 100 mg (еквивалентни на 100-150 mg ацетилсалицилова киселина).

За профилактика на инфаркт на миокарда след прекаран такъв

Препоръчваната дневна доза е 3 таблетки Аспетин Протект Адифарм 100 mg (еквивалентни на 300 mg ацетилсалицилова киселина).

След хирургически или други интервенции, извършени върху артериите (след артериални съдови операции или интервенции, напр. аортокоронарен байпас, перкутанна транс-луминална коронарна ангиопластика):

Дневната доза е в интервала между 100 и 300 mg ацетилсалицилова киселина. Ако толерансът е по- добър, препоръчваната дневна доза е 1 таблетка Аспетин Протект Адифарм.

Профилактика на развитието на преходни състояния на недостатъчно оросяване на мозъка

(преходни исхемични атаки) и мозъчен инфаркт, при наличие на предупредителни признаци:

Дневната доза варира между 30 mg и 300 mg ацетилсалицилова киселина. За по-добра поносимост

се препоръчва дневна доза от 1 таблетка Аспетин Протект Адифарм 100 mg.

Ако сте използвали повече от необходимата доза Аспетин Протект Адифарм

Потърсете незабавно медицинска помощ, ако имате съмнение за предозиране с таблетки Аспетин

Протект Адифарм. Лекарят ще определи какви мерки трябва да се предприемат в зависимост от

тежестта на предозирането (интоксикацията). При предозиране може да настъпи замаяност и шум в

ушите, особено при деца и пациенти в напреднала възраст.

При прояви на симптоми на предозиране, незабавно се обърнете към лекар!

 

 

Ако сте пропуснали приема на Аспетин Протект Адифарм

 

Ако сте пропуснали един прием, вземете продукта във времето на следващия регулярен прием, без да увеличавате дозата.

 

 

Ако сте спрели приема на Аспетин Протект Адифарм

 

Моля, не прекъсвайте употребата на Аспетин Протект Адифарм без предварителна консултация с Вашия лекар.

 

 

ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ

 

Както и всеки друг лекарствен продукт, Аспетин Протект Адифарм може да предизвика нежелани лекарствени реакции.

Често нежеланите лекарствени реакции включват проблеми със стомаха и червата (напр. стомашна болка) и незначителна загуба на кръв в областта на стомаха и червата (слабо кървене). Понякога са наблюдавани гадене, повръщане и диария.

Рядко са докладвани кървене и образуване на язви на стомаха ,както и реакции на

свръхчувствителност, главно при астматични пациенти (напр. пристъпи на апнея, кожни реакции).

Рядко са наблюдавани нарушения на чернодробната и бъбречните функции, понижаване на

<span style="padding-top: 0px; paddin

Прочетете още свързани теми от Здраве и красота
предизвикателство: 10 лека за болното гърло – част втораНе са празни приказките, които ви приканват към чаша чай, когато гърлото ви напомни за себе си, не само по този начин ще хидратирате организма си, но и ще облекчите болката, дори чаят да не е билков и е направен от зелени или черни листа, те са източник на антиоксиданти, с което помагат на имунната система да се преборят с инфекцията.
заболявания: РахитРахитът е заболяване, с което се описват редица състояния в детска възраст. Той се дължи на недостиг на калций, фосфор и витамин D. Наличието на дефицит предразполага към нарушаване на баланса между скоростта на образуване на остеоида и скоростта на минерализацията му.
заболявания: РубеолаРубеолата е остра инфекциозна болест, която се дължи на вирус. Вирусът може да навлезе в организма през лигавицата на горните дихателни пътища и конюнктивите, а при заболяване на бременни жени, по кръвен път се заразява ембрионът и причинява необратими увреждания на плода
заболявания: Някои трудно за диагностициране болести – част втораНеочакваните болки могат да се дължат на ревматоиден артрит, това е автоимунно заболяване. За разлика от остеопорозата, състояние, което настъпва при хората с напредването на възрастта, ревматоидният артрит причинява възпаление и подуване на ставите във всяка възраст.
 
Мнения
Автор: Аптеки Оптима
От дата: 15/01/2011 09:01
Какво е Вашето мнение за "АДИФАРМ АСПЕТИН ПРОТЕКТ 100 МГ. Х 50"?
уеб дизайн: Visign Studio - Jump into the web!