Аптеки оптима - здраве и красота!
тел: +359 878 292 513 | apteka@apteka-optima.com
Сигурни плащания с сигурни плащания
apteki optima icon apteki optima icon
English Soap CompanyAbocaRamkopharmEucerinMavalaOilatumMerz PharmaceuticalsLeocremaЕвелин 29Eveline CosmeticsEos UsaВносHerba Medica
Клацар таблетки 250 мг х 14

Клацар таблетки 250 мг х 14

Цена:9.96 лв.
Продуктът се отпуска с рецепта и не може да бъде закупен онлайн
Телефон
за поръчка
+359 878 292 513
Работно време:
от Понеделник до Петък
09:00 часа - 17:00 часа
3/5
10 гласували
БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА за всяка поръчка над 100 лв. виж повече
България - само за Русе
от 0 до 20 лв над 20 лв
1.90 лв.Безплатна доставка

България
от 0 до 100 лв над 100 лв
4.30 лв.Безплатна доставка

Международна нормална
от 0 до 10000 лв
35.15 лв.

Доставката се извършва със Speedy. При заявка за друга курерска фирма от страна на клиента, клиентът заплаща сумата според ценовата листа на съответната куриерска фирма, независимо от стойността на поръчката му.

Извършваме доставка и с Еконт Експрес econt express, като цената е 3.99лв. - 7лв според вида на доставката.

Подробна информация Как да пазарувам?
Вижте още продукти от:

1. Какво представлява Клацар и за какво се използва

Клацар е антибиотик, принадлежащ към групата антибиотици, наречени макролиди. Антибиотиците спират развитието на бактериите, причиняващи инфекции.

Клацар се използва за лечение на инфекции като:

1. Инфекции, засягащи долните дихателни пътища

2. Инфекции, засягащи горните дихателни пътища (синузити и фарингити).

3. Инфекции на кожата и меките тъкани с лека до умерена тежест (напр. фоликулит, целулит, еризепел);

4. Инфекции, приченени от Helicobacter pylori, свързани с дуоденална язва.

 

2. Преди да използвате Клацар

Не взимайте (или не давайте на Вашето дете) Клацар:

Ако знаете, че Вие или Вашето дете сте алергични към макролидни антибиотици или към някое от помощните вещества на Клацар. Ако сте имали алергична реакция към сходен лекарствен продукт, моля информирайте Вашия лекар.

? Ако сте бременна или кърмите.

? Ако имате тежко чернодробно увреждане.

? Ако вземате някакво лекарство, което е производно на моравото рогче.

? Ако вземате някое от следните лекарства:

- цизаприд

- пимозид

- терфенадин

- астемизол

- други макролидни антибиотици

Бъдете предпазливи с Клацар:

? Ако Вие или Вашето дете имате чернодробни проблеми;

? Ако Вие или Вашето дете имате бъбречни проблеми;

? Ако приемате Клацар за продължителен период от време е възможно да получите свръх растеж на нечувствителни към антибиотика бактерии или гъбички. В случай на суперинфекция трябва да прекъснете лечението;

? Докато приемате Клацар, микроорганизмите Н. pylori могат да развият резистентност (устойчивост).

 

Бременност и кърмене

Информирайте Вашия лекар ако сте бременна, желаете да забременеете или кърмите. Като правило по време на бременност или кърмене е препоръчително да поискате съвет от Вашия лекар преди да вземете каквото и да било лекарство.Преди да започнете приема на това лекарство, потърсете съвет от Вашия лекар или фармацевт в случай, че забременеете по време на лечението. Клацар не трябва да се приема по време на бременност, без предварителна консултация с Вашия лекар.

 

Прием на други лекарствени средства

Моля информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате или наскоро сте приемали други лекарства, включително и такива, отпускани без рецепта.

Трябва специално да информирате Вашия лекар, особено ако приемате някое от изброените лекарства:

- дигоксин, дизопирамид (лекарства за сърце);

- варфарин (за разреждане на кръвта);

- ерготамин или дихидроерготамин (за мигрена);

- карбамазепин или фенитоин (за епилепсия);

- теофилин (улесняващ дишането);

- терфенадин или астемизил (за сенна хрема или алергия);

- триазолам или мидазолам (успокоително средство);

- пимозид (при психични разстройства)

- симвастатин или ловастатин (за повишен холестерол);

- цизаприд (за стомашни неразположения);

- циклоспорин (лекарство, което се взема след трансплантация на органи);

- рифабутин (за лечение на някои инфекции);

- ритонавир, зидовудин (за лечение на СПИН инфекции);

- такролимус (за трансплантация на органи);

- омепразол, ранитидин (за лечение на язва);

Консултирайте се с Вашия лекар за алтернативни методи на лечение. Клацар не взаимодейства с перорални противозачатъчни средства.

 

Шофиране и работа с машини

При поява на някои от възможните нежелани реакции (замайване, световъртеж, прилошаване, които нарушават Вашата бдителността и съсредоточеност), е желателно да не шофирате и работите с машини, по време на лечението с Клацар.

 

3. Как да използвате Клацар

Приемайте Клацар като стриктно спазвате инструкциите на Вашия лекар. В случай че имате някакви съмнения, обърнете се към Вашия лекар или фармацевт.

Възрастни, хора в напреднала възраст и деца над 12 години:

За инфекции на дихателните пътища/на кожата и меките тъкани: Обичайната доза от Клацар е 250 mg два пъти дневно в продължение на 7 дни като дозата може да се увеличи до 500 mg два пъти дневно в продължение на 14 дни при тежки инфекции.

Възрастни:

За лечение на инфекции, причинени от Helicobacter pylori, свързани с язва на дванадесетопръстникаСъществува известен брой от ефективни комбинации за лечение на инфекции, причинени от Helicobacter pylori, при които Клацар се взема заедно с едно или две други лекарства.

Тези комбинации включват следните лекарства:

A) Една таблетка Клацар 500 mg два пъти дневно заедно с амоксицилин (1000 mg два пъти дневно) заедно с ланзопразол (30 mg два пъти дневно), в продължение на 7-14 дни.

Б) Една таблетка Клацар 500 mg два пъти дневно заедно с метронидазол (400 mg два пъти дневно) заедно с ланзопразол (30 mg два пъти дневно), в продължение на 7 дни.

B) Една таблетка Клацар 500 mg два пъти дневно заедно с амоксицилин (1000 mg два пъти дневно) или метронидазол (400 mg два пъти дневно) плюс омепразол (40mg два пъти дневно), в продължение на 7 дни.

Г) Една таблетка Клацар 500 mg два пъти дневно заедно с амоксицилин (1000 mg два пъти дневно) заедно с омепразол (20 mg веднъж дневно), в продължение на 10 дни.

Д) Една таблетка Клацар 500 mg три пъти дневно в продължение на 14 дни заедно с омепразол (40mg веднъж дневно).

Лечебната комбинация, която Вие получавате може леко да се различава от гореизброените. Вашият лекар ще реши коя комбинация е най-подходяща за Вас.

Деца под 12 години:

Да се използва педиатрична суспензия.

Пациенти с бъбречни увреждания:

Обикновено не се налага коригиране на дозата, освен при пациенти с тежки бъбречни увреждания (креатининов клирънс 30 ml/min). Ако е необходима корекция на дозата, общата дневна доза следва да се намали на половина, т.е. 250 mg веднъж дневно или 250 mg два пъти дневно, в случай на по-тежки инфекции.

Ако сте приели повече от необходимата доза Клацар

Ако случайно вземете повече Клацар таблетки спешно потърсете лекарски съвет. Предозирането с Клацар може да доведе до повръщане и стомашни болки.

Ако сте пропуснали прием на Клацар

Ако забравите да вземете поредната доза, вземете (или дайте на детето си) пропуснатата доза колкото е възможно по-скоро. Ако е дошло времето за следващия прием, пропуснете дозата, която сте забравили и продължете както преди. Ако се притеснявате, в случай че сте пропуснали един или повече приема, консултирайте се с Вашия лекар или фармацевт.Не вземайте повече таблетки, отколкото лекарят Ви е предписал. Не вземайте двойна доза, за да компенсирате пропуснатата.

 

4. Възможни нежелани реакции

Както всички лекарства, Клацар може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.Клацар понякога може да причини стомашни проблеми като неразположение, повръщане, болки в стомаха, лошо храносмилане или диария. Може да изпитате чувство на вкочаненост, изтръпване.Някои пациенти, приемащи Клацар, забелязват промяна в усещането за вкус и мирис. Но това са само временни нежелани реакции и Вие не трябва да спирате приема на лекарството поради тези причини. Много рядко се стига до потъмняване на зъбите, но в повечето случаи това се отстранява с професионално почистване. Има също така съобщения за подуване или потъмняване на езика, възпаление и сухота в устата.


Има редки съобщения за замайване, шум в ушите, нарушения на съня, халюцинации, кошмари, объркване, промяна в чувството за реалност, паника, неспокойствие и световъртеж. Тези ефекти обикновено са краткотрайни и бързо изчезват.Има също така редки съобщения за загуба на слуха, които обикновено са преходни и изчезват с прекратяване на лечението.Много рядко, някои пациенти могат да получат прилошаване поради ниски стойности на кръвната захар и нарушения в поведението и настроението, които при тежки случаи могат да изискват хоспитализация. В редки случаи има съобщения за получаване на неочаквани синини и е нужно по-дълго време за съсирване на кръвта при нараняване. Промени в сърдечния ритъм, възпаление на панкреаса и гърчове също са били докладвани рядко.Случаи на увеличен серумен креатинин, интерстициални нефрити (възпаление на бъбреците), бъбречна недостатъчност са съобщавани рядко.Както и при употреба на други антибиотици от същата група са били докладвани нарушения във функцията на черния дроб (обикновено обратима) включително променени чернодробни функционални тестове, холестатичен хепатит, с или без жълтеница.В редки случаи се съобщава за чернодробни нарушения с тежки последствия.Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна, или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

 

5. Съхранение на Клацар

Да се съхранява на недостъпно за деца място.

Да се съхранява при температура под 25С.

Съхранявайте продукта в оригиналната опаковка, на място защитено от светлина и влага.

Да не се използва след изтичане срока на годност, обозначен на опоковката.

 

Прочетете още свързани теми от Здраве и красота
полезни съвети: 7 важни и питателни съставки в броколитеНакарах се да харесвам хапването на броколи, тъй като знам всички колко е полезен този зеленчук за здравето. Научих се че е много по-вкусно, когато са на стръкчета в сезона си полети с лимонов сок и зехтин. Харесвам ги в пастата си и намирам супата от броколи за особено полезна особено, когато е поръсена с натрошени печени бадеми.
предизвикателство: 8 неща, които не трябва да правите преди сънВсички сме наясно с ползите от здравословния сън и как се отразява безсънието. А то може да е породено от стрес и от някои наши вредни навици. Има неща, които способстват добрия сън, а също неща, които му вредят. Вижте какво не трябва да правите преди сън, ако искате да спите добре и да се събуждате бодри и изпълнени с енергия от сутринта.
полезни съвети: Разболява ли ви климатикът?За много от нас наличието на включен климатик е необходимо в топлите и влажни месеци през лятото. Но проучвания показват, че всъщност климатикът може да навреди на здравето ни. Едни от неблагоприятните влияния, които климатикът може да ви причини са главоболие, умора, дразнене по кожата и очите, проблеми с горните и долните дихателни пътища и да доведе като симптом и от това да не може да си поемете дъх, стягане в областта на гърдите, кихане, както и болно и сухо гърло.
полезни съвети: 9 мита за настинкатаСтуденото време е сезонът на настинките. Повечето хора, особено възрастните и малките деца, както и тези, които водят застоял живот, са абонирани за настинката и грипа. Ако сте от тях, вероятно имате свои методи за лекуване, от които се възползвате веднага, след като усетите първите симптоми на болестта. Много от тях обаче се оказват погрешни заради разпространените митове.
 
Мнения
Автор: Аптеки Оптима
От дата: 15/01/2011 09:01
Какво е Вашето мнение за "Клацар таблетки 250 мг х 14"?
уеб дизайн: Visign Studio - Jump into the web!