Аптеки оптима - здраве и красота!
тел: +359 878 292 513 | apteka@apteka-optima.com
Сигурни плащания с сигурни плащания
apteki optima icon apteki optima icon
BorolaAmbrosVita GoldBio FreshA-Z MedicaEucerinNatur ProductNiveaVita FocusBouroffUriagePremium Health ProductsEsi
Кузимолол колир 0. 25 % 5 мл.

Кузимолол колир 0. 25 % 5 мл.

Отстъпката не важи
за продукти в промоция
Цена:4.58 лв.
Продуктът се отпуска с рецепта и не може да бъде закупен онлайн
Телефон
за поръчка
+359 878 292 513
Работно време:
от Понеделник до Петък
09:00 часа - 17:00 часа
3/5
10 гласували
БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА за всяка поръчка над 100 лв. виж повече
България - само за Русе
от 0 до 20 лв над 20 лв
1.90 лв.Безплатна доставка

България
от 0 до 100 лв над 100 лв
4.30 лв.Безплатна доставка

Международна нормална
от 0 до 10000 лв
35.15 лв.

Доставката се извършва със Speedy. При заявка за друга курерска фирма от страна на клиента, клиентът заплаща сумата според ценовата листа на съответната куриерска фирма, независимо от стойността на поръчката му.

Извършваме доставка и с Еконт Експрес econt express, като цената е 3.99лв. - 7лв според вида на доставката.

Подробна информация Как да пазарувам?
Вижте още продукти от:

Действие

КУЗИМОЛОЛ е анти-глаукомен лекарствен продукт и спада към групата на бета-блокерите (неселективен бета-рецепторен блокер).

КУЗИМОЛОЛ (тимолол) капки за очи намалява вътреочното налягане независимо дали е или не е съпроводено с глаукома. Хипотензивното действие (понижаването) започва приблизително около 20 минути след първоначалното накапване. Максималният ефект се наблюдава обикновено един или два часа след локалното приложение.

КУЗИМОЛОЛ 0.25% и КУЗИМОЛОЛ 0.5% калки за очи, разтвор поддържа вътреочното налягане в продължение на 24 часа.

Приложение

КУЗИМОЛОЛ капки за очи е показан за лечение (намаляване) на повишено вътреочно налягане, при различни състояния като: очна хипертензия (повишено очно налягане), хронична откритоъгълна глаукома (включително и при пациенти с отстранена леща), както и при някои случаи на вторична глаукома.

Състав

КУЗИМОЛОЛ (CUSIMOLOL) капки за очи, разтвор съдържа като лекарствено вещество timolol (тимолол) 0.25% под формата на timolol maleate (тимолол малеат). КУЗИМОЛОЛ капки за очи съдържа също и помощни вещества: бензалкониев хлорид 0.01% (като консервант), натриев хлорид, натриев фосфат, динатриев фосфат и пречистена вода.

КУЗИМОЛОЛ е капки за очи, разтвор и се доставя в две различни концентрации на разтвора - 0.25 %. Лекарственият продукт е пакетиран в картонена кутийка, съдържаща пластмасово шишенце от 5 ml с капачка на винт.

Дозировка и начин на приложение

Вие трябва да използвате КУЗИМОЛОЛ капки за очи, съгласно препоръките на Вашия лекуващ лекар. Капките трябва да се поставят два пъти дневно (сутрин и вечер) -това ще поддържа вътреочното налягане (ВОН) ниско през целия ден.Обичайната начална доза е по една капка, два пъти дневно в засегнатото око от КУЗИМОЛОЛ 0.25%. Ако резултатът е незадоволителен се преминава към КУЗИМОЛОЛ 0.5% в същата доза.При необходимост от по - интензивен контрол на вътреочното налягане (ВОН), препаратът може да се комбинира с миотици, епинефрин или инхибитори на карбоанхидразата.При добра компенсация на ВОН лекуващият лекар може да назначи поддържаща доза от една капка КУЗИМОЛОЛ дневно.Дозата се определя и корегира в съответствие с Вашето състояние.

Само лекуващият лекар може да определя или променя схемата на лечение!

 

Инструкции за правилна употреба:

• Накапването трябва да се извършва при хигиенни условия. Винаги мийте ръцете си преди да използвате капките за очи.

• Наклонете глава назад. Разтворете клепача, така че да се образува "джоб" между него и окото. Капката трябва да попадне именно на това място, наречено конюнктивен сак.

• Не допирайте върха на апликатора-капкомер на шишенцето до никакви повърхности, за да предпазите разтвора от замърсяване.

• След употреба, веднага поставете капачката на шишенцето и го затворете добре.

 

Предозиране

Поради това, че лекарственият продукт е предназначен за локална употреба токсични ефекти не се очакват при използването му в препоръчаната терапевтична доза. При по-големи приети дози лекарственият продукт може да предизвика гадене или сърдечнинеразположения. В зависимост от количеството трябва да бъде приложено подходящо симптоматично лечение.В случай на предозиране или случайно поглъщане, моля консултирайте се незабавно с Вашия лекар!

Взаимодействия

Тимолол може да засили ефекта на системно прилаганите бета-блокери (В/ж Внимание!). В някои случаи на комбинирана терапия с епинефрин се съобщава за разширяване на зеницата. Самостоятелната употреба на тимолол не води до промени в размера на зеницата.

Противопоказания

КУЗИМОЛОЛ капки за очи не трябва да се използва в случай на установена свръхчувствителност към тимолол или което и да е от вещества обявени в състава.

Бременност и кърмене

Употребата на КУЗИМОЛОЛ капки за очи в периодите на бременност и кърмене изисква консултация с лекар. Да се използва само ако потенциалната полза оправдава вероятния риск.

Употреба при деца

Тимолол за очно приложение не се препоръчва да се използва при деца, тъй като не е установена ефективността и безопасността на лекарствения продукт при тази група пациенти.

Специални предупреждения и предпазни мерки

В случаите когато е решено да бъде променен Вашия антиглаукомен лекарствен продукт, през първия ден се продължават използваните до момента лекарства (по препоръчаната дозировка). На следващия ден първоначално използвания антиглаукомен препарат се спира напълно и лечението се продължава с тимолол (КУЗИМОЛОЛ капки за очи). Смяната на антиглаукомния лекарствен продукт се извършва само от Вашия лекуващ лекар!Когато тимолол се използва заедно с други лекарствени продукти, лечението протича по същата схема на дозиране. В комбинираната терапия, индивидуализацията е необходимост и Вашият лекуващ лекар трябва да преустанови използването на някое или всички лекарства, щом вътреочното налягане се задържи на задоволително ниво. Приблизително четири седмици са необходими, за да проличи ефектът от използването на тимолол (КУЗИМОЛОЛ капки за очи) за стабилизиране на вътреочното налягане. След този период е необходимо отново да се проверят неговите стойности. Поради денонощните вариации на вътреочното налягане, то трябва да бъде измервано в различни часове на деня.

КУЗИМОЛОЛ капки за очи 0.25% и 0.5% съдържа консервант (бензалкониев хлорид), който има свойството да се отлага върху меките контактни лещи и да променя цвета им. Ако носите меки контактни лещи, не използвайте капките докато лещите са в очите ви. Изчакайте 15 минути след накапването, преди да поставите лещите обратно.

Внимание!

В някои случаи локалното приложение на тимолол в окото, може да доведе до типичните за бета-блокерите системни (свързани с пялото тяло) нежелани лекарствени реакции. Ето защо КУЗИМОЛОЛ капки за очи трябва да се използва с внимание в случаите, когато системно прилаганите бета-блокери са противопоказани, а именно: бронхиална астма, синусова брадикардия (забавяне на пулса), кардиогенен блок, лабилен диабет, първа степен предсърднокамерен блок.

Сърдечната недостатъчност трябва да бъде адекватно компенсирана преди започване на лечението. Пациентите с анамнеза за тежки сърдечни заболявания, трябва да бъдат периодично наблюдавани като се следи пулса, кръвното налягане и признаците за застойна сърдечна недостатъчност. Моля, консултирайте се с Вашия лекуващ лекар!

При пациенти, третирани с бета-блокери за перорално приложение, трябва да се има предвид, че е възможно те да окажат допълнителен ефект върху вътреочното налягане.

Странични ефекти

КУЗИМОЛОЛ (0.25% и 0.5%) капки за очи, разтвор е обикновено добре поносим. Понякога могат да се наблюдават: възпаление и зачервяване на очите (включително и кошонктвити, блефарити, кератити), нарушения на зрението (включително и рефрактивни промени, които най-често са причинени от спиране на предшестваща мистична терапия). Много рядко се наблюдава свръхчувствителност, включително локализирана и генерализирана уртикария или обрив.Макар и много рядко, е възможна появата на реакции, свързани със системното действие на бета-блокерите (В/ж Внимание!), сред които: умерена брадикардия (забавяне на пулса), хипотензия (понижаване на кръвното налягане), бронхоспазъм (предимно при пациенти с анамнеза за астма), застойна сърдечна недостатъчност и маскирани симптоми на хипогликемия при инсулин-зависими диабетици.Следните нежелани лекарствени реакции се наблюдават много рядко и не е установена тяхната причинно-следствената връзка с локалната употреба на тимолол, а именно: главоболие, сухота в устата, анорексия (липса на апетит), диспепсия (нарушени стомашни функции), гадене, хипертензия (повишено кръвно налягане), аритмия, афакичен кистоиден оток на макулата (част от окото), реакции свързани с централната нервна система (умора, объркване, депресия, безпокойство, сънливост).

Моля, ако забележите някои нежелани лекарствени реакции не споменати в тази листовка, незабавно уведомете Вашия лекар или фармацевт!

Съхранение

• КУЗИМОЛОЛ капки за очи, разтвор 0.25% трябва да се съхранява на защитено от светлина място, при температура под 30°С.

• Опаковката трябва да се изхвърли четири седмици след първоначалното отваряне.

• Да не се използва след изтичане на срока на годност, посочен върху опаковката -върху картонената кутия и етикета (Годен до:).

• Да се съхранява на недостъпни за деца места!

Лекарствените продукти са регистрирани в България:

Cusimolol 0.25% капки за очи

Прочетете още свързани теми от Здраве и красота
заболявания: Старчески петнаСтарческите петна представляват кожна пигментация, която се дължи на завишени нива на радикалите в организма и задържане на отровни вещества в него. Петната представляват прекомерно натрупан меланин в клетките на кожата. Обикновено те са без никакъв нюанс и имат сиво-кафяв, кафяв или бежов цвят.
здравна информация: Малка е опасността от грипна епидемия в цялата странаСпоред експерти от Министерството на здравеопазването тази година епидемичната обстановка в страната е спокойна
здравна информация: Здравен хороскоп за 2017 година – зодия ВезниТранзитното преминаване на Нептун през вашия слънчев 6-ти дом, може да донесе някои много странни заболявания, алергии, неприятни преживявания, които засягат здравето или някои трудни за диагностициране заболявания, които се откриват по-трудно. Това, на което ще ви научи Нептун е, да се доверите на алтернативна или холистична медицина.
здравна информация: Телец – здравен хороскоп за 2016 годинаИзвънредни, значими събития едва ли са очаквани през 2016 година за хората, родени под знака Телец. Въпреки това, някои дейности могат да доведат до много най-неочаквани последици.
 
Мнения
Автор: Аптеки Оптима
От дата: 15/01/2011 09:01
Какво е Вашето мнение за "Кузимолол колир 0. 25 % 5 мл."?
уеб дизайн: Visign Studio - Jump into the web!